czego brakuje mi we włoszech ?

Temat przeniesiony do archwium.
31-35 z 35
| następna
z tego co piszesz wynika ze mieszkacie na stale we wloszech , to tak jak ja. wiec dlaczego nie macie polskiej telewizji ??ja mam wszystkie kanaly od a do z. ogladam m jak milosc i wszytskie programy ktorych tutaj jak na lekarstwo (np.rozmowy w toku) . a wszystko to za sprawa cyfrowego polsatu .to genialne rozwiazanie. mama placi mi abonament a ja wysylam jej co jakis czas pieniadze zeby mi go oplacala. proste , nie ? polecam!
Czesc! Pozwolilam sobie wtracic, ze ja tez jestem od 4 lat we Wloszech( malzenstwo z Wlochem) i telewizja to byla jedna z pierwszych rzeczy , ktorych nie pozwolilam sobie zabraknac( malo to jest wyrzeczen:))oplacam cyfre za caly rok z gory i moja corcia od rana do wieczora moze ogladac MINI MINI przy, ktorym uczy sie tez jezyka jak ja jestem zajeta. Pozdrawiam
Z Polski zabierane są niemal hurtowo Karpatki 5 minut firmy Delekta(proszek miesza sie z 400 ml.zimnego,nawet nie gotowanego mleka i miksuje 5 min).Jest prze...,nie opada,nie trzeba gotowac,nie podchodzi wodą,nie wazy się,jest b.nisko kaloryczny bo nie dodaje sie masła.Każde ciasto mozna nim udekorować albo jeść sam np.z owocami.Równiez zupy w proszku czy sosy Amino lub Delekta.A niedawno znalazłam cos co się nazywa Antyzakalec do sernika(daje sie go zamiast budyniu czy maki)i Sernix oraz Antyzakalec do biszkoptów(daje się go do ciasta zamiast proszku do pieczenia).Ja do biszkoptu daję czubatą łychę zwykłej mąki i ten Antyzakalec,a nie żadna Tortowa,Krupczatkę czy ziemniaczaną,wychodzi jak puch.
Przy okazji:dzieki za przepis na Snickersa.A ma ktos może na Rafaello?
wiec bylem w polsce na 3 dni i doszlem do wniosku ze we wloszech brakuje mi zdecydowanie tylko jednej rzeczy :-)))))

polskich dziewczyn;-)
wielkie dzieki norwegian , ladnie powiedziane. mi tez brakuje polskich chlopakow, takich z ktorymi bez podtektsow mozna pojsc na piwo.
31-35 z 35
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka