praktyki Erasmus

Temat przeniesiony do archwium.
Mam takie pytanko, czy orientuje się ktoś w nowym programie praktyk Erasmusa? istnieją od niedawna, a ja miałabym się ochotę wybrać właśnie do Włoch.. Ja już mniej więcej się informowałam na ten temat i wiem, że się kwalifikuję do wyjazdu. W zeszłym roku byłam na stypendium w Rzymie, na Sapienzy i jeżeli o język to myślę, że sobie poradziłabym. Główny problem polega na tym, że praktyki trzeba samemu sobie załatwić - tzn. napisać do jakiś instytucji itp. Ja studiuję psychologię i będę próbować pisać jakieś cv czy listy motywacyjne do jakiś instytucji, które znajdę na necie... Czy ktoś może też myśli o czymś podobnym? i wybiera się na takie praktyki? albo zna jakieś instytucje, ośrodki psychologiczne w Rzymie, które przyjmują na takie praktyki?? saluti per tutti!
moi znajomi sa obecnie we wloszech na takich powiedzmy praktykach. Niektorzy maja zalatwiona prace jako language assistants, a ci ktorzy wybrali opcje robienia praktyk musieli je sobie sami znalezc,byla tez opcja uniwersytet oczywiscie. Wiekszosc tych osob miala kogos kto im to zalatwil i mysle ze takim sposobem najlatwiej znalezc taka praktyke.
Szukam firmy/instytucji do odbycia praktyk Erasmusa, może być to instytucja pozarządowa. Już wysłałam sporo aplikacji, ale może miałby ktoś jakieś dodatkowe wskazówki, pomysły gdzie "uderzyć"? :)

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka