umbria

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |
Zamierzam zamieszkac w Umbri,okolice miasta Terni,napiszcie mi jak sie tam zyje,jaka jest sytuacja z praca,zarobki?,oczywiscie ogolnie pytam,dzieki>POzd K
Ja mieszkam w regionie Umbria. Mieszkam w prov di Terni ale studiuje w Perugii (prov di Perugia). Ogolnie Umbria nie jest za duzym regionem i nie ma tez zbyt rozwijajacego sie przemyslu. Sklada sie glownie z mniejszych miasteczek z czego dwa najwieksze to Perugia oraz Terni. Wedlug mnie nie jest to region dobry jesli chce sie szukac dobrej i wykwalifikowanej pracy np w jakiejs wiekszej firmie. W Umbrii najwiecej jest malych przedsiebiorstw (piccole e medie imprese PMI) czesto tez prowadzonych przez rodziny tzw impresa familiare. Stad tez nie latwo jest tu o prace. Dodatkowym problemem jest tez to ze nie region tez nie ma dobrego polaczenia z innymi miastami. Mysle ze jeszcze w miare latwo jest tu dostac prace w turystyce (hotele, gospodarstwa agroturystyczne, restauracje) oraz w knajpach, barach.
Pozdrawiam
Dziekuje Ci bardzo za pomoc,jednym slowem nie polecasz Umbrii?chcialbym prace w przemysle,ale skoro go nie ma:))pozd K
przemysl jest na polnocy Krzysztofie
Krzysiu czy moglbys zmienic nicka?Forum wyglada jakos dziwnie z tymi krzyzykami zamiast nicka,bardzo prosimy ...o" elegancki makijaz "
Jesli chcesz prace w przemysle to chyba najlepszy jest mediolan (tak mi sie wydaje).
hmm,co myslicie o Toskanii?:)o zyciu rzecz jasna w Toskanii
Ho cambiato:)
Ma come sei simpatico!masz imie mojego taty,piekne imie.Chris..tez ladnie
Krzysiu sa ksiazki o Toskanii Tessy Borawskiej,mozna poczytac..podobno nie ma piekniejszej czesci Italii od Toskanii, marze zeby tam pojechac
"Dziennik toskański" Tessa Capponi-Borawska -kiedys nasz Inf.pisal o tym.A propos Infa.znasz go ?to nasz capo.
Z tym nickiem to racja, jeden nasz forumowy kolega, kopalnia informacji i linków swoją drogą, ma nieszczęsny zwyczaj odpisywania, zaczynając swoją wypowiedź ZAWSZE od całego i dokładnie przepisanego nicka osoby, do której pisze, Kiedy teraz pomyślę sobie, jak on biedny liczy te iksy.....cenerentola:D
Porco cane ,ja tez chcialam te iksy liczyc, ale po ulamku sekundy mysle "a co ja kretynaka jakas jestem"/cytat filmowy/.
sorki za literowki..kret..ynka
:D
Umbryjka czesc ja jestem Magda i bardzo czesto bywam w Umbrii, poniewaz pochodzi z niej moj chlopak, a dokladniej z Foligno....tak czytalam twoje wpisy i zastanawialam sie czy bylaby mozliwosc wejsc z Toba w kontakt..czy masz moze skype albo msn ???
Witam,lepiej mi doradzcie gdzie sobie spokojnie zyc pracowac i mieszkac w Italii?w miare spokojnie oczywiscie,choc ten spokoj watpliwy jest,tak mi sie wydaje,czytam ze jest kryzys wszedzie,wiec jak to jest??K
Witam,nie mam nic takiego:)K,pisz chetnie poczytam
Krzysiu,jaki masz zawod ?co chcesz robic w Itali?Polecam Trento,Bolano,zona ricca,ale widze ,ze i tu zarobki nie za wysokie.ok 1200 euMoze ci podrzuce jakis nr.tel.o ile podasz mi swe oczekiwania co do stanowiska
Krzysiu, to coprawda do umbryjki bylo.........z tego co ja wiem, a wiem stosunkowo duzo, to z praca jest ciezko w Umbrii....ewentualnie wlasnie okolice TERNI, moze NARNI....ale ogolnie jest mizernie...moj facet ktory jest tam urodzony, sam pracy nie moze znalezc...To piekny region, ale nie pod wzgledem ekonomicznym..troche jak moje rodzinne Bieszczady...kurcze, ze ja zawsze laduje w jakichs lasach :)
Jestem z Wawy,co do zawodu hmm gdybym napisal,zapewne wiele osob zastanawialoby sie,dlaczego chce wyemigrowaci czy to ma sens??wyzsze wyksztalcenie uniwersyteckie
stokrotkaverde ty mieszkasz w trento?
zas ja odpowiadac na mase pytan:))retorycznych hehe
A dlaczego akurat tam?
Paserotta, moja prawie ziomalka, hmm:)
Nie mówię oczywiście o obecnym miejscu zamieszkania.
genio eugenio, milo mi, a skad?????
Paserotta jestes z Bieszczad,teraz mieszkam w Tr.
To w sumie nie Bieszczady a Beskid Niski, maleńka miejscowość o nazwie Jaśliska.
Skad jestescie?,z Bieszczad?,ja tez..
mialam koleznaki z Jaslisk,na koloniach i w Liceum w Sanoku..
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |

»

Pomoc językowa - tłumaczenia