prosze o oświecenie

Temat przeniesiony do archwium.
Przepraszam jesli juz to było...pewnie sie powtarzam:((ale musze uporzadkowac swoje wiadomosci
CZy mając carta d'identita ważną do 2009 i codice fiscale ale nie majac aktualnego zameldowania,ubezpieczenia mozna szukac pracy w IT?a moze potrzebne jest cos jeszcze?bede wdzieczna za odpowiedzi
Nic więcej Ci nie potrzeba. :-) Bo rozumiem, ze masz włoską carta d'identità, a wiec gdzieś zameldowana już jesteś?
ttak mam wloski dowód,ale otrzymalam go 2002r,ale od 4 lat jestm w Polsce i teraz chce wyruszyc na "podbój" no i nie jestem juz pewna co po kolie mam zrobic
sorki za błędy:)
wtedy bylam zameldowana a teraz co powiem??buu
Jeśli zostałaś wykreślona ze spisu ludności, to twój włoski dowód osobisty jest nieważny i będziesz musiała posługiwać się polskimi dokumentami (dowód lub paszport). Po znalezieniu pracy idziesz do urzędu gminy (comune) i składasz wniosek o zameldowanie, przedstawiając umowę o prace i adres zamieszkania.
Dee-dzieki wielkie za info, sluchaj a skad moge wiedziec czy jestem wykreslona ze spisu ludnosci?myslisz ze mnie skreslili?
Mogli Cie skreślić "per irreperibilità", jeśli w jakiś sposób dowiedzieli się, ze nie mieszkasz już tam, gdzie mieszkałaś (zgłoszenie przez osobę trzecia itp.). Możesz się tego dowiedzieć np. udając się do tamtejszej gminy i prosząc o "certificato storico di residenza" - w razie czego powiedzą Ci, ze już nie ma Cie w spisie.
GRAZIE TANTE:) NAPRAWDE JESTES SKARBNICĄ WIEDZY:)) DZIEKUJE I JESTEM PEŁNA PODZIWU DLA CIEBIE,SALUTI
:-)
hahaha,ale sie cieszy
:-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia