Zarobki

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 91
poprzednia |
Hej orientuje sie może ktoś ile zarabia policjant we Włoszech.
Nie duzo! Radze znalezc jakiegos innego, lepiej zarabiajacego:-)
Dzięki za odpowiedż , ale nie chodzi mi o żadnego konkretnego chłopaka :P
dobra dobra, nie musisz sie usprawiedliwiac:-)
Nie orientujesz się ile mniej wiecej. Wiesz nie za dużo to niewiele mi mówi.
No tak, masz racje... lepiej dokladnie wiedziec jakim samochodem bedziesz mogla jezdzic albo jaki pierscionek dostaniesz:-)

Od 1.300 euro miesiecznie do 2.000 - policjant zwykly
Im wyzszy stopien tym wiecej kasy
ufffaaa
;)
co kasiu?
o co wam chodzi??? Ja nie jestem z tych które sie uganiają za Włochami. Mam chłopaka, który jest Polakiem :P
Przeciez nie musisz sie usprawiedliwiac:-)

Ja sam latam tylko za bogatymi dziewczynami, bo nie chce mi sie pracowac:-)
To ładnie...a może znasz jakiś bogatych chłopaków hi hi hi
No ja bede wczesniej czy pozniej bogaty!
To nie zapomnij o mnie :D Dzięki za pomoc i pozdrawiam :)
w zaleznosci od stopnia jest rozpietosc o 1.350 do... wzwyz,zadna rewelacja no nie?dochodzi trzynastka i czternastka.Taki zwykly ,mlody policjant jak i ten z finansow,kokosow nie maja.Ale to sa Wlochy, moi drodzy.
A moim zdaniem te 1300 to jest calkiem niezle..Jak sobie popatrzycie na oferty pracy to rzadko dobijaja do takich kwot...
1300 to okropnie malo....
ale zycie mowi co innego..o czym mowie?o placeniu rat od bankowych pozyczek.We wloszech wlaczyl sie alarm,czerwone swiatlo dla tego problemu.Ludzie nie wyrabiaj z placeniem rat z pensji srednio jest to kwota od 350 eu do 7oo eu mies.Za reszte masz zyc czly miesiac i oplacic czynsz,rachunki,ubezpieczenie doladowanie telefonu etc .Wlosi nie wyrabiaja juz tego,ceny wzrosly,zywnosc zdrozala.W moim miescie w ost.roku 2007 zamknieto 150 sklepow bo ludzie nie kupuja,bo nie maja pieniedzy.Gdzie sie ubieraja?podejrzewam ze czekaj na obnizki,ktore sa pare razy w roku i naprawde za grosze mozna sie obkupic.W Polsce nie ma tak rewelacyjnych cen na obnizkach jak tu.Dzieci kosztuja bajonskie sumy,ubrania ksiazki,zabawki itd.sa bardzo drogie.majac pensje od 1600 eu wzwyz i swoje/wykupione,nie obciazone ratami mieszkanie/,juz mozna mowic dobrym statusie spolecznym,ale tez zadna rewelacja.w kazdym badz razie minimum socjalne,ponizej ktorego jest granica ubostwa na 4 osobowa rodzine/matka,ojciec 2 dzieci/ jest 1.600 eu
sorki za literowki
Weźmy po uwagę, że wiele policjantów mieszka w hotelach służbowych, czy jak to tam nazwać. Czyli zostaje im trochę więcej niż komuś kto spłaca mieszkanie/bądź płaci za wynajem.

Czy to dużo czy mało, to subiektywane, moim zdaniem gorsze są pensje poniżej 1000, a jest ich całe mnóstwo.
szczegolnie kobiety nie moga sie przebic ponad ta kwote,no chyba ze hostessa,cos tu bylo na forum ,ze miala obiecane w kontrakcie ok 1500 miesiecznie z najtu
wklejam:Zarobki

Włochy to jedyny kraj w Unii Europejskiej, w którym nie wyznaczono ustawowo miesięcznej płacy minimalnej. Nie są zbyt atrakcyjne finansowo, gdyż słabo wypada proporcja zarobki a koszty codziennego życia. Średnia pensja wynosi tu około 1.400 euro, a w Rzymie trudno znaleźć kawalerkę („monolocale”) za mniej niż 1000 euro. Do tego dochodzą stosunkowo wysokie koszty żywności.

