Bolonia:))

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!W połowie grudnia przeprowadzam sie do Bolonii. Nie znam tego miasta byłam tylko tam kilka razy przejazdem, Zwracam sie z prośbą do osob mieszkających w Bolonii o kilka cennych wskazówek np, gdzie mozna spotkać Polaków, czy sa msze polskie jesli tak to w którym Kosciele jak równiez inetersuja mnie szkoly dla cudzoziemnców gdzie mozna podszkolic jezyk a moze ktos poszukuje wspollokatora albo wie o pracy:)) Jak macie jakies cenne wskazówki piszcie bede bardzo wdzieczna:)))
czesc, ja mieszkam w Bolonii...Co do mszy polskich, nie wiem nic na ten temat w Bolonii, wiem,e ze sa na przyklad we Forli...Miejsca spotkan Polakow, hmm...zalezy w jakim wieku... starsze panie na przyklad czesto widze w niedziele w Gardini Margherita:)a o mlodych musisz zapytac bolognese_bolognese, bo ona organizuje takie spotkania:] Ja wiem, ze dosc sporo i dosc czesto przychodza do baru, ktory sie nazywa Celtic.. Szkoly jezykowe, hmm...znam jedna, ale ona jest tylko dla studentow, wiec nie wiem...a Ty tu przyjezdzasz do pracy czy na Erazmusa? i ile masz lat?
Pozdrawiam
Czesc!!Dziekuje za informacje:))Ja mam 24lata w tym roku skonczyłam studia w Polsce, jade teraz na świeta do mamy i mam zamiar zostac na jakis czas we Wloszech, na poczatek chcialabym znalesc coklowiek poniewaz nie znam dobrze jezyka włoskiego.
cześć Marii24!ja też mieszkam w Bolonii,Celtik to najlepsze miejsce żeby spotkać Polaków,2 Polacy pracują tam :)
baw się we Włoszech! :)
czesc,moge sie zapytac na jakiej ulicy znajduje sie ten lokal Celtik???????dzieki.mamina
na ulicy Caduti di Cefalonia 5/c :) to "traversa" na prawo od ulicy Rizzoli (jesli przyjdziesz od 2 torri) :)

I
Marii24 pisz na e-maila [email] mieszkam w Bolonii!:)
ho... nawet nie wiedzialem ze az tylu polakow jest w bologni no..ale... co do celtika to sie zgadzam... msze polskie podobno tez sa co niedziele ale nie mam pojecia gzdies jak sie dowiem dokladnie to dam znac... 2593698 jakby jakis pytania byly :) pozdrawiam wszystkich polakow w bologni :)
Marii24 i jak w Bolonii?:) Podoba Ci sie?
hej ja tez jestem w Bolonii stosunkowo krotko bo od pazdziernika na studiach ( lingue e lett straniere) co do mszy to ostatnio odkrylam jedna jedyna ale przed samym wyjazdem na swieta wiec tam jeszcze nie bylam,jest o 15 ale nazwy kosciola nie pamietam (jest wywieszone na drzwiach kosciola przy ulicy Farini) sprawdze jak bede juz w dipartimento i dam Ci znac :) jak cos to pisz na maila [email] pozdrawiam:) Ania
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka