jakie linie???

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałam zapytać jakie linie autokarowe polecacie aby wyjechać do Neapolu? Od razu powiem, że waham się między EUROBUS, EUROLINES, RUDNIK TUMAY i AGAT - oczywiście wahania wynikają z cen ;) Jeździłam już EUROBUSEM i RUDNIK TUMAY, chcialabym teraz spróbować EUROLINES albo AGATem ale nie mam znimi żadneog doświadczenia.... ktoś już z nimi podróżował do Włoch? wiecie ile jest przesiadek na trasie do Neapolu? jak z uprzejmością kierowców? (bo z tym bywa różnie) Pomagają przy bagażach, czy każdy musi się martwić o swoje?

Bardzo was prosze o jakieś sugestie !! :)
Cześć

Ja jechalam do Neapolu autokarem liniami EUROLINES z Katowic. BArdzo polecam te linie sa solidne. W autkarze jest kilku kierowców więc co kilka godzin się zmieniają, wiec czujesz sie bezpieczniej. Autokar czysty, siedzenia wygodne, tv, do tego dostaje się suchy prowiat, o ile pamietam rogalik, ciasteczko, i kawe czy hermbate do wyboru ktora przygotowują kierowcy. Do Neapolu z Katowic jedzie sie równe 24 godziny. Wyjezdzaliśmy o 17.30 i na miejscu na Piazza Garibaldi w Neapolu bylismy o 17.30 dnia następnego. Nie ma przesiadek. Sa postoje w miastach w których sie zatrzymuje, tak więc w nocy przejezdza się przez Chechy i Austrie i rano ok 6 autokar zatrzymuje sie w Wenecji, potem Bologna Firenze Roma i Neapol. Są to przerwy ok 15 minutowe. Aha jest tez jedna wieksza przerwa w sklepie wolnocłowym i tyle. Musze przyznac ze teraz przesiadłam sie na samoltoty bo szybciej...podróz autokarem jest trochę mecząca no ale wrażenia dla oka też ciekawe. Moje gg to 7285085. Jakbys miala pytania kiedy wyżezdzasz ja 26 lipca.
hej;) a jak zamawiałaś bilety?Ja zamówiłam telefonicznie ze strony www.biletybilety.pl i troche się obawiam czy ta firma to ie jakiś przekręt;/
Ja ostatnio jechałam kilka razy Agatem. Moim zdaniem super. Nowe i wygodne autokary, z prawdziwą klimą (a nie ciepłym nawiewem jak to kiedyś bywało :P), kierowcy przemili (aczkolwiek ostatnio takim chamskim paniom w ogóle się nie spodobali, ale nie dziwię się, panie były po prostu chamskie :P ), zajmują się bagażami podczas przesiadki, sami przeładowują. Zależy gdzie wsiadasz. W Katowicach są przesiadki, ale może się zdarzyć że autokar do którego wsiadłaś jedzie akurat w Twoim kierunku i nie musisz się przesiadać. Są częste postoje, kawa lub herbata 2 razy chyba. Ja osobiście polecam.

« 

Solo italiano