Rodaczki sukcesu!

Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna
a po coz masz instalowac wloska klawiature jesli mozna wiedziec?
o ja durna, no tak, na smierc zapomnialam, ze wlosi pisza cyrylica :D
mulino masz poczucie humoru na poziomie tych Włochów.D
http://www.wloski.ang.pl/Italiani_analfabeti_la_catastrofe_amp232_inevitabile_28943.html
Infek nie draznij rekina ...
no wlasnie nie draznij ;) ale troche marne te podraznienia i zupelnie nie na moim poziomie wiec nie czuje sie szczegolnie urazona ;) nie chce mi sie i nie mam ochoty w tym momencie dostrajac swoich szarych komorek do tegoz poziomu i probowwac zalapac o co chodzi temu australopitkowi ;D zupelnie nie wiem loco biega :D specyficzny typ :D zeby nie powiedziec - kosmita ;D Smacznego obiadu i cudownego weekendu wszystkim zycze moje Wy anioleczki ;)
nie chce mi sie otwierac tego linku, ktory tu wkleiles, wybacz.... aaaaaaa ziewam sobie, chyba sie kawy napije
mulino bo i tak byś z tego nic nie zrozumiała jak to z rekinami bywa.D
Ok, wybacz ale nudnawy juz jestes ;)
mulino daj jakieś ostrzejsze teksty bo zaczynam przysypiać.D
Tujaga, zasady, jak jej tam, aha, kultury mówią chyba, że należy odpowiedzieć i rozwiać czyjąś wątpliwość, zwłaszcza, ze się samemu tę wątpliwość zasiało: dunque, co miało oznaczać to pisanie do klku forowiczów jednocześnie i z którego fragmentu mojej pierwszej wypowiedzi bije groza?
Odpowiedz bez obaw, kieruje mną jedynie ciekawość.
wiesz kochanie, moglabym cie zmiesc z powierzchni tego forum tak, ze przez nastepne tysiaclecia nie mialbys ochoty tu zagladac, chyba mimo wszystko nie mam przyjemnosci pastwic sie nad takimi nieborakami, dziwolagami, niedorajdami umyslowymi, mi zupelnie ich egzystencja nie przeszkadza, mozemy przeciez wspolnie egzystowac i nie wchodzic sobie w droge :) w calej tej swojej naiwnosci dzieciecej zapewne w gruncie rzeczy jestes tez wrazliwym czlowiekiem, wdlatego zotsawie Cie w spokoju myszko dobrze? ;) NO juz spokojniutko, nie dziekuj, nie dziekuj..
mulino dziękuję za komplementy. Pozdrawiam
alez cala przyjemnosc po mojej stronie, polecam sie na przyszlosc krolewiczu :D
infus, ale zaczynam sie o cibie marteic, czy ty czasem odchodzisz od komputera? zaledwie 2 minuty po moim poscie ty juz odpowiadasz, zadziwiajace..
no wlasnie Infusiu jak zdrowie? nic ostatnio nie piszesz o samopoczuciu a dla nas z forum jest to wazne,/mysle ze wielu forowiczow podziela moje zdanie :D/bo po prostu martwimy sie o Ciebie tak po kobiecemu ,uczucia macierzynskie w nas kobietach sie odzywaja.Zdrowie to tak wazna rzecz,najwazniejsza.Jak jest sie zdrowym to sie chce gory przenosic.Kto nie cierpial ten nie zrozumie, tak jak syty nie zrozumie glodnego.Mam racje Mulino? Czasem Infusiu moglbys mruknac pod nosem, ze jest z toba wszystko OK :D ale biorac na logike skoro jestes i piszesz tzn. ze jest ok.bo jak cie nie ma to ja sie niepokoje czy wszystko u Ciebie w porzadku.Pozdrawiam serdecznie :D
ok.
Czyli nie doczekam się odpowiedzi. Ok, milczenie też jest pewnego rodzaju odpowiedzią.
Pozdrawiam, zadumany nad sensem powiedzonka:"szybciej mówi, niż myśli".
http://www.rynkizagraniczne.pl/?ppid=43&pid=news&docid=1081

W ubiegłym roku we Włoszech zostało zarejestrowanych około 196 polskich prezdsiębiorstw. Obok polskich inwestorów pojawiają się firmy budowlane, sklepy polskie, bary i restauracje, a także kancelarie prawne, gabinety lekarskie czy biura tłumaczy.

Kierunkowi włoskiemu daleko jeszcze do popularności Anglii, Irlandii czy Szkocji, ale sytuacja zmieniła się, gdy zniesiono dwuletnie moratorium blokujące swobodny dostęp do rynku pracy dla polskich obywateli (sierpień 2006 r.)

Rynek włoski nie jest tak atrakcyjny dla polskich pracowników jak obecnie rynek angielski, niemiecki, austriacki czy holenderski, głównie z powodu stosunkowo niskich płac, braku ustawowego minimum płacowego oraz różnorodnych procedur i ich interpretacji przy otwieraniu własnej działalności gospodarczej w różnych regionach Włoch.

Dominuje nadal praca sezonowa przy zbiorach owoców i warzyw, drobne usługi budowlane lub praca w charakterze opiekunek osób starszych i dzieci.

Pozytywny jest fakt zniesienia od kwietnia tego roku dla obywateli państw członkowskich UE konieczności posiadania zezwolenia na pobyt i zastąpienie go zaświadczeniem wydawanym przez włoski odpowiednik polskich USC (więcej na portalu www. infopolonia.it pod hasłem „Rynek pracy — zasady pobytowe”).

Najbardziej poszukiwane zawody

Specyfika rynku włoskiego, zapotrzebowanie na zawody nisko kwalifikowane, a tym samym nisko opłacane, konieczność posługiwania się praktycznie tylko językiem włoskim powoduje, iż włoski rynek pracy od lat cieszy się zainteresowaniem jedynie określonych grup społecznych i zawodowych.

Jak wynika z dostępnych danych większość Polaków zatrudnionych we Włoszech to osoby pracujące w rolnictwie, wykonujące prace domowe, budowlane i inne usługi. Nadal duży jest udział Polaków w pracach sezonowych, przede wszystkim w rolnictwie, jak również w branży turystycznej i gastronomicznej.

Polacy cieszą się dużą sympatią Włochów i coraz częściej mówi się dobrze o ich pracowitości i kreatywności, co pobudzająco wpływa na nieco ospałą włoską gospodarkę.
Specyfika rynku włoskiego, zapotrzebowanie na zawody nisko kwalifikowane, a tym samym nisko opłacane powoduje, iż włoski rynek pracy od lat cieszy się zainteresowaniem jedynie określonych grup społecznych i zawodowych.
no wlasnie i Afryka sie klania../dlatego/
Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna