Co one w nich widzą?

Temat przeniesiony do archwium.
Twoja dziewczyna wyjechała sama za granicę? Po powrocie z imprezy uśmiecha się pod nosem i podśpiewuje "Italiano vero"? Masz powody do niepokoju. A przyczyny, dla których kobiety gustują w obcokrajowcach, nie są wcale skomplikowane.
Obcokrajowcy nie oszczędzają na... komplementach. Z niewiadomych przyczyn Polacy tak się powstrzymują przed powiedzeniem dziewczynie czegoś miłego, jakby do każdego słowa mieli dopłacać 500 zł z własnej kieszeni. Czy obawiają się, że ich słowa będą banalne i niewiarygodne, czy też nie chcą zbytnio rozpuszczać swoich wybranek? Obojętnie, jakie są tego przyczyny, Polki czują się niedopieszczone i niedocenione. A jeżeli na rodzimym rynku są braki konieczny jest import. W kobietach spore zainteresowanie wywołują zagraniczni producenci czułych słówek, którzy bajerują jak najęci i urodę danej pani potrafią uczynić głównym tematem wielogodzinnych przemów.

Bariera, która łączy
Jeżeli romansująca parka nie do końca się rozumie - to nawet lepiej! Jeżeli czuły i egzotyczny amant chlapnie jakąś gafę, niezbyt dobrze znająca język obcy pani nawet tego nie zauważy. Żeby się pokłócić trzeba mieć już całkiem niezłe kompetencje językowe. Jeśli tego brak, nie ma mowy o zawiłych sporach, różnicach zdań i poglądów, które mogłyby zepsuć romantyczną atmosferę. Dziewczyny wsłuchują się w śpiewną melodię włoskich czy hiszpańskich słów, a zorganizowane naprędce lekcje dotyczą najczęściej nazw różnych części ciała.

Odrobina egzotyki

Błękitne wody, laguny, palmy, słoneczne plaże. Kto nie tęskni za małym szaleństwem? Ale nie każdy może sobie pozwolić na dalekie podróże i zagraniczne wycieczki. Romans z obcokrajowcem to namiastka egzotycznej przygody. Dzięki niemu można chociaż na chwilę mieć dla siebie cząstkę kraju, którego być może nigdy się nie odwiedzi. Zresztą... Czy panowie nie marzą o egzotycznych pięknościach?

Iza Grelowska
http://facet.interia.pl/seks/news/co-one-w-nich-widza,968091,2627
akurat polacy nie maja u nich zadnych szans
A inf niestrudzenie, na okraglo i w kolo Macieju pcha tu tanie smieci z netu:))
Inf, moze jakies ambitniejsze artykuly...
Inaczej pomysle zes sfrustrowany ;))
Kasiula, mysle ze dostaniesz kiedys takiego na jakiego zaslugujesz.Czyli tak okolo 70IQ.))
Nie chce siac tu czarnych scenariusz, ale naucz sie odzielac ziarno od plewu.
Madziu najdrozsza,umieramy z ciekawosci.... czekamy na opowiesci z Twojego pobytu na poludniowym zadupiu:-))

obiecalas:-)
To jest coś w rodzaju nerwicy natręctw.Ten facet ,jesli nie zamieści codziennie kilku artykułów ze stron dla myślących inaczej będzie mieć nieodparte wrażenie ,że zginie albo zostanie porwany przez obcych itd.Tego się nie krytykuje,to się leczy.
Kasiu z Milano, wiem ze mam zaleglosci w opisie poludnia.))
Ale wiesz, tam bywaly tez momenty, wiec pracuje nad formom ich przekazania, bo to wplywa na odbiorcow. Ostatnio mnie jak Jagne na taczkach wywiesc z forum chciano :)))
Ale napewno cdn o poludniu nastapi:))
Rahma, ten usmiech to dla Ciebie :::::))))))))))))))))))
dobrze,bede czekac:-)
madziu alez ja juz mam tego ktorego szukalam i w zupelnosci mi odpowiada poza ty nie musze mu mierzyc IQ ani zawartosci portfela jak co niektore tutaj
heh najlepsze jest to ze przypiepszaja sie do mnie glownie albo tylko te laleczki z klanu kasia z milano ciekawe
z takimi artykulikami pani Iza Grelowska daleko nie zajdzie:-/
rahma, dziękuję za komplement:-)
drogi inf, bardziej niz na komplement wyglada mi to na probe diagnozy. ;D
a tak z ciekawosci - dlaczego zmieniles nicka? czyzby to byl jakis objaw twojej wewnetrznej ewolucji? bo na przyklad zaczales tlumaczyc, jak zauwazyla kasia... baci
mendy78 , coś w tym rodzaju
Kasiula..
po spółgłoskach pisemy "rz".. nie "sz"
inf.czy tobie juz calkowiecie odwalilo???ilez mozne wkolko to samo?z toba cos jest nie tak!
polacy sa niesmalui.boja sie powiedziec cokolowiek bo mysla ze ich wysmiejemy.
nie kreci mnie koles co siedzi w knajpie i zlopie jedno za drugim!!!
szpaner wypakowany i opalony jak marchewka! ludzie czy to jest fajne? mi taki wogole nie imponuje!!!!
WOLE WLOCHA!!!MOJEGO WLOCHA!!!! a teraz inf.skomentuj moja wypowiedz!!!posmieje sie!!!;D
Izka,na litosc,nie odbieraj tego wszystkiego tak osobiscie...
wolisz Wlocha?to nie jest tak...wolisz go,bo go kochasz,bo to Twoj partner,kochanek,przyjaciel,a nie dlatego,ze jest Wlochem....

wyluzuj,bo w Katowicach .....juz ja cos wymysle:-D
kasiu ja tego nie odbieram tak dosadnie :0 po prostu inf.nie zna granic!ilez mozna w koloko macieju to samo!?!?!?
masz racje to jest tak, ze go wole(napiaslam tak na zlosc infowi:)
kocham go, bo jest!
nareszcie!!!!

a Infa zostaw w spokoju...poza tym mozliwe,ze bedzie z nami na spotkaniu, ten intrygujacy mnie bardzo osobnik:-D
slucham??????
tak tak napewno ci przyjdzie na to spotkanie az sie zdziwisz...
ehhh tam nie zdziwie sie.i tak wiem jak on wyglada!
Mala izka:)jak by ci to powiedzieć, wysłałem Ci zdjecia z netu :)
kasiula:-)nie uprawiaj wazeliniarstwa :-)
ma che ca...stai diciendo?
Mala izka:), a z moją przyjaciółką zrobiliśmy Ci dowcip haha :)
TAK??? WYSLALES MI FOTKE SWOJA? A GDZIE ONA NIBY JEST????
Mala izka:)zaczynasz się gubić. Papa :-)
inf.nie powtarzaj sie!!!! nie ma wiatru:):):):)hi hi hi
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia