Metro-Mediolan

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Wyjezdzam niedługo na wakacje do Mediolanu i będę sama zwiedzała to miasto.
Czy orientujecie się czy są jakieś strony z rozkładem, przystankami metra autobusów. Z góry dziękuje za informacje
www.atm-mi.it
dziekuje bardzo
Polecam całodzienny bilet na wszystkie środki komunikacji-kosztuje 3 euro.
A czy ktos sie orientuje w jakiej czesci znajduje sie Nord Cardona, poniewaz nie moge tego znalezc na mapie
oczywiscie czesci Mediolanu:)
w cenrtum nidaleko piazza castello(placu zamkowego)sa tam dwie linie metra zielona i czerwona.a tak nawiasem mowiac poruszanie sie po mediolanie to prostsze jest niz budowa cepa. poradzisz sobie
Dzieki Patrzac na mape mediolanu to jestem troszke przerazona i bojÄ™ siÄ™ ze sie najzwyczajniej zgubie :)
i jeszcze mam ostatnie pytanie czy stacja NC jest ostatniÄ… stacjÄ…?
rozumiem, ze bedziesz jechac pociagiem Malpensa Express z lotniska, tak? Jesli tak, to owszem, Cadorna to ostatnia stacja. Stamtad juz bliziutko do centrum, ale jesli nie chcesz isc pieszo, to zaraz kolo stacji kolejowej jest stacja metra- Ciebie interesuje linia 1 (czerwona), kierunek Sesto FS i wysiadasz na przystanku Duomo :) Chyba trudno o dokladniejsze wskazòwki, co? :)
Powodzenia poetko! :D
Juz teraz się na pewno nie zgubię! :) Dzieki za tak dokładne wskazowki :)
Poetka, mimo dokładnych wskazówek to zwiedzanie tak wielkiego miasta samemu nie jest najlepszym pomysłem. Uważaj na siebie.
Nie nie, aż taka zwariowana nie jestem :D Sama chce zwiedzic Duomo i to wszystko a resztę mam zamiar w towarzystwie zwiedzać. Mam uważać na siebie z powodu mojego wrodzonego braku orientacji czy jest niebezpiecznie w Mediolanie?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Kultura i obyczaje