studenci polscy-ksiazeczka zdrowia

Temat przeniesiony do archwium.
Zauwazylam ze na forum jest duzo studentow wiec moze wiecie cos wiecej odemnie.Moim problemem jest ubezpieczenie zdrowotne.Wiec,odkad zaczelam studjowac pracuje dorywkowo i nie mam prawa do ubezpieczenia(bez umowy).W polsce nie mieszkam juz pare lat i tam tez chyba stracilam wszelkie prawa a jezeli chodzi o te prywatne firmy ubezpieczeniowe to raczej nie zapewnia mi lekarza rodzinnego(?).I na dodatek dowiedzialam sie ze w razie dluzszego pobytu w szpitalu odsylaja cie do Polski!?!W jaki sposob wy rozwiazaliscie te problemy?plis,napiszcie mi cokolwiek bo ja juz nic nie rozumiem.
odkad zaczelam studIowac pracuje dorywCZO ..studiuj ,studiuj ..:D
esterin umiesz odroznic ubezpieczenie zdrowotne od polisy ubezpieczeniowej..wpisz w google..to ci wyskoczy info.http://ubezpieczenia.elfin.pl/?id=ubezpieczenia/wpodrozy/tekst//wswtl.html&id_artykulu=275.Jakom studentka powinnas miec ubezpieczenie zdrowotne w Italii bez dwoch zdan...
Jeśli nie masz ukończonego 26 roku życia, i chociaż jedno z Twoich rodziców jest ubezpieczone, masz prawo do wyrobienia sobie karty EKUZ w NFZ.
Upss..wstyd sie przyznac ale z moim jezykiem ojczystym zaczynam miec problemy:/
Dziekuje:)
A czy to ma jakies znaczenie czy umiem odroznic jedno od drugio?nie jestem ekspertem w tej dzieninie ale roznice znam tylko po prostu nie zwrocilam uwagi jak pisalam.A problem w tym,ze pytalam sie juz wszedzie i kazdy mowi cos innego.
wielu forowiczow nie odroznia tego,nic sie nie stalo myslalm ze zajrzysz sama...jak przeczytasz,nic sie nie stanie jak odroznisz jedno od drugiego wrto wiedziec co ci daje ubezpieczenie zdrowotne.na to wielu mowi ubezpieczenie i to jest troszke mylne/ ,warto tez wiedziec co ci daje polisa ubezpieczeniowaTo pierewsze tak po krotce oferuje ci panstwo/jako studentce,ale to potracane jast z pensji rodzicow,wiec nic zadarmo/ za to drugie ty sama placisz prywatnemu ubezpieczycielowi..tylko sprawdz co w zamian za to masz..Bylo to juz na forum,jak znajdze to ci wkleje.Moze przycisnij pracodawce aby cie zarejestrowal.Pisano w prasie wloskiej ze najwiecej na czarno to studentow lapia.. w sensie ze oni nie upominaja sie o swoje prawa u pracodawcy i daja sie wykorzystywac ,a takich to najlatwiej namierzyc..Przykro mi ze masz stres.
esterin wpisz w google:ubezpieczenie zdrowotne dla studentow studiujacych za granica,jest sporo informacji
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka