Lido di Jesolo

Temat przeniesiony do archwium.
Jak to się wymawia? Przecież w wyrazach włoskich nie ma "J". , czy może ?
Jezolo
masz akcent na pierwszej sylabie
a wybierasz sie tam może?
bo ja wylatuję 17 lipca na tydzien na błogi odpoczynek do Jesolo!!!
Nie, ale przypadkowo zobaczyłem gdzieś tą nazwę i trochę mnie zdziwiła.
Wtedy chyba będzie nieźle przygrzewać słoneczko...
tam już sloneczko przygrzewa od poczatku maja...a tak pozatym nie jade tam pierwszy raz i siwetnie znam okolice!
a jesli chodzi o nazwe to wlosi wymawiaja Jezolo ale czesto piszą przez I krótkie
hehe z tym sloneczkiem ostatnio jakos kiepsko:(

miejmy nadzieje ze faktycznie sie polepszy:)
ja wyjezdzam do lido za tydzien ale obawiam sie ze ponudze sie? co tam mozna robic??
ja tam bylam jakies 8 lat temu, nie bylo zle... zalezy kto co lubi, tam zycie zaczyna sie po 20tej, jak w wiekszosci tego typu miejscowosci
mialam jechac z kolezanka ale ona poszla do pracy i moi rodzice teraz jada za nia a ja z nimi....wiec nie wiem czy w ogole robie dobrze jadac tam,zadnych zabaw...jedynie pozostaje mi dzien spedzic na plazy :)
Ja lece do Trevis, a pozniej jade do Lido di Jesolo 13.07 i bede tam do 15.07. Wracam ponownie 20 i bede az do 23.07. Raczej nie da sie zanudzic w Lido di Jesolo, choc nigdy tam nie bylem. Najwyzszy czas sie przekonac! :)
hej wszystkim bylam w jesolo to sliczny may kurorcik:) piekne plaze duzo ludzi kilka ulic :)jesli sie zakrecic to naprawde jest co robic! zreszta blisko do treviso i padvy a mozna sie nawet pokusic o zwiedzienie mediolanu czy werony. na pewno bedzies sie dobrze bawic :) pozdrowionka
p.s. wlosi wymawiaja nazwe przez j i akcent na peirwsza sylabe /'jezolo/
ciao ciao;)
Witam , prosba do chetnych czy mógłby mi ktos przetłumaczyc :
quand ' è che la tirano fuori? al 99% quest'estate vado a vederla, visto che è più o meno sulla strada delle mie vacanze
Ja natomiast do Jesolo lecę 17 lipca, a wię już w najbliższy wtorek.
Tam nie można się nudzić!!! Typowy nadmorski kurort z masą restauracji, klubów!Zawsze jest co robić. A może poprostu się tam spotkamy??
kasiu z Milano, mieszkasz we Włoszech w Milano?:P
Proszę odezwij się do mnie na e-mail [email]
Gdzie się zatrzymać w Jesolo? najlepiej coś taniego i dobrego :)
wejdz sobie na jesolo.com lub jesolo.it, o ta pore roku ciezko o cos naprawde taniego. W kazdym razie mniej wiecej od 24 Euro za dobe napewno cos sie znajdzie!
dzieki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia