polska tv

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich! Czy ktos z Was, mieszkajac we Wloszech, odbiera polska tv? Probowalam z Cyfra plus, ale gosciu nie odpowiada za to czy bedzie dzialala poza granicami Polski. Moja znajoma natomiast zainstalowala sobie tv polska w Grecji i wszystko gra. Wiecie cos na ten temat?
Ja mam tv polonia ktora jest na satelicie Hot Bird. Jak alozona nie wiem bowiem moj maz posiadal ten typ satelity zanim jeszcze przybylam do Wloch.
no wlasnie ja nie mam tu satelity, wszystko musialabym kupic. W Polsce wystrczy talerz, dekoder i potem abonament miesieczny, ale nie wiem czy mi tu bedzie dzialac...
Kup wszystko w Polsce przywieź tutaj, zamontuj i będzie działać.
Cyfra+ czy Polsat ...
Możesz też zamówić u kogoś to Ci przywiezie - np. busem... przynajmniej do Rzymu.
mozesz spokojnie zakupic dekoder i talerz cyfry plus odbiera bez wiekszych problemow. ja mam juz ponad rok, mama placi mi abonament i nie mam absolutnie zadnych problemow z odbieraniem polskiej telewizji.
Moja koleżanka zabrała Cyfre+ do Szwecji i super odbiera.Tylko nie mozna zapominac o płaceniu abonamentu w Polsce,jak zapomnisz przesłac forse na czas to zablokuja sygnał.Polsat Cyfrowy tez odbiera za granica.Ja za dekoder z antena dałam 145 zł.i płace abonament 49 zł.miesiecznie.mam kilkadziesiat kanałów,nie tylko polskojezycznych.
A nie orientujecie się jakie polskie kanały można odbierać przez satlitę?
Dzieki ludzie!!! Troche polskiego jezyka w domu bede miala ;-DDD
W tym pakiecie Polsatu cyfrowego za 49 zł masz po polsku takie programy(jest ich b.duzo):Polsat,polsat sport,polsat2,Tv4,Polsat zdrowie i Uroda,TVP1 i 2,TVP Polonia,TVP Kultura,Superstacja(informacyjny),TV Biznes,TVN 7,TVN 24,TVN Turbo(moto),TVN Meteo,TVN Style,polonia1,Discovery Chanel,Disc.Science, Disc. Civilisation,Animal Planet,Travel Chanel,Jetix(bajki),Carton netvork(bajki),Viva Polska,4 Fun Tv(muza),ITV,Zone Club,Zone reality,Mango 24,Tele5,TCM(kino),Puls,AXN(seriale),Eurosport,E!(prosto z Holywood),AXN Crime(seriale krym.),AXN Sci-Fi(fantastyczne),Zone europa(ambitne kino0,Zone Romantica(tasiemce),Kino Polska,FOH Life(rozrywkowe seriale),TV 1000(hity światowe), Polsat Sport Extra,ESPN Clasic Sport,Extreme Sport Channel,Eurospotr2,Boomerang i Jetix Play(bajki),Mtv Polska,VH1 Polska.Dodatkowo możesz dokupic Cinemax i Cinemax2(filmy i rozrywka).prócz tych polskojezycznych w/w kanałów odbiera sie wiele obcojezycznych oraz 8 kanałów radiowych
ja wczoraj w walizce przywiozlam dekoder cyfry, talerz kupiony we wloszech, wszystko dziala super. No i ogladam nareszcie moje kanaly!
a mi jutro ktoś przemyci w walizce dekoder :) jejku jejku jak sie ciesze, juz przebieram nozkami :D mam juz dosc wloskiego paździerza, nie zeby polska byla taka swietna i bez zarzutów, ale w porownaniu z wloska to poezjaaaaa :D
Musze was zmartwic przykro mi...Dziesiątki tysięcy Polaków za granicą za pomocą m.in. Cyfry Plus oglądają polskie programy. Zapewne niewielu z nich zdaje sobie sprawę z tego, że... łamie prawo.Dlaczego? Wystarczy zwrócić uwagę na art.4. paragraf 2, punkt 1 "REGULAMINU UMOWY O ABONAMENT" obowiązującej w Cyfrze Plus (całość w postaci pliku pdf jest do pobrania: http://www.cyfraplus.pl/upload/regulamin/200511/REGULAMIN_1listopada05_dystrybucja.pdf) który mówi:

Art.4. paragraf 2, punkt 1
§ 2. Korzystanie ze Sprzętu przez Abonenta.
1. Używanie Sprzętu (w tym Karty) dopuszczalne jest wyłącznie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

Czy w związku z tym ci, którzy korzystają z Cyfry Plus za granicą łamią prawo? Niestety, tak. Odpowiednie przepisy można by wynieść choćby z ogólnych przepisów kodeksu cywilnego...

Cyfra Plus ustaliła swój regulamin zapewne na podstawie danych jej licencji. Prawdopodobnie Cyfra Plus ma prawo do nadawania programów tylko na terenie RP, dlatego też - nie mając technicznych możliwości do ograniczenia odbioru sygnału tylko na tym terenie - zabroniła w swoim regulaminie wywozu sprzętu za granicę. Włodarze Cyfry Plus doskonale wiedzą, że dziesiątki tysięcy Polaków korzystają z niej za granicą. I chyba nic w tym kierunku nie robią. Natomiast licencjonodawcy maja prawo żądać zapłaty za swoje prawa.

Cyfra Plus powinna zmienić regulamin i nie narażać swoich klientów na łamanie prawa.

Prawdopodobnie będzie się to wiązało z koniecznością rozszerzenia licencji, jakie zostały udzielone Cyfrze Plus przez właścicieli praw do programów, filmów, transmisji, itp. - ale to już jest zmartwienie Cyfry Plus, a nie jej klientów. Jeżeli będą się z tym wiązały wyższe opłaty - to jest też zmartwienie Cyfry Plus, bo wtedy klienci mogą wybrać tańszych "dostawców" polskiej tv.

Natomiast jeżeli właściciele Cyfry Plus wiedzą o tym (a wiedzą na pewno, stad ten zapis w jej regulaminie), że dziesiątki tysięcy Polaków oglądają ją za granicą, i sami czerpiąc z tego materialne korzyści przerzucają poprzez zapis w regulaminie odpowiedzialność prawną na tychże Polaków - to coś tu jest nie tak...

Dochodzi do paradoksu: sprzedawca sprzedaje klientowi sprzęt, którego - wg regulaminu określonego przez firmę tegoż sprzedawcy - klient nie ma prawa używać (za granicą)...

Ot, Paragraf 22. Wersja polska. Jak na razie - legalne oglądanie polskich programów za pomocą Cyfry Plus jest możliwe za granicą jedynie na terytorium polskich ambasad, które wg przepisów stanowią część terytorium RP.
tez mam ochote na przywiezienie wlasnego dekodera..ale..ochota ochota...a jak mi sygnal tu wylacza?
ja sobie zalatwilam polsat cyfrowy, e jak wylacza to wylacza komus dam w prezencie, ale hmmm nie wierze zeby tak wlasnie sie stalo
http://www.tvpolonia.com/

to jedyna oficjalna autoryzowana przez Telewizję Polską SA w Warszawie strona internetowa uprawniona do rozpowszechniania programów TVPolonia w internecie.

Naszym głównym celem jest udostępnienie programu TVPolonia tym wszystkim, którzy nie mają dostępu do przekazu satelitarnego czy drogą kablową, bądz po prostu tym, którzy cenia sobie łatwość dostępu i wysoką jakość emisji naszych programów w komputerze..
UWAGA - odnosnie www.tvpolonia.com

Prosimy pamiętać o tym że jesteśmy firma działającą z USA i tylko re-transmitujemy wybrane programy z repertuaru satelitarnego, w internecie. W związku z tym nie mamy wpływu na zawartość repertuaru TVPOLONIA oraz poszczególnych programów.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia