licea w mediolanie

Temat przeniesiony do archwium.
Czy moze orientujecie sie jakie sa w mediolanie licea? i czy ten test pod koniec gim...jest tam potrzebny? i co z matura? czy mature bende pisac po wlosku jak bende chodzic do liceum w milano?
>Czy moze orientujecie sie jakie sa w mediolanie licea?

Różne

i czy ten test
>pod koniec gim...jest tam potrzebny?

Skoro jest, to chyba jest potrzebny.

i co z matura? czy mature bende
>pisac po wlosku jak bende chodzic do liceum w milano?

A po jakiemu byś chciała zdawać? Po polsku? :D Chociaż na Twoim miejscu zostałabym w Polsce, i zdawała maturę w Polsce, przynajmniej poduczyłabym się polskiego ;)
ilecka tam bendzie jej na pewno latfiej zdac ;DDD
bo tu widze marne szanse dla niej!!!
Ja bym jednak postawiła najpierw na język ojczysty :D Bo jak tu sie nauczyć języka obcego jak się własnego nie zna ... hmmmm hmmm hmmmm ;)
fakt :D
Cholera, polskiego nie zna, a do Włoch się wybiera ...
Aaaaaa wlasnie wczoraj napisalam, ze tu i malolaci po 13/14 lat przychodza na forum bo chca "emigrowac od rodzicow"...pewnie zeby ćpac bez kontroli.. he,he slawne licea mediolanske...he,he..
jej tatus zna wloski to corci pomoze...mature za nia napisze na przyklad,kolo stolika moze mu miejscowke dadza..to córci podpowiadac bedzie...Oj ludzie dorosnijcie zanim na forum wejdziecie,nie robcie tu przedszkola.. Bądzcie powazni prosze!
stokrota, odkoleguj sie laskawie od czyichs rodzicow!!! nie Twoj interes! wredne te Twoje wpisy dzisiaj! nie wiem, moze na randke sie umow albo cos;)
co chcesz ode mnie ona sama pisze ze tata jest od 10 lat we Wloszech...i dziwi sie ze mature we Wloszech po wlosku musialaby napisac,a byki po polsku wali ze hej!to polaczylam jedno z drugim i wyszla "córeczka tatusia "ale to tylko wskazanie owej forowiczce mej obserwacji/ze robi za mal dziewczynke,ze nawet chce chlopaka do tatusia dokoptowac ..bo bezpieczniej,ma racje dziewczyna,zas ja ndzieje ze przez 3 lata dojrzeje./....wpis byl do niej nie do ciebie i ja twego nicku nie przekrecam lekcewazaco.Stokrota to byla ta gruba w filmie" Co ludzie powiedza"http://www.filmweb.pl/Film?id=95836
czyzbys miala cos do grubych osob?:) akurat stokrota w "co ludzie powiedza" byla sympatyczna, Twoje wpisy zas takie nie sa. zapomnial wol jak cieleciem byl... pa.
jak dla mnie stokrota cierpi na chroniczna samotnosc. Siedzi caly dzien na necie (jej wpisy pojawiaja sie wszedzie i o kazdej porze dnia) i zeby chociaz kontruktywnie odpowiedziec na zadawane pytania to jedyne co robi atakuje i obraza ludzi. Chyba chce w ten sposob wyladowac swoje zlosci. Serdecznie wspolczuje i radze by naprawde umowila sie na jakas randke zanim totalnie zgorzknieje.
Widze to juz od dawna, ale myslalam, ze jestem osamotniona w tej opinii.
To co najbardziej doprowadza mnie do szalu, to przede wszystkim wpisy zupelnie nie na temat lub w tematach, o ktorych nie ma pojecia..(Ej, jak mozna robic lasce bledne tlumaczenie maila do profesora(!), tlumaczac, ze lepszy rydz niz nic...???To tylko jeden z przykladow, ktory akurat przed chwila widzialam , w ktoryms topiku, ale kto jest czesto na tym forum, widzi doskonale, ze to nie pierwszy raz..)
Juz pomijam te tepe czasami, niby zarty, zlosliwosci, na straszeniu procesem skonczywszy.
Naprawde, daj se na wstrzymanie kobieto, odlep sie na chwile od kompa, wyjdz na spacer, pobiegaj...
a co do tego, ze jej wpisy pojawiaja sie w kazdym topicu i o kazdej porze dnia...naliczylam wlasnie, ze tylko dzisiaj do godz. 18 z hakiem, zdolala zrobic 31 wpisow:D
juz to pisalam niedawno ale powtorze z tym ze teraz bedzie troche inaczej zamiast wydaje mi sie,bedzie JESTEM PEWNA ze wam po prostu jest nie na reke to co ona pisze !!!! stad te wasze durne komentarze!!!
Oj martunia, martunia ...
:)
Pani ilecka, ciekawe, czy jeśli napisałbym teraz coś "pro-stokrotkaverdowego", też skomentowałabyś to pobłażliwym "oj genio? :))
:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę