TANIE BILETY RYANAIR!

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 63
ale dziwna jestes podsunelam tylko dziewczynie twoj e maila bo ona dziecie neo nie poradzila sobie, ani nie podala swych kordynatow..a o cenach ropy napisalam byscie zaczely myslec... bo dlatego bilety lotnicze drozeja i beda dalej drozec,uzylam logiki.A ze RyanAir rezygnuje z lotow to ty nie muszisz sie akurat na mnie wyladowywac,bo to ja wkleilam to inform.To nie w porzadku.
Nie rozdawaj sobie mojego adresu,bez mojej zgody,ok? Jak będe chciała to sama powiem. Zawsze odzywasz się nie pytany? Owszem, mogła sobie znależć ,ale tego nie zrobiła i nie upoważniłam Cie do tego. W cenach ropy się orientuje,bo też mam internet i moge sobie poczytac,dziekuje za informacje.
niczego nie rozdaje!!!!! pogniotlo cie????? sama upublicznilas swoj mail na forum, a ja podalam/wpisalam tylko link,co ty, slonce ci glowke przepalilo czy okres masz????
ani jedno ani drugie, nie udało Ci się, ja sobie mogę upubliczniać mój mail, TY nie! To,że gdzieś go podałam to nie znaczy,że możesz go sobie wklejać gdzie Ci się podoba! Idź się przejdź Ty na słonko,bo Ci komputer szkodzi jak nie masz co robić tylko wyszukiwać czyjeś maile.
Irlandzki szantaz czy klopoty? Irlandzki tani przewoźnik Ryanair zawiesza na ponad 6 tygodni wszystkie połączenia z siedmiu portów europejskich. Ta zła wiadomość dotyka także dwa lotniska w Polsce: Kraków i Rzeszów. Między 4 listopada a 19 grudnia 2008 żaden samolot z harfą na ogonie nie wyląduje na tych lotniskach.

Pozostałe porty lotnicze, które tracą na kilka tygodni żółto-granatowe samoloty to Bazylea, Budapest, Palma de Mallorca i Walencja. Co ciekawe, ta ostatnia jest również jedną z baz operacyjnych irlandzkiej linii.

Przewoźnik tłumaczy swoją decyzję wysokimi kosztami operacyjnymi zarzucając portom najwyższe w Europie opłaty lotniskowe. Dodatkowo zasłania się także wysokimi kosztami paliwa lotniczego przy jednoczesnym niskim zysku osiąganym w miesiącach zimowych.

– Bardziej opłaca nam sie uziemić nasze maszyny niz latać do tych drogich portów. Szczególnie, jesli weźmiemy pod uwagę galopujące ceny paliwa – tłumaczy Michael Cawley, wiceprezes linii. – Te rejsy nie byłyby jednak zawieszone, gdyby wymienione porty lotnicze pozytywnie odpowiedziały na naszą propozycję obniżenia lokalnych opłat lotniskowych na okres zimowy – dodaje rozbrająco szczerze wiceszef irlandzkiego potentata. – Tylko Ryanair jest w stanie zapewnić całoroczny przepływ turystyczny i biznesowy do takich regionalnych miejsc. Potrzebujemy jednak lokalnego wsparcia naszych operacji, szczególnie w trudnym dla linii lotniczych okresie zimowym – kończy swoje wywody.

W wyniku decyzji linii Kraków straci aż 444 rejsy, które potencjalnie przewiozłyby aż 67 000 pasażerów, podczas gdy Rzeszów straci 192 rejsy z 29 000 pasażerów.

Jak się dowiedziliśmy, Ryanair jest otwarty na dalsze rozmowy z portami lotniczymi, zapewniając, że w przyszłości nie wystapią tego rodzaju zakłócenia. Jednak twardo obstaje przy swojej tezie obniżenia stawek portowych za odprawianych pasazerów, jako istocie sukcesu prowadzonych rozmów. Najbliższa przyszłość pokaże, czy zarządy portów lotniczych w Krakowie i Rzeszowie ulegną szantażowi irlandzkiej harpii, czy też może postawią na innych, pewniejszych przewoźników, którzy z przyjemnością wypełnią pozostawione przez Irlandczyka pole.

– Uważaj na bilety, których nie ma. Na stronie internetowej Ryanair nadal są sprzedawane bilety na odwołane już loty. W czwartek Ryanair ogłosił, że od 4 listopada do 19 grudnia zawiesza połączenia do Krakowa i Rzeszowa – informuje TVN24.pl.

Wraz z kasowaniem rejsów, Ryanair otwiera jednak szereg nowych połączeń z innych polskich portów, o czym informowaliśmy na naszych łamach wielokrotnie. Możliwe zatem, że oto jesteśmy świadkami naturalnej ewolucji polskiego rynku lotniczego na lotniska typu Ryanair i lotniska typu easyJet, jak to ma miejsce na zachodzie Europy. W końcu nie da się latać na każde lotnisko w kraju, jak wskazywać mogą na to ambicjonalne poczynania irlandzkiej linii.

Marcin Jędrzejczak

Komentarz rzecznika Kraków Airport do dzisiejszej informacji prasowej przewoźnika o czasowym zawieszeniu operacji z Krakowa

Ryanair po raz kolejny pokazuje, że jest przewoźnikiem, któremu wcale nie zależy na sześćdziesięciu siedmiu tysiącach pasażerów. Nadrzędnym celem tej firmy jest maksymalizacja zysku, czasem tłumaczona za pośrednictwem informacji prasowych "dobrem" miasta czy regionu.

Jedną z cech charakteryzujących branżę lotniczą jest jej sezonowość. Zazwyczaj w okresie jesienno-zimowym maleje obłożenie połączeń rejsowych. Dwadzieścia jeden europejskich linii lotniczych operujących z krakowskiego lotniska tę branżową specyfikę wlicza w koszty swojego funkcjonowania. Nie zawiesza połączeń, troszcząc się o dobro swoich klientów, dbając o komfort pasażerów. Tymczasem Ryanair, nie po raz pierwszy, koszty swojej biznesowej działalności stara się przerzucić na zarządzającego portem lub na swoich pasażerów, domagając się wyjątkowego traktowania. Jednakowe warunki dla wszystkich przewoźników to naczelna zasada przestrzegana na krakowskim lotnisku.

W ultimatum skierowanym do zarządu krakowskiego portu, ale również i do kilku innych polskich portów, przewoźnik domaga się zniesienia w okresie listopadowo-grudniowym wszelkich opłat - nie tylko lotniskowych, handlingowych, ale także nawigacyjnych, należnych Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej. Zarządzający portem nie mógł przyjąć takich warunków.

Jednocześnie ostatnio Ryanair ogłosił rozpoczęcie sprzedaży trzech nowych połączeń z Krakowa, z których dwa będą oferowane w okresie listopadowo-grudniowym, podtrzymując tym samym swoje zainteresowanie utrzymaniem współpracy z krakowskim lotniskiem na dotychczasowych warunkach. "Na wczoraj ogłoszonych trasach [...] Ryanair przewiezie 110 000 szczęśliwych pasażerów rocznie" - to cytat z wczorajszego oficjalnego komunikatu przewoźnika. Czy tak naprawdę SZCZĘŚLIWYCH pasażerów?

Piotr Pietrzak, rzecznik prasowy Kraków Airport
Irlandzkie tanie linie lotnicze Ryanair chcą całkowicie wycofać się z Krakowa do Katowic - podaje Gazeta Wyborcza. Od wtorku internetowy system rezerwacji biletów nie sprzedaje ich na trasy do i z Krakowa na sześć jesienno-zimowych tygodni.

Według niepotwierdzonych jeszcze informacji w Ryanair zapadła już decyzja o przeniesieniu od wiosennego rozkładu wszystkich dziesięciu rejsów z Krakowa na tańsze lotnisko w Katowicach-Pyrzowicach. Kraków straciłby więc około 600 tysięcy pasażerów rocznie. W zamian Ryanair powiększy znacznie liczbę lotów z Katowic.

O planowanym skasowaniu przez Ryanair jesienią 444 lotów do i z lotniska w Balicach pisała "Gazeta" przed tygodniem. Zanim ogłoszono chwilową kasację lotów z Krakowa, Ryanair zażądał od władz Kraków Airport, aby na ten czas całkowicie zwolniły go z obowiązujących wszystkie linie opłat lotniskowych.

Władze Balic odrzuciły żądania Ryanaira. W odpowiedzi w nocy z poniedziałku na wtorek Ryanair niemal całkowicie wstrzymał sprzedaż biletów na krakowskich trasach (pozostał tylko Dublin) w feralnym okresie. Analitycy branży uważają, że przewoźnik chce wykorzystać opór krakowskiego portu, aby wytłumaczyć nim późniejszą wyprowadzkę na Śląsk.
..czyli co koniec lotow do Krakowa?...buuuu.... musze jechac na slub brata we wrzesniu...a szlag by to trafil.....buuuu
Słynący z kontrowersyjnych zachowań i wywoływania skandali włoski minister ds. reform Umberto Bossi jest "bohaterem" najnowszej reklamy tanich irlandzkich linii lotniczych Ryanair. Wywołała ona we Włoszech falę protestów i polemiki.http://fakty.interia.pl/ciekawostki/news/digitus-infamis-polityka-w-reklamie-ryanair,1152124
Ryanair, największa tania linia w Europie i trzeci przewoźnik w Polsce żąda natychmiastowej obniżki opłaty za dostęp do polskiej przestrzeni powietrznej. W przeciwnym razie grozi cięciami swoich połączeń...a calosc artykulu pt:' Tanie podróże samolotem będą kosztowały drożej' jest tu: http://finanse.wp.pl/POD,17,wid,1[tel],prasa.html
Skoro zysk Ryanaira spadł o 85 procent netto za II kwartał.W skali roku spółka może odnotować stratę w wysokości 60 mln euro.
Głównym powodem strat jest drożejąca kerozyna - paliwo lotnicze .Nie wierze w jakie kolwiek bilety po 2 zl,jest to czysta reklama,na dodatek nieuczciwa
..okazja!kupowac,kupowac.. Ryanair zapowiada obniżkę cen 1 mln biletów. Linie lotnicze Ryanair ogłosiły, że od września 1 mln biletów będzie kosztować po 5 funtów (22-25 zł) z uwzględnieniem opłat lotniskowych i podatków - donosi "The Guardian" na swoich stronach internetowych, powołując się na szefa Ryanairu Michaela O'Leary.
Oznacza to, że na każdym bilecie przy odlotach z W. Brytanii przewoźnik straci co najmniej 5 funtów, ponieważ linie lotnicze w W. Brytanii płacą 10 funtów pogłównego od każdego pasażera. http://biznes.onet.pl/0,1803227,wiadomosci.html
hmmm, ale nie widzę, żeby te dziady latały do wawy :(
dlatego dziady...zbiora kase od ludzi..i oglosza upadlosc???:D tez bym chciala, żeby milion osób wplacilo mi po 25 zl na konto hehe..ladna sumka
czytalam dzi we wloskiej prasie ze piloci RyanAir podniesli wrzask ze musza latac z bakiem zatankowanym paliwem do polowy!!!!!..zpowodu oszczednosci....a co bedzie jak bedzie mgla i pilot nie bedzie mogl ladowac na docelowym lotnisku tylko bedzie musial poleciec dalej??????czy ktos z was nawet mając bilet za 2 zl wsiadlby do samolotu WIEDZAC ze jest bak tylko do polowy zatankowany...???..umierac za 2 zl??????
gaio znow straszysz:) ja zamowil bilet dla mnie i dla mojej coreczki na wrzesien i powrot 10 pazdziernki. dolece? ja myslalam ze rynair jest wiarygodnym przewoznikiem.. dlaczego z krakowa loty likwiduja? to jak do polski bedzie mozna sie dostac z polnocy lub z centrum wloch? pomocy
nie strasze! ,uczciwie sie dziele tym co przeczytalam ..:D
Wizz Bergamo..sledz moje wpisy..he he...zawsze czegos sie dowiesz..zrobilam sie 'pies na przwoznikow'..
zerknij..http://www.wloski.ang.pl/Centralwings_zawiesza_tanie_loty_32304.html tu jest najswiezsze o Wizz
ładnie robią... czy w takim razie na prawdę zostaną tylko autokary?! Cały dzień i noc stracone...
A z tymi biletami za 2 zł (ok.100 później z tymi dopłatami w jedną stronę) to zawsze lot nie od razu do miejsca docelowego? Bo znalazłam Bolonia-Kraków w obie strony na luty i jest bezpośrednio... skąd w takim razie taka cena??
osobiscie nie wiem,ale slyszalam ze trzeba polowac na te tanie bilety w sieci ok 2/3 w nocy wrzucaja do sprzedazy..
Dzięki :)
w minionym roku bylo najwięcej skarg na Ryanair i Aer Lingus w raporcie Europejskiego Centrum Konsumenckiego (ECK) czołowe miejsce pod względem ilości złożonych skarg zajmują wlasnie linie Ryanair i Aer Lingus.ECK w swoim raporcie,zalecil wprowadzenie większych kar za zgubiony bagaż i zwiększenie wartości automatycznej wypłaty dla pasażera, przeznaczonej na zakupienie produktów pierwszej potrzeby w momencie kiedy ich bagaż zaginął. ..nie widac i nie slychac by tak bylo..nic nie slychac by wyplacali od razu owe 50 eu na szoteczke paste pizamke i reczniczek../jesli chcecie owa kase to musicie zbierac rachunki, ze kupiliscie owe rzeczy zaraz po stwierdz. zagubienia bagazu/
kochany sprawny Ryanek..ale za to bileciki sa tanie.. he

Samolot Ryanair o krok od katastrofy.. informacja z przed godziny
Pasażerowie samolotu należącego do linii lotniczych Ryanair przeżyli chwile grozy, gdy startująca z lotniska w Dublinie maszyna uderzyła ogonem o pas startowy.
Pasażerowie usłyszeli nagłe stuknięcie, temperatura wewnątrz gwałtownie spadła i dało się czuć zapach dymu. Według świadków zdarzenia stewardesa poleciła użyć masek tlenowych, które jednak nie wypadły ze swych miejsc.
Samolot, który wystartował o 11.40, krążył przez chwilę nad morzem, po czym zawrócił na lotnisko w Dublinie nie dolatując do celu swej podróży - londyńskiego Stansted....http://wiadomosci.wp.pl/kat,91634,title,Samolot-Ryanair-o-krok-od-katastrofy,wid,1[tel],wiadomosc.html Statystycznie to juz trzeci wypadek w cigau kilku tygodni az strsch wsiadac.. do Ryanka
Droga gaio,
umiałaś piętnować moje błędy a nie umiesz przyjrzeć się swoim.
Informacja może być SPRZED godziny, a nie Z PRZED-- jak napisałaś TY.
CZyli co? Cudze pod lasem się widzi a swojego pod nosem nie?
Miłego popołudnia
he he..prowokacja..to byla pulapka na futrzanego zwierza..i prosze wpadl we wnyki..a ze 3 dni temu zastawialam wnyki/prosty blad../i kurcze nikt nie wpadl..ani zwierz kudlaty ani 'ten tam.. dziecinny'..bo jakby nie te sidła to by gambeta nie mial co skomentowac a tak to idzie po moim sznurku...na smyczce, niemalze... pani prowadzi furzaka.. he he ..a tak ,takie jest prawo w Itali futrzaki chodzą na smyczy..inaczej multa.. he eh
hahhhhha....jakaś Ty żałosna..ŻAŁOSNA ....ŻAŁOSNA....ale o tym wiedzą już wszyscy. NIe schlebiaj sobie, nie śledzę Twoich wpisów.
ŻAŁOSNA, BIEDNA KREATURKO....ZAPŁAKAŁBYM...ALE Z OBRZYDZENIA CHCE MI SIĘ RZYGAC..
NAPRAWDĘ NIE WIDZISZ JAKA ŻAŁOSNA JESTES????
NAPRAWDĘ TEGO NIE WIDZISZ?
MYŚLISZ ŻE MASZ NIEWYPARZONĄ BUZIĘ?
NIE ! TY JESTES POPRSTU TYLKO ŻAŁOSNA.
nieprawda jestem bardzo wesola :D pozdrawiam.. milego wieczorku spokojnej nocki..papatki
Ty futrzaku, to jakoś strasznie wąski(hehe, przepraszam gaio)krąg zainteresowań masz. Przecież ty o niczym nie piszesz, to są twoje wypowiedzi skopiowane w porządku chronologicznym.
Wiesz, zazwyczaj nie mam problemów z celnym i dosadnym określaniem typów ludzkich, ale takiego dziwoląga, który plącze się tu tylko w jednym celu, jeszcze nie widziałem.:))

Tanie bilety ryanair!
Hahhhhha....jakaś ty żałosna..żałosna ....żałosna....ale o tym wiedzą już wszyscy. nie schlebiaj sobie, nie śledzę twoich wpisów.
żałosna, biedna kreaturko....zapłakałbym...ale z obrzydzenia chce mi się rzygac..
naprawdę nie widzisz jaka żałosna jestes????
naprawdę tego nie widzisz?
myślisz że masz niewyparzoną buzię?
nie ! ty jestes poprstu tylko żałosna. 12 Wrz 2008, 21:46
Tanie bilety ryanair!
Droga gaio,
umiałaś piętnować moje błędy a nie umiesz przyjrzeć się swoim.
Informacja może być SPRZED godziny, a nie Z PRZED-- jak napisałaś TY.
CZyli co? Cudze pod lasem się widzi a swojego pod nosem nie?
Miłego popołudnia 12 Wrz 2008, 17:30
Fuj, ale smród!
ależ ja nie mam żadnych studiow, gdzie wyczytałaś że mam? Zajrzalaś do wyszukiwarki? A klas skończyłem osiem, bo tyle było obowiązkowe. Czy to wstyd? a może niedouczeni mają zakaz wstępu na gaiolet ...upss...soryy fiolet?? 5 Wrz 2008, 20:40
Fuj, ale smród!
i tak nie zdąrzysz go zjeść. KIedy?? Przecież trzeba śledzić wpisy i odpowiadac na nie. 5 Wrz 2008, 20:17
prosze o tłumaczenie, b. ważne..
już myślałem że tylko ja mam gaioalergię, ale widze że już coraz więcej ludzi na forum ma dośc tego jej pierdolenia. A co tam, niech usuwają. Najlepiej niech wyskrobia razem z gaio. 4 Wrz 2008, 01:45
prosze o tłumaczenie, b. ważne..
Suppi, kto?? odpisz szybko zanim usuną !!! 4 Wrz 2008, 01:34
głupie docinki - po co ?/no słucham
warto pamietac ze to RODAK ,a nie obcy i zaraz niekoniecznie musi byc zlosliwy..

szacuneczek gaio za te słowa.
nie doszukuj się ironi !!! 30 Sie 2008, 22:22
zanka48 zajrzyj do tematu niżej. Tam też obraża i ubliża. Widać panna na fiolecie leczy swoje kompleksy. Ale ja już znikam. Bo jak za długo tu posiedzę to mi żonka du..py nie da i znów lewą nogą wstanę 24 Sie 2008, 19:48
no i wyszło siano z butów. Moja droga panienko, wstałem tą nogą co trzeba. Z jednym się zgodzę. Nie dała mi żona du..py. A wiesz czemu? Bo ona nigdy tego nie robi. Ona się ze mna kocha. Ale komu ja to tłumaczę. Taki wyciruch jak ty, zwolennik wolnej miłości, dziś z tym jutro z tamtym, tego nie zrozumie. 24 Sie 2008, 19:24
aż strach się bać, co też ta gaio by musiala zrobić.Już na samą myśl że gaio jest miła i uprzejma czuję--no wiesz--ten tego--(ach te plączące się dzieci). 24 Sie 2008, 17:41
jeśli gaio się choć przez chwilkę zastanowi zanim potrzebującego odeśle do wyszukiwarki to już to uznam za sukces.Jeśli choć raz powstrzyma się od docinków i ironi również będę usatysfakcjonowany 24 Sie 2008, 17:34
szacunek nie bierze się znikąd, na szacunek trzeba sobie zapracować. Nawet na szacunek forum. Rzadko się odzywam, ale dość często czytam to co mnie interesuje jednak Twoje irytujące wymądrzanie się, odsyłanie ludzi do wyszukiwarki itp zmusiło mnie do wtrącenia swoich trzech groszy. 24 Sie 2008, 17:25