Jak długo mieszkacie w Italii?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Może Tym razem powiecie jak długo mieszkacie w italli, ile lat mieliście jak wyemigrowaliście i czy jestescie zadowoleni z tej decyzji.

:-)
*italii
;)
Witam,
Ja juz tu jestem 9 lat.Dobrze mi tu ale tesknie za Polska niesamowicie.Szkoda, ze to tak daleko.Pozdrawiam.
Hej!
27 lutego bedzie rok jak mieszkam we Wloszech!Czy jestem zadowolona?:-)Chyba tak, nie moge narzekac. W dosc szybkim czasie znalazlam fajna prace nowych przyjaciol. Bylo mi o tyle latwiej, gdyz moi rodzice mieszkaja tu od kilku ladnych lat, dlatego latwiej mi bylo sie zdecydowac na wyjazd. Sama bez nikogo, bez znajomosci w podstawowym zakresie jezyka nigdy na pewno bym sie nie zdecydowala.Minusy tego, to ze troche tesknie za przyjaciolmi, ale tak na prawde nie zaluje ze tu jestem....:-)
A ty juz zdecydowalas sie na wyjazd?czy juz tu mieszkasz?
Pozdrawiam
Ja planuje wyjazd w sierpniu mniej wiecej...bo w lipcu bede sie bronic;-)
W takim razie trzymam za Ciebie kciuki:-)
Ja mieszkam w Bolonii od prawie czterech lat... Jestem zadowolona, studiuje to co chcialam studiowac, poznalam mnostwo fajnych ludzi, ale mimo to tesknie za przyjaciolmi, rodzina (i psem!) w Polsce. Ale obecnie to nie jest juz duzy problem, sa bezposrednie polaczenia lotnicze Bologna - Warszawa, i w dwie godziny za smieszne pieniadze jestem w moim polskim domu :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CafeItalia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie