MERCATO A MILANO??????????

Temat przeniesiony do archwium.
WITAM BARDZO PROSZE O PODPOWIEDZ OSOB, KTORE MIESZKAJA LUB PRZEBYWAJA NA STALE W MEDIOLANIE, A MIANOWICIE:
czy w Mediolanie istnieja jakies takie uliczne targi?tzn. czy w jakichs dzielnicach stoja ludzie i handluja ciuszkami czy butami chodzi mi o te tanie, czasem i tandetne ryneczki, tak jak np.w Neapolu taki uliczny mercato?jezeli tak to prosze o informacje na jakiej ulicy mozna cos takiego znalezc...proszeeeee pozdrawiam
nic a nic?????????
hej,odezwij sie jak bedziesz na skypie co tam slychac u ciebie,pozdrawiam

Wydaje mi sie ze na pewno sa,moza jak kasia z milano bedzie to ci napisze dokladne inform.
czesc Basiulka no ja sie tak w ta prce wcuwam, ze nie wchodze juz dawno na skype itd ale moze w weekend caluski
Mercato na via (albo viale) Papiniano.. jest w soboty i czwartki i chyba we wtorki..nie wiem jak w inne dni..
Nie tylko w Neapolu sa takie mercata,np w Trento jest zawsze w czwartek w centrum miasta.W Bolzano zawsze w soboty,ciut poza centrum,blizej rzeki.od rana od 7 do 13 ej zazwyczaj.Ale wowczas sa juz przebrane rzeczy,za to mozna sporo utargowac na koniec.Mysle ze to w calej itali jest ten system mercato.Moglibyscie sie powpisywac gdzie i w jaki dzien tygodnia.Np.ciekawa jestem czy takie mercato jest w Veronie?
super, a wie ktos jescze??????
w kazdy dzien tygodnia w mediolanie na ktorejs ulicy jest targ np.via suzzani(nord milano) jest we czwartek, papiniano jak pisala kolezanka w soboty,oj jest duzo
mozliwe ze na stronach lokalnych w gazetach,jest gdzies maczkiem informacja o tych rzeczach
Boviza-sroda,piatek ,San.Leonardo-sobota ,Bonola-wtorek,piatek,San Ambrosio-sobota, i wiele,wiele innych,tylko kase miec !!!
wiem, ze to glupie pytanie, ale czy to nazwy ulic sa?jestem zielona przepraszam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia