Air Italy

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie dotyczace Air Italy. Chcialam zarezerwowac na grudzien bilet Warszawa-Werona-Neapol + powrotny w styczniu, no ale najpierw poczytalam troche na roznych forach o Air Italy i nie wiem, troche sie boje... Te loty, o ile sie orientuje, sa dopiero planowane, niby na stronie Air Italy juz mozna na grudzien rezerwowac, ale obawiam sie, ze cos im z tych planow nie wyjdzie i zostane bez biletow.
Stad moje pytanie- czy ktos latal kiedykolwiek z nimi, czy sa to linie godne zaufania?

Z gory dzieki za odzew :)
Ja latalem, latam i bede latal:-)

godne zaufania? oczywiscie ze tak!

Loty Wawa-Verona juz sie regularnie odbywaja, od czerwca.
Co dokladnie czytalas na forach dot. AirItaly?:-)

Jedyna rzecz ktora moze sie wydarzyc to ze airitaly zdecyduje zlikwidowac polaczenia wawa-verona ze wzgledu na mala ilosc pasazerow:-(( ale ja mam nadzieje ze tak nie bedzie:-)
Latam z nimi,wlasnie wczoraj przylecialam,ceny maja rewelacyjne.Kupuj smialo bilet.Moja mala podpowiedz:ze stolicy odlatuje zawsze opozniony,od 20 do 40 min.A w drodze powrotnej cholerni Wlosi przestrzegaja wagi bagazu,mozesz miec tylko 15 kg w walizce,no ewentualnie 16 kg.Reszta jako bagaz reczny.Zadaj oplaty 6 eu za 1 kg nadwagi.Lecac z W=wy obsluga polska nie robi ani aluzji ani problemu, ze walizka ma 19 czy 20 kg.Polacy to olewaja,a Wlosi sie czepiaja.Poza tym jest spoko, samoloty sa duze,zawsze sa miejsca.Polecam.
Dziekuje Wam za opinie!!
Mam watpliwosci, bo chcialam kupic juz teraz bilet na Sylwestra + powrot, nie chce leciec Centralwings, Wizz ma ceny z kosmosu- powrot w dniu, kiedy mi pasuje kosztuje 1000 zl! W tej sytuacji wolalabym leciec Alitalia, wyszloby duzo taniej :)
I tak, po dlugim namysle mam wybor miedzy norwegian, air italy i w ostatecznosci alitalia.

A co do air italy, to naczytalam sie tu roznych glosow:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=61084226&v=2&s=0
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=66954013&v=2&s=0

To tylko niektore watki. Juz raz mialam odwolany lot, z central, pokrzyzowalo mi to wiele planow, nie chcialabym powtorki, zwlaszcza na Sylwestra :) A jesli juz cos takiego mialoby sie zdarzyc ( bo rozumiem, ze czasem sie to zdarza ), to nie chcialabym koczowac kilka godzin na lotnisku, by w koncu ktos laskawie zaproponowal mi lot za 5 dni :/
Byloby rowniez marnie, gdybym kupila bilety teraz, a za 2 miesiace okazaloby sie, ze loty Warszawa-Werona-Neapol jednak nie rusza- wtedy musialabym wydac na inny bilet pewnie 3 razy tyle, co teraz, skoro juz dzis loty na okres swiateczno- sylwestrowy sa takie drogie...

Namarudzilam troche, ale kwestia biletu spedza mi sen z powiek i zamiast cieszyc sie na wyjazd, mam czarne wizje koczowania na lotnisku i odwolanego lotu ;)

Pozdrawiam :)
To masz dopiero problemy:-)
Mysle ze nie potrzebnie sie obawiasz,Airitaly wlasnie od niedawna zaczal latac z Verony od 2 czerw.ma to uzasadnienie,ze wlasnie tu zaczeli biznes krecic.Veneto,Trentino ekonomicznie stoi bardzo dobrze,tu sa wusokie zarobki,ludzie maja kase.Verona to lotnisko przyszlosci.I od 17 wrzes.Airitaly zaczyna latac do Neapolu.Mnostwo ludzi zTamtad tu pracuje i nie usmiecha im sie jechac po 12 godz.pociagiem w odwiedziny do rodziny.Mysle ze wszystko ulozy sie dla Airitaly dobrze,mam dosc dojazdow na lotnisko w Venecji,blizej mi do Verony.Nie wiem dlaczego Norvegian zalozyl pesymistycznie, ze moga odwolac loty,skoro oni wlasnie zaczeli latac.
Dzieki :)
Pewnie zaryzykuje, bo to chyba najlepsza opcja w tej chwili.

Aaa, Kuba- no mam problemy, niestety nie moge wydac sobie lekka reka 1000 zl. I nie usmiecha mi sie tez spedzac Sylwestra z obsluga naziemna portu lotniczego w Warszawie ;P mimo ze sa na pewno przemilymi ludzmi :D

Dzieki i pozdrawiam :)
Dziewczyny, zerknelam przed chwila na str airitaly i musze przyznac, ze norwegian ma nizsze ceny biletow, nawet tych na Boze NAr.
Tak, kosztuje mniej, ale dolece tylko do Rzymu,a im bardziej na Poludnie, tym dla mnie lepiej :)

Pozdrawiam!
leciałam z nimi we wtorek Warszawa- Verona
bardzo miło, sprawnie i punktualnie...panie stewardesy to dojrzałe kobietki, a nie dziewczynki jak w innych liniach;-)

Dla mnie największy plus to fakt, ze jest dużo miejsca, nie siedzisz z podkurczonymi nogami. Mają samoloty przystosowane do dłuższych lotów, ponieważ obsługują głównie chartery na trasach pozaeuropejskich.

Polecam i pewnie w przyszłym roku skorzystam z oferty Warszawa-Napoli!
witam wszystkich jestem tu nowy i potrzebuję pomocy związanej z wylotem do Włoch a dokładnie to okolice Wigasio nie mam pojęcia gdzie szukać dobrych tanich przewoźników i gdzie są tam lotniska ( w miarę blisko) chce wylecieć pod koniec października więc jeszcze chyba mam trochę czasu. Może ktoś z was mi doradzi jak i gdzie mam patrzeć bo jestem w tych sprawach zielony. Z góry dzięki
Pisze sie Vigasio,i jakbys to wrzucil w google to na logike bez pytania nas znalazlbys odpowiedz.A wiec lecisz do Verony.I w twoim przypadku radze juz dzis ,jutro rezerwowac bilet w Airitaly.zaplacisz taniej jesli sie sprezysz.Zrob sobie symulacje rezerwacji,spojrz na cene i przyznasz mi racje.pozdro.
Sprawdzilam ci polaczenia pociagow i nic nie znalazlam.Male paese,mozliwe ze autobus tam dojezdza,moge sie jutro doinformowac..albo ktos z tamtad wyjedzie po ciebie i odbierze cie ,z lotniska albo z dworca w Veronie.Jest super podwozka z lotniska do dworca,co momencik jedzie autobus,bilecik 4.50,tj.13 km i po 15 min.jestes na stacji Verona Porta Nuova.
witam ponownie sprawdziłem loty do Werony i znalazłem w AirItaly tylko mam mały problem bo nie wiem jak je zamówić. Stokrotkaverde proszę o pomoc i jakąś instrukcje bo nie mam pojęcia jak to wszystko zrobić. Mój nr [gg]
No jak, śledzisz instrukcje na stronie. Kupujesz online za pomocą karty kredytowej.
Tak,placi sie karta przez internet,nie ma innej mozliwosci,sprobuj str.z jez angielskim,moze ci pojdzie latwiej.Jesli nie jestes posiadaczem kart kredyt.to ktos bliski uzyczy ci danych tej karty, a twoje dane beda na bilecie.Rozumiesz?
.Zaciekawoly mnie dalsze losy tego przewoznika,dlaczego zrezygnowal z tak dobrego polaczenia Verona Warszawa? Oto co znalazlam.....Zostal zmieniona nazawa.Air Italy Polska wchodzi z czarterami

Air Italy Polska jest nową linią lotniczą – ma obsługiwać tylko loty czarterowe. Pierwszy lot przewoźnika z Warszawy do Varadero na Kubie odbył się w niedzielę.

– Na razie będziemy obsługiwać trzy połączenia: z Kubą, Goa w Indiach i Bangkokiem w Tajlandii – mówi Nick Vincent, prezes Air Italy Polska i jej udziałowiec (1 proc.). Jak dodaje, kolejne połączenia przewoźnik będzie otwierać na zamówienie biur podróży. – My tylko świadczymy usługę – dostarczamy zamówiony przez organizatora wycieczek samolot, który ten w całości wynajmuje, niezależnie od tego, ile miejsc mu potrzeba – dodaje.

Wcześniej próbowali sobie na tym rynku znaleźć miejsce m.in. Air Polonia, Prima Charter czy Fischer Air, wciąż jest on jednak zdominowany przez przewoźników zagranicznych. – Latem 2006 roku z Polski do Tunezji odbyło się 41 lotów czarterowych, ale tylko trzy z nich realizował polski przewoźnik – Prima Charter. Jeśli obsłużymy pięć z pozostałych 38, będziemy zadowoleni – mówi Vincent. Do końca tego roku AIP przewiezie ok 220 tys. osób. Konkurowanie z zagranicznymi przewoźnikami jest trudne. Dzięki pomocy finansowej swoich rządów i zniżkom na swoich lotniskach mogą zaoferować polskim biurom podróży znacznie atrakcyjniejszą cenę niż nasze linie lotnicze.

Przewoźnik, którego większościowym udziałowcem jest włoska linia lotnicza Air Italy (64 proc. udziałów), dysponuje obecnie jednym samolotem. Kolejny ma się pojawić latem 2009 roku. Następne – kiedy zapotrzebowanie wymusi taką konieczność – podsumował Nick Vincent.
zas pod tym linkiem sa dosc dziwne komentarze ludzi o AIP http://www.pasazer.com/czytaj.php?lp=2300 Air Italy Polska da pracę
Przewoźnik czarterowy rozpoczyna rekrutację załogi pokładowej.Osoby zainteresowane pracą w Air Italy Polska proszone są o wysłanie CV z dopiskiem “Flight attendant” pod adres: [email] http://lotniczapolska.pl/Air-Italy-Polska-da-prace,1670
mialo byc: zaciekawily mnie..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia