JAK JEST W GALLIPOLI NA POŁUDNIU??

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka, w lipcu wybieram się do Gallipoli na południu włoch do pracy, wcześniej byłam na północy,wiem że południe różni sie od południa, czy ktoś był albo pracował w tej miejscowości??i czy jest tam bezpiecznie?? za wszystkie info wielkie dziex i pozdrawiam wszystkich:) CIAO TUTTI:)
wiem że południe różni sie od południa :-)
kuba zakrecilam sie przyznaje, zaraz sie to poprawi :P
W Gallipoli co prawda jeszce nie byłąam (wstyd:P) ale znam trochę Salento. Mnie się tam bardzo podoba, od września przeprowadzam się do Lecce :)
Jak dla mnie to tam jest trochę egzotycznie :) a do jakiej pracy jedziesz, jeśli to nie tajemnica?
Czy jest bezpiecznie? Jak wszędzie, trzeba mieć oczy i uszy otwarte :)
bedę pracować w knajpie, wcześniej bylam na pólnocy wiec w tym sezonie zmiana, ale wiedziec co nieco zawsze dobrze:P
mieszkalam 15 km od gallipoli,a miasto to zawsze bylo strefa wypadowa dla nas...dosyc fajne knajpki, imprezki na swiezym powitrzu, i pelno malenkich knajpek wzdluz glownej ulicy....super port i widoki:)zdarzaly sie jakies male interwencje policji w czasie imprezek,ale ogolnie ok...tak jak pisala ilecka oczy i uszy szeroko otwarte...aha i te plaze:)ahhhh jakbym mogla choc na chwile to bym tam wrocila:)i knajpka, lodziarnia na glownej promenadzie z rosnacym w srodku drzewem:)to moja ulubiona , malenka ale z super milym wlascicielem:)
Gallipoli to jedno z najpiękniejszych miast Salento. Przez 4 lata miszkałam w Lecce ale w wakacje zawsze odwiedzałam Gallipoli ze względu na sentyment. Miasto jest małe ale urocze. Niewiele tam polaków( choć teraz mogło się to zmienić). Przepiękne morze i plaże(szkoda że kamieniste). Przemili ludzie pozytywnie nastawieni do obcokrajowców.
Niestety teraz mogę tylko wspominać i oglądać zdjęcia :(
Witam wszystkich!!Znam dosyc dobrze okolice Pugli.Moj byly naz byl z okolic Lecce i mieszkalam przez dwa lata w San Nicoli;w Gallipoli czesto przebywalam.Jest to bardzo ladne miasto,choc przyznam sie,ze ludzie ktorzy byli moimi sasiadami byli OGROMNYMI rasistami...Tak wiec UWAGA..Pozdrawiam,Dorota
Puglia to wg mnie jeden z najpiekniejszych regionow we Wloszech. Ja za tydzien jade na wakaceje wlasnie do Salento i przy okazji odwiedze Gallipoli. takze poki co nie moge nic konkretnego powiedziec, ale jesli chodzi o piekne nadmorskie miasteczka w Puglii, to napewno bym polecila Otranto. milego pobytu w Puglii..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia