odzyskanie pieniedzy

Temat przeniesiony do archwium.
61-77 z 77
| następna
Krysia wejdz na GG
Mylisz się i to bardzo. Ani nie jestem sfrustrowana, ani zdesperowana ani nawet panienka. Muszę pracować lecz nie dołuje mnie to że akurat teraz pracy szukam. NA takiej Sycylii kobiety zarabiają po 500 euro i też podejmują pracę.
To raczej Ty jesteś sfrustrowana tym że Cię wywalono najzwyczajniej na zbity pysk i nadal nie możesz w to uwierzyć że tak się stało. Bo jakże to ?? Przecież wszyscy tolerowali a durni włosi nie chcą doceniać tego że Ty uroki Rzymu poznajesz i nie w głowie Ci na zegarek patrzeć.Zejdź na ziemię, nie bujaj z głową w obłokach.A swoją drogą gratuluję wyborku nicku.
Nie humanitarnie postąpili? A z kim były dzieci które miałaś pilnować ?? To jest humanitarne olać obowiązek pilnowania dzieci i z KAŻDEGO wolnego wracać spóźniona ?? Dziwisz się że Cię wylali???
Mnie znikad jeszcze nie wylali, a to że szukam pracy wynika z tego że pracowałam na zastępstwie i praca się skończyła. Z pracą jest ciężko więc chwytam się każdej okazji jej znalezienia. ALE TO NIE OZNACZA ŻE JESTEM SFRUSTROWANA I ZDESPEROWANA.
Przecież to Ty głośno i desperacko wołasz jak to niehumanitarnie Cię potraktowano a Ty taka kochana i lubiana wszędzie jesteś. WIDAĆ NIE WSZĘDZIE.
buhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah...zenada
...sparare minchiate è un arte e ci vuole talento..e questo è L'UNICO PREGIO che tu hai! COMPLIMENTI...buuuuu
Ty naprawde Nowa nie masz co robic z wolnym czasem... (!)
Nie musisz sie tlumaczyc, ja widze, kim jestes: wredna, zawzieta, niedowartosciowana- w tych komentarzach to pokazalas, moze ogolnie w zyciu nieszczesliwa, ktora juz nie ma sie czego czepic tylko mojego nicku. Co to ma do cholery wspolnego???
Masz racje, tu problem jest glebszy, nie chodzi o brak pracy...
Chcesz nam o tym opowiedziec?

Ps. Nie wyrzucili mmnie na zbity pysk, bo mam twarz, reprezentuje soba o wiele wiecej niz tyle , zeby mnie wyrzucic jak psa.
Tak, wlasnie frustruje mnie nadal ta sytuacja, choc w zamian spotkaly mnie inne dobre rzeczy,a Ty jak nie widzisz roznicy miedzy moja wina, a ich postepowaniem, to masz cos z glowa.
Kiedy mialam dzien wolny, to dziecko mnie nie obchodzilo, wiec nie chodzilo o to, ze musialam sie nim zajac tego dnia...
Skonczylam.
Cytat: senese
A ja właśnie uważam, że Twoja przyjaciółka powinna walczyć o te pieniądze. Ci zatrudniający uchylają się od zapłacenia bo wychodzą z przeświadczenia, że jej nie będzie się chciało walczyć.
Najpierw jednak udałabym się do tej rodziny i poinformowała, że już radziła się adwokata i że jeśli w ciągu 7 dni (ani dnia dłużej) nie otrzyma całej sumy, składa oficjalną skargę. Pamiętaj, że we Włoszech przysługuje jej bezpłatny adwokat, o ile ma niskie dochody lub nie ma ich wogóle (a raczej nie ma skoro straciła pracę).

A jak zalatwic takiego bezplatnego adwokata? Musze wytoczyc sprawe mojemu bylemu szefowi, ktory do tej pory nie zaplacil mi za 2 miesiace.
Tylko ze tu we Wloszech wszyscy mowia tylko o pomocy prawnej, ale platnej.
poszukuje pracy jako badante w okolicach corato trani
tą prace znajadziesz tylko metoda PASSA PAROLA..tu jej nie znajdziesz...sorry..:D..jest taki kryzys ze w pale sie nie miesci...
witam sredecznie i prosze o porade kazdego bardziej doswiadczonego ode mnie!!! oto problem - polega na tym ze chcialbym dostac zasilek dla bezrobotnych,ale...pracuje od ponad dwóch lat na umowe na czas nieokreslony i jesli rozwiaze umowe,bo chce wyjechac do polski-zyc i pracowac-to czy w takiej sytuacji moge starac sie o ten zasilek?!?! wszystkie skladki sa odprowadzane przez szefa!Wiem,ze jesli zrezygnuje sam to moze byc problem z tym zasilkiem... spotkaliscie sie kiedykolwiek z taki czyms???
jesli zrezygnujesz sam to nie dostaniesz zasilku .. sam szef musi cie zwolnic
Cytat: SettediNove
jesli zrezygnujesz sam to nie dostaniesz zasilku .. sam szef musi cie zwolnic
no dobra, oki rozumiem.a w takiej sytuacji to jest jakas szansa na ten zasiłek?!?! a moze zdenerwowac szefa to mnie sam wyrzuci?!?! pozdro
np jesli firma upada..likwiduje sie...albo sam szef daje ci wypowiedzenie ..rezygnujac tym z ciebie jako pracownikatylko wtedy masz szanse na zasilek zobacz tu:http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/199620
moze ja cos dodam mam dowody przekazow ktore wysylalam w okresie pracy na czarno do Polski a nadawca byl moj szef,poniewaz nie mialam dokumentow -czy to cos da zeby udowodnic ten okres pracy zeby odzyskac troche kasy za 7 mcy
bardzo mi przykro,ze nikt nie zainteresowal sie moja sprawa tylu tu madrych ludzi,a nikt nie moze pomoc..czas plynie wypowiedzenie mam do 30.04 i nadal nic nie wiem..prosze pomozcie
Deelayah..mozesz pomoc tu? :D
Eska muszisz miec naocznych swiadkow ze pracowals..ktos kto pracowal tam z Toba..a moze jekies zdjecia robilas...?..np razem z szefem?:D...
eska, mi adwokat kazał robić 4 zdjęcia dziennie. Z datą i godziną. Ja dodatkowo nagrywam rozmowy. Cyrk, ale konieczny.
eska, Ty pracowałaś jako badante ?
Mam trochę przydatnych informacji na temat dochodzenia swego gdy się wykonuje ten rodzaj pracy.
Co najważniejsze wiem GDZIE się udać aby wygrać wcale niemałe pieniądze. Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo "walą nas w rogi" włosi. Byłam na 100% pewna że mój kontrakt jest cacy i wszystko w mojej pracy jest zgodne z prawem.
NIe jest i to bardzo, ale już wiem jak to wyprostować aby zapłacili mi wszystko co powinni.
Temat przeniesiony do archwium.
61-77 z 77
| następna

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa