czy ktoś wyjeżdżał z "Guliwerem" do pracy?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Znalazłam ofertę
http://www.guliwer.edu.pl/programy/praca.php?ID=111
i się zastanawiam..

Już wydaje mi się, że się nie opłaca finansowo.
Czy ktoś z nimi wyjeżdżał?
Czy ta firma jest godna zaufania?
Co to dla ciebie bedzie za interes jeśli musisz wpłacić 500 euro za udzial w programie i 450 zł.wpisowego?+inne?
przeszukałam agencje zatrudnienia mające certyfikaty min.Pracy.jest jedna legalna o nazwie Guliwer ale jest ona z Poznania,ul.Garncarska 9.ma uprawnienia do organizowania wyjazdów do pracy za granica i z ta co wymieniasz ma tylko wspólna podobna nazwe.A skoro działa legalnie to napewno nie pobiera zadnych opłat od kandydata na pracownika.Nie to co ta.
Dziękuję.

to chyba faktycznie - coś z tym Guliwerem - jest nie tak..
Żeby płacić więcej za udział - niż można zarobić to bez sensu.

"Praca, życie i zarobki
- uczestnicy przechodzą krótkie szkolenie w hotelu
- pracują około 38-40 godzin w tygodniu (5 dni praca, 2 dni wolnego na plaży)
- otrzymują darmowe zakwaterowanie i wyżywienie
- darmowy transfer z / na lotnisko
- certyfikat odbycia praktyk w hotelu
- otrzymują wynagrodzenie 250 Euro na miesiąc
- potencjalne stanowiska: pokojówka, sprzątaczka, recepcjonista, kelner, barman, animator czasu wolnego, ochroniarz, pomoc kuchenna

Warunki udziału w programie
- wiek 19-35 lat
- znajomość włoskiego lub angielskiego
- mile widziane doświadczenie w hotelarstwie
- dyspozycyjność 1-6 miesięcy (w okresie kwiecień-październik)

Koszt programu

- 450 złotych - wpisowe
- 500 Euro - koszt udziału w programie "
musisz wyłożyć 650 euro zeby zarobic 250.Za to co oni oferuja co miesiąc to (jako au pair zarobisz więcej i mniej sie narobisz)to czyste zdzierstwo,na tych stanowiskach mozna zarobic min.2/3 wiecej.
Zapomniałam ci podać nr tel.do nich(do tego rejestrowanego Guliwera,ich nr rej.590,możesz to sprawdzic na str.Min.pracy lub w każdym posredniaku)[tel].
Dzięki, znalazłam na ich wizytówce taki wpis "Guliwer posiada również cetryfikat pośrednictwa pracy za granicą nr. 590/1B.
To biuro rekrutacji - jest ich warszawską filią, siedzibę główną mają w Poznaniu.
Wygląda to legalnie.
Może oni zakładają, że ludzie będą wyjeżdżać na całe półroku - to wtedy opłacałoby się..
chyba,ze to jest klon.Ale przecież zgodnie z przepisami legalna agencja nie moze pobierac opłat za posrednictwo.Wyjeżdżajac nawet na pół roku i tak ledwie wyjdziesz na kreskę bo połowe tego zarobisz to wróci ci się co wykładasz.A w tych zawodach co podali zarabia sie duzo,duzo wiecej.wiecej zarabia au pairka niz to co oni oferuja.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa