szukam pokoju we Florencji

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam pokoju we Florencji 1-osobowego od 1 października 2008 ( ew. od ostatnich dni wrzesnia) do konca listopada 2008. Przyjezdzam tu na stypendium. Najlepiej, zeby usytuowanie pokoju bylo w okolicach via La Marmora. Z gory dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam
nie ma nikogo z Florencji?
Szukanie pokoju na forum to nienajlepszy sposób.
Poza tym to jeszcze za wcześnie na szukanie pokoju od października.
Polecam www.lapulce.it to strona gazety ogłoszeniowej, gazeta wychodzi w poniedziałki, środy i piątki. Oprócz tego: www.affitto.it i www.easystanza.it no i jak chcesz pokój w centrum to przejdź się po wydziałach uniwersytetu w centrum: piazza Brunelleschi(wejście tylko od via Alfani), via Alfani 56, via Micheli.
na studenti.it też jest sporo ogłoszeń...
a czy zna ktos jakies Ostello we Florencji? Pewnie jest tam niejedno i wolalabym znac takie, w ktorym juz ktos byl. Pozdrawiam
i jeszcze jedno...czy orientuje sie ktos w jakiej czesci miasta jest via La Marmora? najchetniej w jej poblizu chcialabym znac adres
Ostello.
Hosteli jest kilka. Najbardziej znane Villa Camerata, Michelangelo, 7 Santi i Santa Monaca. Nie byłam w żadnym.
A via La Marmora jest w centrum, odchodzi od P.za San Marco.
www.viamichelin.com
szukam mieszkania do wynajecia w Bolonii do 500e! bede wdzieczna za pomoc moj e-mail [email] lub tel +39329[tel]
wynajme pokoj w Bolonii od zaraz!! PILNE!!! tel +39329[tel]
Jeśli chodzi o mieszkania, miejsca w pokojach we Florencji jest dosyć ciężko by znaleźć. I dobrze, że szukasz tak wcześnie. Jeśli chodzi o hostel, to znam jeden w którym w tym okresie co będziesz na bank będą miejsca. Jest dosyć daleko centrum, ale za to tani i jak wspomniałem są zawsze miejsca wolne bez rezerwacji. Pod koniec września ceny będą poniżej 20euro za nocleg. Ja we wrześniu 2006 płaciłem 17,5e.
Szukaj przede wszystkim mieszkania z Włochami lub erasmusami. Jeśli nie znajdziesz na via Marmora lub w pobliżu tego gdzie będziesz chodzić na zajęcia, to sprawdzaj jakie są połączenia autobusowe z centrum. Ale i tak szybko zorientuj się co i jak jak zdobyć rower - podstawowy środek komunikacji w Firenze ;)

Troszkę o Erasmusie we Florencji jest na www.clubitaliano.pl
Jezeli ktos chcialby wynajac pokoj w Florencji na 3-7 dni - za ok. 40Euro za noc dla dwuch spokojnych turystek prosze o wiadomosc. Dzieki.
Ciao!

Obecnie jestem z chłopakiem na praktykach Ersamusa we Florencji.
Możemy Wam zaoferować pokój po nas - duży (około 30m2), z dwoma oknami, blisko centrum, blisko do dworca i do przystanków, blisko do dyskontu spożywczego, niedaleko jest też Esselunga (bardzo dobrze zaopatrzony sklep, w którym często są duże promocje na produkty) oraz park (a zieleń to niestety dość rzadkie zjawisko we Florencji :).

Do tego jest miły właściciel (mówi po włosku i angielsku), kolorowa kuchnia i łazienka. Na parterze znajduje się rozlewnia wina. W pokoju jest jeden duży materac (ale w mieszkaniu znajduje się też dodatkowy 1-osobowy, który można bez problemu dostawić), duże biurko, szafy i komoda.

Cena - 225 euro od osoby (w przypadku 2 osób) lub 450euro (gdy wynajmuje jedna). Z Florencji wyjeżdżamy 3 października z samego rana (tj.Niedziela), więc wtedy można się wprowadzać.

Dodam, że jest to bardzo niska cena jak na tak duży pokój we Florencji i tak blisko centrum :)

Jakby co, moje gadu - 3853424 lub e-mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa