wstyd mi za Nas!

Temat przeniesiony do archwium.
Dlaczego nasz naród jest taki zawistny?
Czepiacie sie Włochów,jacy to oni żli dla swoich żon...o to,że nie warto,że życie jest tam drogie itp.ale kto Was tam CIĄGNIE?sami się tam wszyscy pchacie,a póżniej piszecie bzdury i generalizujecie.Wygląda to tak jakby to Polak był najlepszym ideał na męża itp.a wcale tak nie jest i jestem pewna,że to my jesteśmy bardziej zawistni i nie potrafimy zapenić bytu swojej rodzinie tak jak to robią inni.Wstyd mi za Was! Już nic nie może żdzwić taka jest prawda...
Nikt Was nigdzie nie pcha,nie ciągnie Wy sami się pchacie a pożniej tylko nażekacie.Ale to chyba charakteryzuje Nas Polaków,czyż nie?
Duzo w swoim poscie masz racji,ale nie bardzo rozumiem ten atak. Sprecyzuj do kogo, bo nie masz chyba na mysli wszystkich polskich mezczyzn?
naRZekacie
:D
bella italia a zauwazylas ,ze ty w tej chwli wlasnie narzekasz i jeczysz: "nikt was nie ciagnie, nikt was nie pcha"..o co ci chodzi?Jakos tak mamymy Polacy ztym narzekaniem..aby sobie ktos o nas nie pomyslal ze jest nam tak slodko i nie skusil swa zazdroscia zlego licha...wiec odpowiedz moja jest taka..narzekamy "zapobiegawczo"przed zlym okiem/spjrzeniem, przed zlym lichem, przed zazdrosnikami mialkimi ludzmi ,ktorym akurat tak dobrze sie nie wiedzie jak nam...Ale zwrocmy uwage ,ze ci zazdrosnicy to NIE NARZEKAJA,zawsze nam schlebiaja,nadskakuja..za to u siebie w domu wkladają nasze zdjecia do lodowki !:D
sorki za literowki.ale wstyd.. :D
wybacz ale cos mi tutaj nie gra

''(...)sami się tam wszyscy pchacie,a póżniej piszecie bzdury i generalizujecie.(...)'
generalizujemy podczas gdy:

''(...)Wygląda to tak jakby to Polak był najlepszym ideał na męża itp.a wcale tak nie jest i jestem pewna,że to my jesteśmy bardziej zawistni i nie potrafimy zapenić bytu swojej rodzinie tak jak to robią inni.''

Czyzby wszyscy Polacy nie potrafili zapewnic bytu rodzinie, nie wszyscy nadaja sie na meza??? No tak.. ja proponuje przeczytac powyzsze Twoje zdanie i zdecydowac sie na ktoras wersje, bo albo jedna albo druga , nie?
O jakie bzdury tu chodzi i niby jak inny zapewniają byt swoim rodzinom?
Nikt bzdur nie pisze tylko wyraża swoja opinię na pewne tematy.
Dlaczego nasz naród jest taki zawistny?
To niby nie jest generalizowanie?
Co sie stalo? Ktos kto mieszka we Wloszech smial zburzyc twoja wizje Italii jako raju, krainy mlekiem i miodem plynacej? Co za bezczelny typek;))
bella Italia, zamiast pisac o Polakach, że sa zawistni i narzekaja, napisz cos pozytywnego o Italii, to może wreszcie wielu przekonasz, żeby zmienili zdanie i spojrzeli na Italię przychylnym okiem.
wszyscy wiemy, ze idzie pelnia ksiezyca/19 kwiet/..wiec nie klocmy sie..przed pelnia wszyscy spieci...po 30 kwiet.konflikty juz nie beda zagrazac, Venus wejdzie w Raka co wywola w nas spokoj i radosc zycia :D
Madzik masz racje ona nazwala sie 'bella italia' ale to rasowa Polka :D
a Włosi to niby nie narzekaja? kazdy ma takie skłonnosci i musi sobie troche w zyciu ponarzekać.
Szkoda, ze autorka nie rozroznia narzekania od formowania opinii na podstawie wlasnych doswiadczen.
No własnie szkoda, chętnie poznałabym jej doświadczenia
A ja wrecz przciwnie. Napisala sobie posta, bez jakiegokolwiek wyjasnienia, miesz Polakow z blotem i juz...moze przed okresem jest...
a ja sądzę że Bella italia miała trochę racji... dziś dość długo siedze na tym forum i jak czytam niektóre posty to mi się żal robi poprostu niektorych tak narzekają na ten swój los w Italii ... jaki to głupi kraj i w ogole ... zamiast wziąć się w garsc i działać skoro rzeczywiscie jest tak źle to niech wrócą... a z drugiej sterony kazdy kraj ma mankamenty i zawsze bedzie jakies ale.... a fakt opinie o włochach w naszym kraju nie są za dobre.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia