za czy przeciw

Temat przeniesiony do archwium.
mam wielką chęć zmienić nasz polski klimat ( niechodzi tylko o pogodę ) . mam 34 lata , żonę , 2-oje dzieci ,''średnio'' płatną pracę . czy warto ? jak się żyje w słonecznej italji ? jak miejscowi traktują emigrantów z nad wisły ? czy ciężko jest o pracę ? z gory dziękuję za odpowiedzi Radek
A warto zostawiać rodzinę? żonę, dzieci ... odpowiedź sobię sam.
Pietro, ja jakos nie zauwazylam, zeby autor watku wspomnial o zostawieniu rodziny... ;-) Moze rodzina tez chce zmienic klimat?;-)
Deelaylah , [przepraszam ,że się wtrąciłam nie na temat ] , czy mogłabyś mi pomóc ? :) , chciałabym wiedzieć jak będzie po włosku - handel żywym towarem /luźdzmi , dziękuję :)
a sprawdzilas http://www.wloski.ang.pl/Handel_ludzmi_20521.html ???
aha ! ale ze mnie gapa ! ... dziękuję (:
nixdorf.jest sporo postów o pracy i zyciu we Włoszech.Poszukaj w wyszukiwarce. Zalezy jeszcze jakie zawody macie?czy łatwo wam bedzie znalesc pracę?Czy macie dosyć pieniedzy zeby jechać cała rodzina,wynajac mieszkanie,miec na życie zamim znajdziecie pracę i zaczniecie zarabiac?Tematy o dzieciach w szkole tez sa.
Napewno lepiej płatna pracę znajdziecie w płn.Włoszech,tez łatwiej ale tez tam są wyzsze koszty utrzymania.Ja nigdy nie spotkałam sie z wrogim nastawieniem ze strony Włochów.Pracuję w Słuzbie Zdrowia(w Rtg).Mam b.duzo znajomych pielęgniarek,które najpierw same pojechały na kontrakty,zarobiły,a w między czasie szukały własnego kata i pracy dla współmałzonka aby sprowadzic rodziny. W ciemno jada albo desperaci albo młode osoby nie obarczone rodzinami.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia