życie

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie, a mianowicie czy Rzym zalicza się do tej połowy biedniejszej czy bogatszej Włoch? I czy pensja 1500 euro wystarczy na przeżycie w środkowej Italii, a może troszeczkę wyżej niż środek{ale okolice}. Oczywiście wliczane wynajęcie mieszkania, jedzenie itp.
ktoś coś wie ?
1.500 euro to dobra pensja
nie jeden wloch tyle NIE zarabia
Tylko ze taki Wloch mieszka u mamusi i pensje wydaje na ciuchy i restauracje...
A ile takich Włochów NIE mieszka u mamusi. Nie prezsadzajmy. Za 1500 € można dobrze wyżyć.
W takim razie moze ja sie nie znam na cenach w Rzymie. Ile kosztuje wynajecie kawalerki? Restauracje? Dobre ciuchy bez ktorych we Wloszech czlowiek bedzie sie zle czul, bo tam wiekszosc facetow jest swietnie ubranych? Nie przecze, ze przetrwac za te pieniadze mozna, ale autorce watku nie chodzilo chyba o przetrwanie.
Napisałam wyraźnie, że można dobrze wyżyć, a nie przetrwać.
Jak ktoś chce wydać całą pensję w ciągu miesiąca, to i tak wyda. Czy zarabia 1500, czy zarabia 5000.
>W takim razie moze ja sie nie znam na cenach w Rzymie. Ile kosztuje wynajecie >kawalerki?

550-650 euro, na peryferiach nieco mniej.

>Restauracje?

A to trzeba koniecznie w restauracjach sie zywic? Gotowanie boli?;-)

>Dobre ciuchy bez ktorych we Wloszech czlowiek bedzie sie zle czul, bo tam >wiekszosc facetow jest swietnie ubranych?

To, czy "czlowiek bedzie sie zle czul" bez dobrych ciuchow, zalezy od charakteru owego czlowieka. Jesli liczy sie dla niego stwarzanie pozorow i to, co inni o nim mysla, to moze i bedzie potrzebowal jeansow Armaniego i czapeczki Dolce&Gabbana... Na szczescie sporo osob ma zdrowe podejscie do tego typu spraw i nie przejmuje sie glupotami.

>Jak ktoś chce wydać całą pensję w ciągu miesiąca, to i tak wyda. Czy
>zarabia 1500, czy zarabia 5000.

Brava Ilecka.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Solo italiano

Zostaw uwagę