Milano

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao..
w marcu przeprowadzam sie do Mediolanu. Czy moze ktos z was tam mieszka? Ma zamiar mieszkac?
Pozdrawiam,
M
czesc ja mieszkam nie daleko mediolanu i chetnie nawiaze nowe znajomosci
hej ja wlasnie jutro przeprowadzam sie do milano. z checia sie spotkam , pozdrawiam Aga
o fajnie, bedziesz mieszkala w samym mediolanie czy na obrzezach?
hej bede mieszkac tuz przy POrta Romana , czyli w zasadzie w centrum a Ty?
ma dai !!! ja pracuje blisko porta romana :-) nie no jakas kawa w przerwie obiadowej, co ty na to?
A mieszkam poza mediolanem.
no pewnie, z ogromna checia...moj nr. 329[tel], niestety nie bede miala dostepu do maila daj znac Aga
napisze ci smsa, to bedziesz miala moj numer
ok, do zobaczenia juz w Mediolanie :-)
wyslany, a teraz jestes w polsce czy mieszkasz we wloszech tylko ze w innym miescie?
nie nie, teraz jestem w WArszawie i koncze studia... a jutro juz lece do Bergamo, oby nam sie udalo spotkac. a z ciekawosci gdzie pod MIlano mieszkasz?
ja mieszkam w prowincji Lodi. Ale przyjezdzasz juz tutaj na stale czy tylko na jakis czas?
przyjezdam na stale, a TY od dawna jestes w MIlano?
ja jestem od okolo 2,5 lat... ale ten czas leci :)
oj, to duzo,to bede miala dobre zrodlo wiedzy...:-)a trudno Ci bylo znalezc prace?
czy trudno? nie. przyjechalam w sierpniu 2004 a pierwsza prace zaczelam w pazdzierniku 2004, ktora po poltora roku zmienilam i tez dlugo nie szukalam. Wedlug mnie nie jest trudno, zalezy tez czego sie szuka. Ale jesli znasz wloski i troche angielski to w mediolanie jest sporo ofert pracy. No i jak napisalam zalezy jaka prace bys chciala.
pewnie masz racje, wloski znam angielski tez...zreszta w sobote mam juz pierwsza rozmowe. okaze sie jak mi pojdzie...jak nie to beda dalsze poszukiwania...no ale spotkac to musimy sie koniecznie
A przyjezdzasz tutaj do chlopaka czy tak po prostu chcesz zmienic kraj? Wiesz jak ty przylatujesz jutro to nie wiem, bedziesz sie musiala pewnie troche urzadzic, zadomowic itp. to moze powiedz mi ty kiedy mam zadzwonic to sie umowimy na kawe. Kiedy bedziesz juz wolniejsza.
tak, przylatuje do mojego chlopaka. wiesz co, tak naprawde to wszystko zalezy od tego co mi powiedza w sobote. jak tylko, zobacze na czym stoje, odezwe sie.mysle ze to kwestia kilku dni...ok?
Ok, fajnie. Ja jestem 10 min na pieszo od Porta Romana, przerwe obiadowa mam od 13.00 do 14.00 takze w tej godzinie jestem zawsze wolna. Jak bedziesz miala ochote na kawe, np w Mc Donaldzie robia dobra:) (jest na Porta Romana) to wystarczy jak napiszesz mi sms tak z pol godzinki wczesniej to podskocze na P.R.
Tak wlasnie sobie mysle, jak przeprowadzasz sie tutaj to jak ty dasz rade spakowac sie i przewiesc to wszystko samolotem? :) Ja pamietam jak jechalam do wloch to specjalnie wzielam autobus bo mozna bylo wziac duzo toreb za niewielka oplata, ale samolotem? Dzieki za sms-a
to prawda z tym bagazem, ale na szczescie czesc rzeczy jez zostawilam wczesniej...tak wiec cudem, ale jakos sie mieszcce...choc ponad 20 kg to napewno bede miala. a co do kawy, to napewno dam znac
agnesella przygotuj sie na spotkanie, 7.03-organizujemy dzien kobiet(dzien wczesniej-przynajmniej nie bedziemy zmuszone patrzec na tanczacych,rozbierajacych sie facetow,ktorych 8.03 spotkalybysmy w kazdym lokalu:-)
Witam Ragazze....
A czy mnie tez zaprosicie? Ja rowniez jestem z Corvetto :-)
hej a kiedy kolejne spotkanie???pozdrowionka
http://www.barpolska.com/
Witam.. w sumie to ja zaczelam ten temat..ale pozniej zapomnialam..

Tydzien temu przyjechalam do Mediolanu.
Jesli chcecie to chetnie sie z wami spotkam.
Pozdrawiam,
Monika
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia