Odprawa

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
Hej
Może ktoś się orientuje jak jest z przewożeniem np. wina itd Slyszalam że mozna tylko 100 ml Czy to jest prawda? Oczywiscie chodzi mi o rejsy samolotowe.
100 ml? Z tego co pamiętam to ok. 20 litrów z zwiększoną zawartością alkoholu lub koło 60 litrów wina musującego. Nic nie słyszałem żeby przepisy się zmieniły
Hm ale jak zapokowac 20 litrow np wina?
To raczej źle słyszałaś.
W bagażu podręcznym można przewieźć do 1 lt płynów w opakowaniach nie większych niż 100ml, czyli min 10 opakowań.
W bagażu rejestrowanym nie ma tego limitu, no ale chyba zważając na to, że butelki mogą się zbić, lepiej nie wypełniać walizki butelkami. Nieciekawy to widok, jak z walizki cieknie czerwone wino, i śmierdzi na całą halę :) widziałam na własne oczy :)
Rozumiem więc jak sobie radzice ?
Ale z czym?

Z przewożeniem butelek?
Ja zabieram nie więcej niż 3, bo akurat mam taką walizkę, więcej by było za dużo, wśród ubrań nic im nie jest.
No tak z butelkami. To fajnie bo się już zaczelam martwić Dzieki za pomoc :)
naprawde mozna teraz przewozic 1 lt plynow w bagazu podrecznym??? jak ostatni raz lecialam to bylo 100ml...
chyba to pomyslka z tym litrem, bo jak ostatni raz jecialam do polski, to mialam dwa kartoniki soku i balsam 75 ml.kazali mi wyrzucic te soki do kosza.to bylo 11 grudnia jak lecialam. moze teraz cos sie zmienilo ....
JA cos wyczytalam ze mozna litr ale w opakowaniach 100 ml
nie wiem, moze te soczki mialy wiecej niz 100, dokladnie nie wiem ile maja pojemnosci te soki w kartonikach.mozliwe tez ze cos moglo sie zmienic, albo celnicy sobie cos ubzdurali.kto to wie...
Ale to z tym litrem w opakowaniach nie większych niż 100ml już jest od dawna. Dawna dawna.
Dlatego torebki plastikowe, które dają na lotnisku mają pojemność 1lt.
No nic zapakuje te 20 litrow do walizki moze sie uda
WOW! :-O
O rany :)
Wiecej nie dam rady niestety zmiescic
zawsze mozna sobie kupic pare butelek w strefie bezclowej :) Oczywiscie w calym tym zamieszaniu nie chodzi o zadne bezpieczenstwo tylko o to, zeby dac zarobic lotniskowym sklepom.
Oj już bez przesady.
Marchewka naprawdę masz zamiar wpakować 20l do walizki? nie boisz się, że się coś potłucze? to tak z ciekawości.
No tak tzn zobacze czy mi sie uda ale będę to pakowała w 3 walizki
marchewkaaa2 weź ze sobą gaz łzawiący do samoobrony.
ale po co on mi?
marchewkaaa2, nie mogę się wypowiadać na tym forum bo tu jest cenzura
Ale to chodzi cos o mnie czy o co chodzi?
marchewkaaa widac, ze nie nadazasz..nie jestes w temacie..gaz ..powinnas zareagowac na to slowo ..gdybys sledzila TEMATY na biezaco../wpisz w wyszukiwarke slowo: gaz ..i milej zabawy..:D/mozez sie rozerwac troszeczke ,a moja podpowiedz ..kto uzyl tego slowa ? wejdz w jego tematy.. i znajdz..milej zabawy..A ze swj strony to radze ci przelej te 20 litrow do worka prozniowego/są po 6 do 8 eu/ co uzywa sie do walizek podroznych celem przewiezienia zwiekszonej liczby ubran..i potem odessij powietrze odkurzaczem i...juz po klopocie..:D
Jak ja lecialam mialam 2 butelki wina w bagazu podrecznym,ale jak sprawdzali torbe to kazali mi wyrzucic wino. A wszystkie kosmetyki z torebki kazali zapakowac w specjalny woreczek lub wyrzucic.
no bo PLYNOW(wino,perfumy...) w bagazu podrecznym sie nie wozi

ja ostatnio mialam przygode z perfumem 125ml,ktory mialam w torebce-dali mi wybor-albo wyrzucic perfum,albo nie leciecO_O
Ze jak????Myslalam,ze zabije ciula...widac bylo ,ze mial zabawe moim kosztem.Powiedzialam"momencik,zaraz wroce"

Poszlam do stoiska check-in i zapytalam co mi radzi zrobic z tym perfumem(bo moje bagaze juz dawno poszly)...Wiecie co zrobila?Ta cudowna kobieta wlozyla moj perfum do kartonika 10cm x10cm ,nakleila moje imie i nazwisko+ napis FRAGILE i rzucila na tasme jako bagaz:)
Wyobrazcie sobie zdziwienie ludzi ,ktorzy po ladawaniu czekali na walizki....a wsrod tych wielkich walizek malutki kartonik:)Moj kartonik:)
Oczywiscie zasmialam sie celnikowi w zywe oczy,gdy spytal gdzie moj perfum:)
Nie slyszalam nigdy o takich woreczkach a gdzie mozna sie w nie zapopatrzyc?
Miś Puchatek twierdził zawsze, że najbezpieczniejszym miejscem na miodek jest jego brzuszek.:)
sugerujesz mi...żebym wypiła te 20 butelek wina?
Nie wiem, nie znam Cię, nigdy Cię nie widziałem.:)
to sa duze worki ,prostokatne, kupuje sie je do rozmiaru walizki,w sklepie gosp.domowego albo na mercato sa tansze np 2 szt za 6 eu .To nowosc.W mala walizke wepchniesz pol szafy dzieki temu workowi prozniowemu,polecam.Ale do aportowej torby podroznej juz sie tak naie nadje ,bo po odessaniu powietrza zapakowane ubrania robia sie twarde jak deska i nie mozna tego dobrze uformowac na dnie torby/probowalam/
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia