Auto z polska rejestracja..

Temat przeniesiony do archwium.
Titam wszystkich forumowiczow.Mam pytanie odnosnie auta ktore posiadam w italii,jeszcze z polskimi tablicami,jest to auto 10-letnie,ktorym i pewnie strach jechac do polski zeby sie go pozbyc.czy jest mozliwosc zlomowania tutaj,oczywiscie wiem ze sie placi za taka przyjemnosc ok.100 euro,ale pytanie,czy napewno moge tak zrobic??
A to sprzedaj jakiemus innemu Polakowi ..jest rozwi azanie hehe
Ja tez mam auto na polskich blachac mimoze te toretycznie od 2 tat powinno by przerejestrowane i tez ma juz swoje latka tz 9 w lutym bedzie...zawsze drze przy knontroli bo zameldownie we wloszehc mam a uto w polowie moje i na polskich blacha ale zawsze widnieje w paierach pierwszy wlasciciel ktory mieszka w Polsce wiec teoretycznie kursuje ... fiatem seicento raz na 3 miesiace po 1500 km
wiem ze za bardzo nie odpowiedzialam na pyatnie ale temat mnie zainteresowal heheh
Z tym podwojnym wpisem w dowodzie rejestracyjnym, to najlepszy sposob na kontrole.
Podnosze temat do gory jednoczesnie informujac:
Pod koniec ubieglego roku oddalam swoj samochod , zarejestrowany w Polsce, na zlom we Wloszech.Byl jeszcze w dobrym stanie ale silnik odmawial posluszenstwa i naprawa tutaj nie oplacalaby sie. To, ze byl na polskich numerach nie mialo zadnego znaczenia bo i tak tablice nalezy odkrecic i zwrocic w Polsce w Wydz. Komunikacji. Samochod zabrano na koszt zlomowiska. Nie zaplacilam ani grosza za lawete ani za zlomowanie. Otrzymalam dokument zlomowania, ktory nalezalo przetlumaczyc na jezyk polski.Na jego podstawie wyrejestrowalam sam w Polsce.

Poprzednio informowano mnie, na innym zlomowisku, ze bede musiala zaplacic ok 80-100 euro.Kosztowalo mnie to tylko pare lez bo bylam z tym samochodzikiem bardzo zwiazana uczuciowo ale juz sie pocieszylam:).Nowy mam juz na wloskich numerach. Mniej komplikacji.
Ja zrobilem dokladnie tak samo z tym ze zaplacilem 80 euro na zlomowisku.
Temat przeniesiony do archwium.