Zareczone z Wlochami- jaki dostalyscie pierscionek

Temat przeniesiony do archwium.
Mam anonimmowe zapytanie do dziewczyn, ktore sie zareczyly z Wlochem. Czym was obdarowal z okazji zareczyn? Wysilil sie czy poszedl na latwizne???Jakie sa zwyczaje zareczyn we Wloszech?Tzn jaki ten pierscionek zareczynowy powinien byc.....:))))
Serdecznie przepraszam jesli kogos denerwuje moj post.
bierz ten pierscionek i uciekaj:
http://www.onvd.org/dati.html
Ja od mojego na zareczyny dostalam srebrny pierscionek w ksztalcie obraczki. Mimo, ze ze na miejsce tego pierscionka juz dawno wskoczyla obraczka, to nosze go wciaz na drugiej rece. A tak wogole to za pare dni bedzie trzecia rocznica naszego slubu:)))
Gratulacje z okazji trzeciej rocznicy slubu, ja niedawno obchodzilam druga.
Ja swojemu przyszlemu opowiedzialm, ze dziewczyna w Polsce jest dopiero "fidanzata" jak otrzyma od swojego chlopaka pierscionek. Dlugo nie zwlekal i podarowal mi zloty pierscionek zareczynowy. Jak przyjechalam w odwiedziny na poduszce w sypialni maly prezencik - zdziwienie i bardzo mile zaskoczenie. Sam wybieral i nawet trafil rozmiarowo!
tfeeee zloootu, nieee cieeerpie zlotaaa, bleeee, toz to kwintesencja tandety i zlego gustu :D :D :D
a mi moj dal pierscionek z brylantem w ksztakcie gwiazdy piecioramiennej, brylant wazy 8,99 gm, ma wymiary 2,3cm x 3,1 cm, proba chyab dosc dobra gryzlam i testy wypadly pomyslnie, takze sie chlopak chyba postaral, mysle, ze ostatecznie moze zostac moim mezem :D
>

Jakbym słyszał moją siostre:)
i siostra prawde mowi !!!!
nie cieeeeeerpie zlota, kto wogole nosi ten badziew???
Dlaczego zaraz badziew?
oj wolek, ty jakas taka nowoczesna jestes :) z tym wielgasnym brylantem pewnie ciezko ci gary myc .... :) i jedna raczka dluzsza od drugiej ....

zloto ( zwlaszcza biale ) jest zawsze w dobrym tonie i nie rozumiem dlaczego takie oburzenie.... sorki, ale ten twoj brylant to na czym on tam osadzony ????

Poza tym wazne jest, ze sie chlop postara, niech tam kupuje co chce i na co go stac
no ciazy mi niemilosiernie ten brylancior, rzeczyiscie przyjrzalam sie sobie w lustrze i jedna reka dluzsza od drugiej :D
no dobra biale zloto jestem jeszcze w stanie zaakceptowac, ale to zolte a tfeeeeee :P
rzeczywiscie jakas kurna nowoczesna jestem :D
czy te pierscionki cuda wianki to rzeczywiscie taka istotna sprawa? mi to tam wisi i powiewa :P
Zloto nie jest badziewiem, przyznam szczerze, ze wole srebro lub biale srebro, ale to jest kwestia gustu.
a tak wogole to ten temat to troche z podtekstem napiszczzie jakie pierscionki dostalyscie zobaczymy kto ma/jest lepszy.
czy sie wysilil czy poszedl na latwizne... rany, a co wg. ciebie zalicza sie do kategori latwizna, a co jest tym niby wysilkiem, bo nie pojmuje ? :P jak drogi tzn. ze sie wysilil tak? mamma miaa..
Mój najmilejszy zajechał pod mój dom karocą zaprzężoną w dwa śnieżnobiałe rumaki, wyszedł, rozpłaszczył się po czym rzekł drżącym głosem : "O Pani, przejdź po mnie bom niegodny stać u boku Twego!" Po czym zabrał mnie do opery, do filharmonii, do teatru na dwie premiery, na lody, do kina na "Piłę II", na mecz ping ponga, powiatowe rozgrywki w bingo, spacer brzegiem morza, potem rundkę wokół bloku i dopiero tam klęcząc na klatce schodowej w migotliwym świetle żarówki "osramu" wyznał mi uczucie oraz podarował 3 kilo brylantu a ja jemu złotego sygneta i od tej pory będziem żyli długi i szczęśliwie...
moj mi nigdy nie da, bo go na to nie stac...ech ta bidna sycylia
o kurna, u mnie wszystko bylo oprocz tej karocy, hmmm zaniepokoilas mnie.. to w takim razie zmienia postac rzeczy, dzis odrzuce zareczyny !!!! nie postaral sie o karoce cham i prostak-nie bedzie slubu !!! kicham na jego brylant tfuuuu !!!!
i masz racje! karoca musowo i minimum dwa ogiery do niej podpięte ;)
hmmmm to moj sie lepiej rzucil, bo ja dostalam 2 pierscionki zareczynowe z bialego zlota z brylantami...jeden taki jak chcialam a drugi wybral sam na nasze oficjalne rodzinne zareczyny. sa sliczne.
he he ja nie moge..sephia ,on cie normalnie' kupił!!!!'...czyli dal ci jakową ' ruchomosc' bo ma gdzies tam w pantalonach ukrytą ''nieruchomosc''?
on ma ary, hektary i eleganckie stajania! zawsze był najlepsza partia we wsi, a mama ino powtarzała: Dziecko, idźza tego czornego chopoka co tak ładnie parla po italiańsku, z takim kawalerem nie wstyd na sumę iść. No to chodzim, chodzim.
a co do ruchomych nieruchomości to olabogaaaa! ;D
no wiecie, ja tam tego jeszcze nawet nie sprawdzilam, no pruderyjna troszkie jestem
Hej! ja swoj pierscionek dostalam na gwiazdke z przykazem ze mam nosic,ale nie chcial mi powiedziec jaki jest cel pierscionka,tylko do noszenia.to ja sie pytam na ktorej rece mam nosic i ktorym palcu a on nic...nos i tyle.
wiec pulapke zastawilam,hi,hi,hi powiedzialam ze skoro to tylko do noszenia to super bo w takim razie na zareczyny wiekszy brylant bedzie musial kupic.
w trymiga sie oswiadczyl,kolacja romantyczna byla,nawet sie nauczyl jak po polsku moich rodzicow poprosic.
chlopak praktyczny, nie chcial 2 razy sie wykosztowywac to stwierdzil -a niech strace, oswiadcze sie i bede mial babe z glowy nie bedzie mi trula o kolejny pierscien srednio co 10 minut, takie sa niestety kobiety, tylko te swiecidelka...klejnoty, futra...
Czyli generalnie widze polowa musiala sobie pouzywac;))))
Pytanie bylo z ciekawosci, czy ja powiedzialam ze cos odstaje, jeszcze nic nie dostalam i uciekac nie musze.

Milo ze niektorym dziewczynom trafili sie nie skapi faceci.....
Ktos jeszcze?
oswiadczyny byly bardzo romantyczne o polnocy w Boze Narodzenie, a pierscionek schowal pod moja poduszka...przepiekne brylanty oprawione w biale zloto z kolekcji slubnej Fani. Mozcie cie sobie wyobrazic moja mine...Ale i tak najwazniejsze ze to oznaka naszej milosci i ze chcemy byc zawsze razem...Na rzie do pokonania mamy tylko jedna rafe, ale az to jaka...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia