Tzw.INSTRUCTORIA!!

Temat przeniesiony do archwium.
Hi!czy orientujecie się może jak to wygląda tak mniej więcej, chodzi mi dokładnie o INSTRUCTORIA!Mój narzeczony chce je odbyć w Italii a potem jego ksiądz chciałby przesłać je do mojego księdze z parafii niestety tenże ksiądz nie wyraził zgody bo nie zna języka i zaproponował mi abym je odbyła razem w Italii no ale to dla mnie nie możliwe jest abym speclanie na INSTRUCTORIA leciała do faceta!!Czy jest jakieś inne wyjście??
Najpierw powinnas powiedziec, o co Ci chodzi.
Moze o "istruttoria della pratica" - przeprowadzenie sprawy - ktora moze dotyczyc, wnoszac z kontekstu np. koscielnych zapowiedzi: para zglasza sie o ich przeprowadzenie razem.

Kurs przygotowawczy do malzenstwa natomiast mozna odbyc osobno, choc z uwagi na nature jego czesci ksieza wola, aby para przechodzila go razem.
W parafii w której robie kurs(już prawie kończe nie mieli żadnych zastrzeżeń że robie je sama, bo tak się złożyło że było kilka samotnych osób jak ja:))Jeżeli chodzi o instruktorai dziś byłam w kurii u Biskupa i mi powiedział,że jak najbardziej można je przeprowadzić osobno:)Czyli mój przyszły tam u siebie ja tu w Polsce i wtedy one są złączane:)U mnie pojawił się inny problem a mianowicie ja nie urodziłam się w Polsce i tak samo chrztu nie miałam w Polsce a więc potrzebuje wydanie mojego aktu chrztu na 3 mc przed ślubem,więc trochę się nadzwionię do kraju gdzie się urodziłam:)Ale to co zawsze są jakieś schody do pokonania:)Narka:)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia