Autokar z Włoch do Polski - bilet u kierowcy?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, jestem we Włoszech(konkretnie Udine), bilet w tę stronę miałem zamówiony przez kogoś, teraz muszę się jakoś dostać z powrotem do Polski, mógłbym kupic bilet przez internet, ale nie mam karty kredytowej, a przelew idzie dość długo....;/

Pytanie brzmi: czy jest możliwe kupienie biletu na polskie linie, na dworcach autobusowych na których mają one przystanki? Albo na przykład u kierowcy autokaru?

Wielkie dzięki za jakiekolwiek wskazówki!
wprawdzie to nie jest jeszcze sezon, ale chyba lepiej wykupic bilet wczesniej, bo a nuz nie bedzie wolnych miejsc?

na tej stronie

http://www.eurolines.it/index.php?option=com_sincos_agenzie&Itemid=60&lang=it

wybierz Udine i wyswietla Ci sie wszystkie punkty w miescie sprzedajace bilety na autobusy linii Eurolines.
w mestre jest biuro, to jest kolo godziny od udine. mozesz tam zadzwonic, oni robia ci rezerwacje, ty wsiadasz w udine a kierowca ma juz dla ciebie bilet, za ktory jemu placisz. wiem ze jest przystanek i na zajezdzie fratta lub na dworcu, to juz zalezy od przewoznika. jak chcesz namiary do tego biura to moge ci przeslac na maila.
oprocz eurolines jest tez wiele innych polskich firm. a biuro w mestre to polskie biuro.
to moze podaj namiary na to biuro tutaj, moze komus sie przyda, czy to tajemnica?:)
he he nie, nie tajemnica, nie chcialam robic reklamy..:))
a zeby bylo smieszniej to sa tam dwa konkurencyjne biura obok siebie doslownie 10 metrow. wiec podaj pierwsze biuro to Itapol [tel]. a drugie to Punto Bus czy Punto blu, nie pamietam dobrze 339 8868333.
tylko po co ta cala kombinacja ,na dworcu w UD mozesz kupic ,zarezerwowac bilet,
jeden punkt jest na rogu przy wjezdzie na autostaz.biuro podrozy ,przed nim stoja rowery,drugie jest 20m dalej.kiedy staniesz twarza w strone wyjazdu po lewej jest sklep a na wprost biuro atlasib , na rogu bar,tam tez mozesz kupic i zarez.bilet. ja powiem szczerze z niego korzystam .nie liczylbym na kupno u kierowcy gdyz musza miec nazwisko na liscie pasazerow uprawnionych do przekroczenia granicy . (bilety nie w barze ale w atlasibie nie przejmuj sie ,ze to rumuni.
wciaz zapomina o czyms ,oni sprzedaja bilety na eurolines oczywiscie
no i kosztuje ok 70e a jak znasz szefa to i 55e
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia