INTENSYWNY kurs wakacyjny we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
Chciałąbym wyjechac na dwa miesiac na intesnywny kurs jezykowy do Włoch. WIecie cos moze o jakichs ofertach? Moze ktos był na tego rodzaju wyjezdzie?
Jakie to koszty i jak to organizowac?
Pozdrawiam
Accademia Italiana di Lingua

Associazione Scuole di Italiano come Lingua seconda
http://www.asils.it/ tu możesz poszperać po wszystkich miastach

TIBERIUS INTERNATIONAL http://www.tiberius-international.com/
ja chce jechać do tej 3 szkółki. Tutaj natomiast fajną oferta na wakacje sa mini kursy. Formalności można załatwić bezpośrednio przez stronke lub też przez szkołę Glossa z Krakowa http://www.glossa.pl/
Jak zdecydujesz, który kurs Cię interesuje i gdzie chcesz się wybrać daj znać :)
Jakiś czas temu pytałam tutaj czy ktoś nie chciałby jechać na kurs językowy do Włoch.
[email]
Czesc

ja bylam w :

Rimini - Tiberius - mala szkola ale bardzo fajna
Rzym - Ciao - mala szkola ale moja ulubiona
Rzym – Dilit, duza szkola, mi sie nie podobalo, ale innym tak, zajecia dodatkowe ok
Mediolan - International House Milano - srednia szkola - OK

Monika
takie drobne pytanie.. ile macie lat?:) w jakim mniej więcej wieku są ludzie na takich kursach?
a powiedz o jakim mieście myślisz na kurs? bo ja chcę się wybrać do rimini i szukam współtowarzyszy ? :)
ja mam 23 lata
ja szukam czegoś w Veneto, bo tam mam znajomych i chciałabym mieć kogoś bliskiego koło siebie bo mam (dopiero) 17 lat:)
w zeszlym roku byly w Warszawie intensywne kursy na Uniwersytecie Warszawskim za 600zl mies
ja się wybiaram w pażdzierniku albo listopadzie..:)a ty jakim czasie?
mam tyle latek co ty:)
ja bym chciała latem lipiec/sierpień ale w tym roku mi się to chyba niestety nie uda. A Ty w listopadzie do szkoły nie chodzisz?:p
od 3-31 sierpnia w Bolonii, akurat udało mi się załapać na stypendium z Istituto Italiano di Cultura. Szkoda, że Ty dopiero na jesieni, ja niestety muszę wrócić na uczelnie ;/
Ja bylam kiedys na kursie w malutkiej miejscowosci CASTELRAIMONDO w Marche. Miejscowosc malo atrakcyjna turystycznie, ale kursy SWIETNE!! Lektorzy super przygotowani, bardzo dbajacy o uczniow; lekcje odbywaly codziennie od 9 do 13-tej, popoludniami byly dodatkowe zajecia fakultatywne - np. wyklady z literatury, krotkie wyjazdy do okolicznych miejscowosci, wieczory integracyjne, dyskoteki, kolacja miedzynarodowa; w weekendy wycieczki do wiekszych miast wloskich (Wenecja, Rzym) lub nad morze...Studenci mieszkaja razem w 4-5 osobowych mieszkaniach, przez co nie pozostaja sobie anonimowi...Jednym slowem - polecam goraco!:)
czesc:) w castelraimondo bylas z włoskiego instytutu kultury wloskiej z krakowie?? mam kilka pytan,nie nudzilas sie?? mozna bylo spotkac jakis ciekawych ludzi??czy ogolnie to jakies zadupie ze tak powiem i cisza i spokoj dookola?? a jak atmosfera w szkole bylas w edulingua?? mzna sie jakos dogadac i w ogole?? a mieszkanie??moze masz jakies fotki ktorymi moglabys mi przyblizyc jak tam jest :)??pozdrawiam Agnieszka
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

CafeItalia