zamykane Ciampino...!

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie...
Chciałam pdzielić sie pewna informacja..z pewnością wielu z was zauważyło iż wiele lini min centralwings czy wizzair zmienia lotnisko w rzymie na fiumicino... A to dlatego iz lotnisko jest powoli zamykane dla ruchu pasażerskiego...likwiduja większośc połączeń i przenoszą ja do fiumicino a to z powodu pewnych konfliktów tamtejszej ludności (zapewne zauważyliście że lotnisko przypomina podwórko osiedlowe-otoczone domami mieszkalnymi)z władzami...Poczatkowo zgodzono się na 10 połączeń..a w gruncie rzeczy było ich duuuzo więcej...dlatego tez mieszkancy wzieli sie za pożadek na podwórku i postawlili sprawe jasno...nie zgadzaja się na taka ilośc połączeń!
Dlatego tez nie wkurzajcie sie na centrala czy inne linie..bo to z penościa nie ich pomysł...ja tez nad tym ubolewam...bo zamist płacic 1 euro za dojazd do centrum bede płacic adirittura 11 euro za leonardo srardo ...
pozdrawiam wszystkich romanowiczów;-) ciauuuuuuu
11.00 euro ?? hmmmm
Polecam pociąg za 5.50 :) Różni sie tym od Leonardo, ze zatrzymuje się na wszystkich stacjach i jedzie jakieś 20 minut dłużej, ale kosztuje 5.50, zresztą i tak nie ma w nim kontroli :)
Pozatym możesz wziąć Cotral do Lido di OStia za 1.20 (brak kontroli również w tym przypadku, nawet ksowniki nie działją) a potem do centrum kolejką za 1.0 euro.
Wystarczy obczaić zamist płacić 11.00euro i narzekać :)
Pozdro
ten za 5,50 tez polecam..nie ma sensu przeplacac..ale pamiętajcie, że on zatrzymuje sie na wszystkich stacjach OPRÓCZ Termini
a kontrole są...zarówno w pociągach jak i autobusach miejskich, nie róbcie kichy, 1 e za bilet to naprawdę niewielka cena..kara za brak biletu to 50e jesli placi się na miejscu, a 100 euro jesli bierze się mandat kredytowy...nie opłaca się!!!
Czy ktos wie jak wygląda sprawa z lotniskiem Ciampino? Do kiedy bedzie czynne?
Dopóki nie zbudują i nie otworzą lotniska w Viterbo? :)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Inne