mam nadzieję, że znajdzie się na forum ktoś z okolic Padwy... z kim można się będzie czasem spotkać, pogadać... a może znacie jakąś szkołę językową? bo ta, którą znalazłam kosztuje 1500 euro za 30 lekcji ;) pozdrawiam cieplutko
poszukaj Centro Territoriale Permanente, w Padwie jest ich kilka, a może i w Abano jakieś. zazwyczaj znajdują się przy szkołach średnich, ale nie koniecznie. płaci się wpisowe 10 eur na semestr albo na rok, nie pamiętam.
pzdr
aniuczka
30 paź 2007
Ja teraz znalazłam kurs (sasiadka mi poleciła)- 35 euro za rok (czyli za symboliczna złotówke) i podobno jest bardzo fajny. Ona tam chodzi do grupy zaawansowanej, ale są rozne poziomy wiec kazdy moze cos dla siebie wybrac. Musze sie wiecej dowiedziec na ten temat i wtedy napisze, ale to za tydzien, bo dopiero wtedy wracam do Wloch.Pozdrawiam
Karina z Abano
30 paź 2007
Aniuczka, a skad jestes? tez jestem teraz w Polsce. to moze razem wrocimy? :) a za info juz teraz ci bardzo dziekuje...
aniuczka
31 paź 2007
Pisałam do Ciebie na gg juz kilka dni temu, ale niestety nie odpisałas. Co do powrotu do Włoch to jasne-jakos mozemy sie zgadać, ale to lepiej na gg niż na forum..sprawniej pojdzie :) No nic napisze jeszcze raz na Twoje gg, moze tym razem uda mi sie z Toba skontaktowac :) papa
Karina z Abano
31 paź 2007
Aniuczka, nie dostałam od ciebie żadnej wiadomości :( a może źle podałam numer? sama nie wiem... piszę jeszcze raz 2241833 odezwij się. :)