kurs wloskiego w veronie!!!

Temat przeniesiony do archwium.
temat byl juz poruszany w innym watku ale niestety nikt nic nie wie...czy ktokolwiek wie os o kursie w veronie organizowany przez comume caritas , cos takiego dla obcokrajowcow?ktos tutaj napisal ze sie zaczynaja pod koniec pazdziernika i nic wiecej, do kogo sie zglosic po informacje, szukam w internecie i nic, czy ma sens pisanie maila do comune w tej sprawie, pomocy!!!
up up up up up up
Wejdz do kazdej jednej szkoly podst.i spytaj w sekretariacie o to,albo w Informacji dla turystow. Albo Biblot.Comunal.Tak ja zrobilam.Koniec jezyka za przewodnika.Liczylam sama na siebie.Bo kto liczy sam na siebie dopiero pozniej moze liczyc na innych.Fajne przyslowie,no nie?
hej, dzieki!masz racje, moj problem jest taki ze nie mieszkam w samej veronie i zeby tak na spokojnie poszukac i popytac mam okazje tylko w weekendy...myslalam ze moze ktos tutaj cos wie;)
no to jutro ja poszukam inform.mieszkam w Trento,tu kurs oragnizow.przec Comune kosztuje 10 eu.Szukalam ci na google ale Verona mi nie wychodzi nic ciekawego,sa rozne inne jzezyki ale mysle zeby ci znalezc identyczny jak ja mialam.Znajde na pewno.
wlasnie o taki kurs mi chodzi...znalazlam w veronie wiele kursow ale takich za ktore sie placi i to nie malo:(a o kursie orgsnizowanym przez comune nic..jak na razie
Nie jestem pewna ale sprobuj www.ilgiocodeglispecchi.org
http://www.istituti.vivoscuola.it/sanzio/default1.htm
CORSI DI LINGUA ITALIANA PER STRANIERI

Coerentemente con le finalità sopra descritte, vengono organizzati corsi di lingua e cultura italiana per stranieri in tre fasce orarie: mattina, pomeriggio e sera.

Un primo modulo da ottobre a dicembre e un secondo modulo da febbraio a maggio. La frequenza è di due volte alla settimana per un totale di quattro ore. Le iscrizioni per il primo modulo si effettuano nel mese di settembre, per il secondo modulo nel mese di gennaio. E’ previsto un colloquio e un test di piazzamento in base ai quali si organizzano i gruppi di livello che si possono sintetizzare nel seguente modo:
A0 persone non alfabetizzate in L1
A1 iniziale per persone con breve scolarizzazione pregressa in L1; arrivate da poco in Italia
A1+ iniziale per persone alfabetizzate in L1; arrivate da poco in Italia
A2 intermedio per persone che risiedono in Italia da almeno un anno ma che non hanno frequentato alcun corso di L2
A2+ intermedio per persone che hanno già frequentato un corso di L2
B avanzato per persone che hanno già frequentato più corsi di L2 e che devono perfezionare la lingua

Inoltre, ogni anno, vengono istituiti altri gruppi mirati al recupero di competenze specifiche (lettura, scrittura …)

Nei mesi di dicembre e giugno è possibile sostenere l’esame di certificazione di conoscenza della lingua italiana, C.I.L.S., in convenzione con l’Università per stranieri di Siena. A tale scopo, i
Cos identycznego napewno jest i Weronie.
tel w Veronie
TEL. 346-1277847
Czesc Stokrotkaverde:) Mieszkasz w Weronie.Pytam bo ja tutaj jestem od roku,ale jak dotad nie spotkalam jeszcze nikogo z Polski..
czesc, Szukam dla moje dziewczyne ( ona jest Polka ), kurs wloskiego w Verona.
Mozecie pomoc ? [gg]
Czesc !!!
Byłam w zeszłym roku w Veronie.
Zapisałam się na kurs włoskiego w urzędzie.TO jest kurs dla obcokrajowców. Płaci sie za ubezpieczenie w trakcie kursu - 10 euro i potem już nic.
Tylko chodzić tam.
Ja chodziłam 4 razy w tygodniu i jeszcze jeden dzień na angielski - też ma niską cenę - 40 euro semestr.
To co muszę dodać - na kursy uczęszczają osoby pracujące i grupa jest mało systematyczna - raz nie przyjdą 3 osoby raz 1 i tak wkółko. Wytrąca to trochę z biegu - bo sooby które nie były muszą się tego jedna k nacuzyć - i wraca się do rzeczy które były już robione. To niezbyt motywuje ale dużo zależy od własnej pracy.
Powodzenia- pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa