i co mam teraz zrobic?

Temat przeniesiony do archwium.
sluchajcie mam problem bo w kwietniu chce jechac do mojego chlopaka a juz nie ma miejsc na autokary:(:(: samolotem nie pojade!odpada!
moze kto sie wybiera jakos na pocztaku kwietnia albo pod koniec marca w kierunku rzymu?z katowic?
jak ja sie tam dostane do niego?
jedna szansa ze ktos nie pojedzie i zwolni sie miejsce w autokarze!
zawsze kupowalam bilety miesiac wczesniej i miejsca byly a teraz nie...mannaggia!!!!!!!
A dlaczego nie polecisz samolotem?:-)
ciufcia jeszcze jezdzi ...
a tak serio serio to z Katowic masz dobre polaczenie do Rzymu wlasnie pociagiem. jedzie sie straaasznie dlugo ale krajobrazy sa wspaniale i to moze byc niezla frajda. dawniej to byla podroz ....ach, milo czasem powspominac ...

Sprawdz polaczenia Z Katowic do Wiednia na sudbahnhof czy jak on tam sie nazywa a stamtad jest bezposredni pociag do Rzymu. tylko wez sobie kuszetke, to przez noc sie wyspisz i do Rzymu dojedziesz swiezutka.
samolot odpada bo sie boje wiem ze to moze byc smieszne ale nikt mnie nie namowi!
co do pociagow to juz patrzalam sa niestety pzresiadki a orientujesz sie ile kosztuje bilte na pociag do romy?podrozowalas juz pociagiem?
ja cie rozumiem, tez nie latam samolotami wole 25 godzin jechac i niestety drozej zaplacic bo z tego co widze loty sa tansze niz autorkar, jak to jest z tymi pociagami?czy ktos moze jachał?
z Katowic masz tylko jedna przesiadke w Wiedniu. A ceny to nie wiem (mozna sprawdzic w internecie), poza tym pewnie bedziesz miala znizke studencka
he he niestety nie ma informacji na stronie internetowej pkp ile kosztuje bolet poniewz ceny nie sa stale(wiem bopracuje w telekomunikacji polskiej w glownej siedzibie i dziennie mam mnostwo zapytan o cene)
musze cos wymyslic jak nie to juz jutro wychodze z domu i piechtobusem do Wloch fruuuu...zartuje...kurcze niewiem co robic...pociag jest troche niebezpieczny...w dodatku sama...no i przesiadka w wiedniu...mamma mia...jak bedzie trzeba to pojade pociagim:/
Izka, dzwonilas do WSZYSTKICH przewoznikow autokarowych jezdzacych z Katowic (lub przez Katowice) do Rzymu? Albo np. z Krakowa czy Wroclawia?
tu u mnie sa 3 przewozniki:agat,wactur i uro trans i tylo te 3 jezza do wloch nawet jak zadzwonie do agatu w przemyslu to oni maja wspolna baze ze wszystkimi biurami w polsce...dla mnie jest to bardzo dziwne bo bylam w biurze i mi powiedzieli ze nie ma miejsc a jak napisalam do glownej siedziby to mi odpisali ze bilety sa...juz sama nic niewiem...peccato che ho paura di volare con l'aereo...:(
pociag (ten z Wiednia, nie jest znowu taki niebezpieczny) ale kradzieze sie zdazaja...Jak jechalam ostatnim razem to okradziono chlopaka z mojego przedzialu(kuszetka pode mna) no ale mial portfel na wierzchu. Ale to bylo kilka lat temu teraz nie wiem jak jest. Dee ma racje sprawdz moze sa miejsca na autokar z Opola, Wroclawia, Krakowa czy Warszawy. Zawsze to w Polsce jakos dojedziesz
A dzwonilas do Trans Europy oni zabieraja ludzi z Katowic
ale Mala Izka, jestes pewna ze nie ma juz miejsc? Np. z Krakowa - sprawdzilam z ciekawosci- jest sporo wolnych miejsc, nawet przed samymi Swiętami...Wiec dziwne ze z Katowic nie ma..A Eurolines? Interbus? Eurobus?
Izka, no co ty? Przeciez z Katowic do Rzymu jezdzi np. Eurolines!

http://www.eurolinespolska.pl/index.php?lang=pl&temat=rozklad.php&trasa=E-191&kraj=W%B3ochy&miasto[0]=KATOWICE&miasto[1]=ROMA

Na pewno inne linie tez jezdza, chyba nie zdajesz sobie sprawy z ilosci przewoznikow kursujacych z Polski do Wloch...:-)
Mala izka:) A ile kosztują bilety do Rzymu jak jedziesz autokarem? To są bezpośrednie połączenia czy są jakieś przesiadki?
kociunia bilety sa w roznych cenach ale w przedziale od 500 do 550zl
wiecie...jestesci na prawde super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!potaficie pomoc!!!!!dziki!!!!:*
dai mala izka :-)
volare non è pericoloso :-)

wieksze ryzyko jest samochodem lub autokarem :-(
a ja jednak bym cie namawiala na samolot!!! :) Szybko, tanio i wygodnie, nie gnieciesz sie w srmodliwym autokarze przez dobe... Poza tym samoloty sa duzo, ale to duzo bezpieczniejsze od autokarow, wiec naprawde nie ma sie czego bac! Sprobuj!!!
jesli lecisz do rzymu to sprobuj sie przeleciec Norwegian'em :-)
l'aereo no!mai! lo so che e' strano pero' ho paura!!!
solo il pullman mi va:)
do rzymu latalam do tej pory alitalia i bylo ok (poza tym, ze ostatnim razem zgubili mi walizke i znalezli dopiero po trzech tygodniach!!! :) )
tak poza tym to mieszkam w bolonii, wiec zwykle latam bologna-warszawa, centralwings i do tej pory bez zadnych problemow...
rozumiem, ze sie boisz, ale moze jednak warto czasem przelamac lek??? dla oszczednosci czasu i pieniedzy :) (nie mowiac juz o komforcie jazdy/lotu)
ALE JESTEM ZŁA! zrobiłam ci rozpiske autokarów z katowic z wolnymi miejscami, cenami itp i mi kurcze error wyskoczył! wszystko przepadło :( SIUSIAK z tego komputera nie ma co! Moge napisac tylko tyle ile pamietam : wiem ze masz wolne miejsca w eurobusie ( i tutaj bylo chyba na 1.04 2.04 3.04 4.04 i 6.04!!itp ) pamietam bo zaskoczyl mnie fenomen nie kursowania 5 :D , na bank masz tez wolne miejsca w eurlolines , w agacie, w MAK agrosil . wpisz w wyszukiwarke google nazwe firmy i zarezeruj online, po co masz dzwonic i tracic kase na nich!

agat chyba był najbardziej oplacalny 480pln (-10%) i wolne miejsca masz 3.04, 6.04 itd (tu jestem pewna bo mam otwarta strone przed soba)

sprawdz sobie superpol,rudnik tumay, transpol

POZDRAWIAM!
italiano dzieki za pomoc ale ja chcialm zaznaczyc ze chce jechac do termoli lub foggi nie do rzymu.na poczatku podalam rzym jak by ktos jechal autem do rzymy potem jakos byz dojechala do termoli albo foggi.ala wiesz patrzalam na rozklad jazdy on-line agatu i widze ze sa wolne miejsca do foggi w terminie kiedy chce jechac:)ale moze maja to juz nie auktualne?booo
Są wolne miejsca w >>Eurobus
Sa wolne miejsca w agacie nie martw sie, 30.03, 3.04 6.04 do Foggi. A dokad jedziesz docelowo jezeli moge spytac oczywiscie??. Mam fajne wspomnienia dotyczace tamtego rejonu :) Moze nie dokladnie tamtego ...bo Gargano , ale w kazdym badz razie blisko :)

POZDRAWIAM!
ah Grgano moj Andre mi opowiadal(mieszka niedaleko) a ja jade doclowo do Campobasso?lo conosci?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe