Znizka na przejazdy kolejowe

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,

planuje wybrać sie na wycieczkę do Włoch. Czy na kartę euro26 jest zniżka na pociąg we Włoszech? jeśli tak to co powinienem wybrać "carta blue" czy coś innego przy kupowaniu biletu.

bardzo dziękuje za odpowiedzi :)

pozdrawiam,
Na przejazdy koleją włoską nie ma zniżek dla młodzieży. Zniżki są tylko na podstawie kart wydanych przez koleje.
Przy zakupie biletu online wybierasz opcję _standard_ :)
na niektore pociagi'dalekobiezne'sa znizki jesli kupusz bilet 2 tyg wczesniej i to spore..
Pierwsze słyszę, co to za zniżki?
Masz na myśli promocje na trasach międzynarodowych?
tak,mozna ze Szwajcari do Wloch dojechac za 19,90eu /trasa Locarno Venezia/
Interesuje mnie trasa Rzym - Mediolan - Rzym, pokonana pociagiem, albo autobusem, jesli na jakis srodek transportu jest znizka.
nie ma znizek-niestety.pociag kosztuje powyzej 40 euro
keller jak cos znajde to tu wpisze, na twoj post
dziekuje
Tak myślałam, że o tym mówisz. A to są promocje międzynarodowe, a nie o to mi chodziło.
Chodziło mi o to, że we Włoszech na trasach krajowych nie ma ani promocji ani zniżek młodzieżowych.
A nie lepiej samolotem? Często wychodzi taniej(nawet wliczając dojazd na lotnisko). Z Ciampino do Bergamo - Ryanair
o tak,tak...za 20 centow lecialam:)
nawet jak dodasz cene dojazdu na i z lotniska mozliwe,ze bedzie sie oplacalo bardziej samolotem
Ja w tym tygodniu lecę za 2 centy, jupijuuuuu :P
Dobra spadam, bo książka woła :D
dokad tym razem?
ps.ja jestem z nosem w ksiazce;)
Tym razem Walencja ;)
Ja co rozdział robię sobie nagrodę-przerwę 5 min :) A jak czytam to zamykam kompa, bo mnie kusi :D
ja tez tak robie, ale potem okazuje sie ze zrobilam wiecej przerw niz sie nauczylam:-D ;-) , ja tez zmykam bo mam ostatni jutro egzamin... ble
ja jutro mam dosc wazny egzamin(pierwsza z trzech czesci)...jeden z tych wazniejszych,ktory zostawilam na koniec.

ps.Lena,jak to OSTATNI?
fakt :) wystarczy pol miesiaca wczesniej zeby w dwie strony juz za okolo 50E poleciec, a to jest polowa tego co pociag :)
Czyli znalazłeś tani lot? Jak tak to super :)
moze i lotu on nie znalazl,ale za to ja dostalam 27 z pierwszej czesci egzaminu:PPP
WOWOWOWOW!!! Gratuluję! :) fiufiufiu!! Bravissima :-)

A przede mną dwa ostatnie w przyszłym tygodniu :-/ la vedo male :-S
la vedi grigia?:D
(nie wiem dlaczego mowi sie grigia zamiast nera,boh?)
na pewno dasz sobie rade!dasz,prawda?:)

ja przez ostatnich kilka miesiecy mialam zacmienie umyslu,ale na szczescie wrocilam do siebie....no i jak sie widzi takie oceny to az czlowiekowi chce sie uczyc:)
POMOCY.... we wrezśniu wybieram się z moim chlopakiem do Włoch.Będę leciała ze Szkocji do Rzymu i chcialabym sie dostac do Wenecji.Chcę jechać pociągiem ale pojęcia zielonego nie mam jaki bilet kupic, gdzie kupic i jakim pociągiem jechać???:(będę wdzięczna za każdą pomoc w planowaniu mojej podrozy:)a może jeszcze mi ktos podpowie co warto zobaczyc i gdzie sie po drodze zatrzymać?:)dzieki wielkie
Tak, też słyszałam o tych zniżkach międzynarodowych. Z Florencji do Niemiec można dojechać za naprawdę śmieszne pieniądze. Moja współlokatorka Niemka zawsze z tego korzystała.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa - tłumaczenia