Sprzątając domy można zarobić 7-8 euro za godzinę, a opiekując się dzieckiem nawet do 10. Opiekunka osoby starszej, której pracodawca zapewnia mieszkanie i wyżywienie, może liczyć na wynagrodzenie 5[tel]euro.

W rolnictwie płaca wynosi 4-5 euro za godzinę./ale mozna trafic bambra ze da i 6/7 eu na godz.ale tylko na polnocy/ Specjalista na budowie (technik budowlany) może zarobić 15[tel]euro miesięcznie, a dniówka niewykwalifikowanego robotnika budowlanego wynosi 50 euro.

Podane zarobki są orientacyjne i dotyczą Rzymu i środkowych Włoch: z reguły na północy zarabia się więcej, a na POLUDNIU NAJMNIEJ.
np....prasa ujawniła zarobki prezesa Alitalii Giancarlo Cimoli. Według tych doniesień jego pensja roczna pensja to 2 miliony 800 tysięcy euro. Ta suma przewyższa trzykrotnie zarobki prezesa Air France.He,he i to Air france ma przejac Alitalie..?he,he
Ilecka, które grupy zawodowe we Włoszech zarabiają poniżej 1000 euro?
Pracownicy fizyczni, czy raczej "umysłówka" najniższego poziomu?
Ostatnio bestsellerem stała się książka o zarobkach i przywilejach włoskich polityków „Kasta. Tak oto włoscy politycy stali się nietykalni”. Najlepszy żywot, jak wynika z książki, wiodą w Italii parlamentarzyści. Podstawowa pensja deputowanego to 11.703 euro, a dochodzą do niej dieta w wysokości 4 tysięcy euro miesięcznie i fundusz na opłacenie współpracowników w wysokości ponad 4 tysięcy euro. Ponadto deputowani i senatorzy dostają 3.323 euro rocznie na pokrycie kosztów dojazdu do pracy. Gdy odległość między ich domem a najbliższym lotniskiem przekracza 100 kilometrów - otrzymują 3995 euro rocznie. 3.100 euro to roczna kwota zwrotu kosztów podróży zagranicznych (onet.pl, No to juz macie skale porownawcza.To sa Wlochy ,moi drodzy...buuu
I fizyczni i umysłówka, ja pracowałam tylko w hotelach, wiem, że w niektóych na recepcji dostawali mniej niż 1000.
Ale 'statystyk' nie znam :P
to moze byc i 3/4 etatu dla sekretarki/wg ciebie umyslowka najnizszego poziomu/...bo np. szef chce uniknac placenia wysokich podatkow,Wlosi kombinuja jak najeci..
Włoskie banki zaczynają zabiegać o klientów wśród imigrantów. Cudzoziemcy pracujący we Włoszech wysyłają każdego roku do swoich domów ponad cztery miliardy euro.
Trzy czwarte legalnych imigrantów - a jest ich według najnowszych obliczeń trzy miliony siedemset tysięcy - pracuje zawodowo. Średnie zarobki wynoszą 800 euro miesięcznie. Polacy w minonym roku przeslali do kraju /z calego swiata/ 15 milardow zlotowek
http://www.wloski.ang.pl/Emigranci_przeslali15_mld_zl_27170.html
stokrotka, a ile obecnie wynosi płaca minimalna i srednia płaca krajowa?
widzę, że masz jakieś obszerne źródło informacji:-)
Jak chcecie ja mam raport dotyczący zarobków Polaków w krajach Unii.
Zarobki Polaków we Włoszech - porażka.
Właśnie, jeżeli mogłabyś przesłać mi taki raport na:

[email]

byłbym Ci bardzo wdzięczny.:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 91
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka