Praca i mieszkanie w Bolzano

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Czy ktoś mógłby udzielić informacji związanych z możliwością wynajęcia mieszkania w Bolzano? Jakie ceny, warunki. Czy łatwo można dostać pracę, czy trzeba znać włoski, czy nawet nieznajomość żadnego z języków wystarczy? Planuje wyjechać pod koniec lipca. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Mieszkam w Trento co prawda,ale Bolzano jest blisko,a wiec obcokrajowcowi jest trudno wynajac mieszkanie i tam jest duzo mniej mieszkan do wynajmu niz np. w Trento srednia cena za wynaje to 65[tel]eu za mies.Chca od razu za 3 mies z gory i 1 mies oplaty,za to masz kontrakt na 4 lata gdyz takie jest prawo.Umowa na 4 lata,troche to inne niz w kraju... dam ci telef do agencji wynajmu w Bolzano [tel].Co do pracy nie jest latwo,glownym jezykiem jest tu niemiecki,wiec chca ludzi mowiacych dobrze i po niemiecku i po wlosku,angielski tez sie przyda.Wlasnie ost.zajmowalam sie poszukiwaniem pracy dla znjomych w rejonie Trento-Bolzano i zaaalaaaamaaanieee! nic nie ma,i tu dotarl kryzys,sytuacja ekonom, w Itali pogorszyla sie i to bardzo za czasow Prodiego,a wczesniej Berlusconi ja pogorszyl...A ty co chcilbus robic? bez jezyka nic nie zdzialasz,tu koszty utrzymania sa wysokie
Dzieki za szybka odpowiedz. Plan mamy taki. Jade tam z rodzina. Na poczatku jedziemy do Laivers i tam mamy juz prace. Weekendami chcemy szukac wlasnie mieszkania i Bolzano jest dosyc blisko. Ja sam znam angielski dobrze i niemiecki calkiem srednio i chce to wykorzystac, aby pomoc ojcu znalezc prace, bo on niestety nie zna jezykow obcych. Ja jako student wroce w pazdzierniku do polski. Ale on planuje zostac. Chcialbym aby chociaz mieszkanie i jakas prace zlapal do tego czasu...Masz moze linki do stron z ofertami mieszkan czy pracy w Bolzano i okolicach? A co do tego telefonu ktory mi podalas, to nie wiesz czy po angielsku moze sie tam porozumiec? z gory dzieki ;)
www.provincia.bz.it wejdz na borsa lavoro, strona ta tez w jezyku niemieckim
;
poza tym mozesz przejrzec BAZAR, dolomiten z srody, i alto adige. co do mieszkania jest dosc trudno znalezc mieszkanie z ogloszenia z gazety, wiekszosc wynajmuje przez agencje ale warto sprobowac. jesli chodzi o mieszkania to patrz abslolutnie w gazecie dolomiten. i oczywiscie bazar.

poszukaj firm CS2A, Vienna oni zajmuja sie roznymi rzeczami np. sprzataniem, ukladaniem towaru w sklepach, moze skoro twoj tato nie zna jezyka moglby zaczac pracowac wlasnie w ten sposob. osoba ktora zajmuje sie pracownikami w firmie CS2a jest polka wiec nie bedzie problemu z dogadaniem sie.
czesc, mozesz mi jeszcze raz podac ta gazete gdzie so mieszkania do wynalecia?
dzieki myszka206
czesc gosiu, mogla bys mi pare agencji, kröre wynajmuja mieszkania podac?, telefony albo homepage dzieki myszka206
czesc nektarynka, zyje w niemczech ale wyprowadzam sie do brixen, jesli masz ochote, to napisz mi na mojego e-maila [email] albo msn: [email]
gazety: bazar, dolomiten (tam jest wiecej ogloszen), sprobuj alto adige.
bardzo trudno jest cos znalezc ale bede dalej pröbowac
posluchaj sie mnie,nr tel w Trento 348 414 40922 to komorka do Residence Galileo,na via Galilei 7.tam masz urzadzone mieszkania,w centrum,problem tylko zparowaniem,bo platne,ale jest ladne czyste i bez wstretnych ludzi..odradzam inne Residence,nie bierz na Nord,odradzam sprobuj poprosic o inne bo maja do wynajmu pod tym nr.tel.Placi sie mysle zeok 500 eu i od razu taka sama kaucje.Masz wiec 2 mies zglowki.W Bolzano nie ma tych rezydencji do wynajmu ,tylko tu istnieja,tzn ten rodzaj wynajmu. Mam ten nr tel z dwytugodnika gratisowego La Bacheca,sa tam inne oferty wynajmu.Ale ta jest najuczciwsza,placi sie co tydzien 100 eu.mysle, ze spoko moga spac od 3 do 4 osob podziel sobie ta cyfre na glowe i jest w porzo.Daj znac czy zalatwilas sobie.
w samym Bolzano jest nie zwykle trudno cos wynajac,miasto z typowo niemieckim porzadkiem,nie lubia obcych,nie lubia wloskiego jezyka,mowia po niemiecku,nazwy ulic sa podwojne w 2 jezykach,brak mieszkan do wynajmu, jesli juz jest zadaja referencji,jesli masz mozliwosc to sobie przywiez referencje,popros kogos niech ci napisze ,ze bylas uczciwa i placilas regularnie.
www.labachecadeltrentino.it tam sa tez ogloszenia o pracy,samochodach...o wszytkim,tam jedynie ogloszenia
e mail [email]
dzieki za informacje, bede pröbowac, u nas w niemczech nie mamy w ogöle takich problemöw ale trudno, napisze tez e.maila caluski z Bochum myszka
czesc!
czy znacie jakis Polakow mieszkajacych w Bolzano?Jak sie mieszka i pracuje w tym miescie?
czesc ja mieszkam w tym rejonie, co prawda nie w samym bz ale w okolicach. Powiem krotko mieszka sie drogo a jak sie nie zna niemieckiego to sie praktycznie nie pracuje (mam na mysli prace inna niz pomoc domowa). Poza tym jako miasto jest OK.
Bylam juz w Bolzano ale krotki czas.Teraz chcialabym przyjechac na dluzej, dlatego interesuje mnie to miasto i Polacy. A Ty mieszkasz daleko od Bolzano?
"rzut beretem", 10km a moze nawet nie
A dlugo juz jestes?Ja bylam we Wloszech tylko 2 mies, ale w zupelnie innym regionie bardziej na poludnie, bylo nawet ok. A czym sie zajmujesz?
jestem tu juz kilka lat i od pierwszego mojego przyjazdu wlasnie tutaj jestem zauroczona tym miejscem, gorami, jeziorkami, wszystkim (no, moze prawie wszystkim)
Moze sie spotkamy jezeli juz przyjade do Bolzano?Jezeli oczywiscie masz ochote:)
to jak juz bedziesz to sie odezwij
Praca: Zweisprachige erfahrene Saalbedienung für Hotelgäste in Vollzeit oder in Teilzeit ab Ende Mai bis Ende September gesucht, evtl mit Unterkunft. Arbeitszeit von 7.00 bis 10.00 und 18.30 bis 21.00 cam sala bilingue con esperienza da subito da maggio a settembere con alloggio. Orario di lavoro dalle ore 7.00 alle ore 10.00 e dalle ore 18.30 alle ore 21.00 http://ec.europa.eu/eures/eures-searchengine/servlet/ShowJvServlet?lg=IT&serviceUri=http://pubsrv.provinz.bz.it/service/euresWS-LocalPes/services/ServiceProvider&uniqueJvId=783837
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka