jezyk a znalezienie pracy

Temat przeniesiony do archwium.
witam prosze o pomoc osoby, ktore szukaly niegdys pracy we wloszech np w charakterze fryzjerki czy kosmetyczki, a mianowicie czy jak szukalyscie pracy to czy mowiono wam ze trzeba znac wloski perfekt? czy sprawdzano tylko wasze cv, dyplomy itp? ps czy ktos wie cos na temat kredytu dla obocokrajowcow, credito per gli stranieri? jak i gdzie go dostac?
no wiesz , didi, taka malomowna fryzjerka to nic w sumie przyjemnego, juz nie mowie o kosmetyczce. Fryzjer to jak ksiadz, wyspowiada, grzechy odpusci ...
kurcze bo aj tutaj z klientkami zawsze duzo rozmawiam chocby z nudow, ale np jak sie robi zabiegi to potrzebna jest cisza...
no nie wiem..... radio sobie wlaczysz ... P.S. tipsy bez gadania ????
nie no zabiegi typu na twarz cialo, kiedy klientke w sumiw wprawia sie w stan ukojenia i uspienia :)
no to relaksujaca muza wskazana :)
heh no tak, a nie wiesz moze nic o tym kredycie dla obcokrajowcow?bo na necie praktycznie ciezko znalezc
tego nie wiem
szkoda:)
Jak masz legalna pracę, dostajesz kredyt taki jak inni.
W sumie nie ma róznic, sa nawet banki, które preferuja obcokrajowców, a sa tez takie które wręcz przeciwnie. Z kredytami jest tylko jeden malutki problemik i pojawia się wtedy kiedy musisz je spłacać :)
diddlina zadzwon na bezplatna infolinie od pon do piatku w godz.od 9 do 18.30,bezplatna rowniez z tel komorkow. wiecej informacji www.isifinancial.it
dziekuje klejnocia!!!
Nie wszystko wyglada tak pieknie jak mowia.Nie jest powiedziane ze nie dostaniesz kredytu ale na pewno nie odrazu wszystko zalezy na kogo trafisz.Ja na przyklad mialam problem z zalozeniem konta,weszlam do banku ktory wybralam ze wzgledow strategicznych,blisko domu itd.zapytalam sie jaki dokumentY mi sa potrzebne a tam jak uslyszeli moj akcent (mowie bardzo dobrze po wlosku)praktycznie zostalam wyproszona, bez zadawania zbednych pytan powiedziano mi ze nie moga mi pomuc.A szkoda,dla nich,bo nie zarabiam malo i teraz inny bank zajmuje sie moimi finansami.Banko di Roma omijam szerokim kolem.
no w sumie racja, duzo sie o tym slyszy, choc naprawde nie rozumiem powodu do takiego traktowania klienta straniera...
moj chlopak(wloch)takie zachowanie tlumaczy ignorancja,bigotyzmem. to jest tez pewna forma rasizmu.
Czesc diddlina1! Wiem , dzieki forum, ze robisz tipsy.Czy moglabysmi mi podac swoj e-mail? Dzieki wielkie. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia