Targ z ciuchami-wpisujcie miasto i dzien

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao a tutti:) Pewnie w waszych miastach sa takze targowiska ( mercato) z ciuchami, butami.Napiszcie w jakim miescie w jakim dniu jest, i w jakich godzinach. Ja zaczynam:) Bologna : piatek i sobota tak od 9tej rano juz sa rozpakowani do okolo 17 tej, w zimie krocej tak do 15 tej.
tylko jeden jest targ,
PARMA.....sroda i sobota...miedzy 8 a 14...
A w ndz jest gdzies? Kurcze podzielcie sie informacjami, bo moze sie komus przydac.Pozdr.
w niedziele Wlosi leza brzuchami do gory
e nie nie gaio, nie zawsze:) wiem ze w ndz tez pracuja, ale to moze fakt ze wiekszosc to pakistany, chinczyki itd. Np w Modena jest targ podobno w trzecia ndz miesiaca i to bardzoooo duzy.
buahahaha..polalam sie ..w Modena jest targ podobno w trzecia ndz miesiaca i to bardzoooo duzy..
.dobrze ze napisalas"podobno" ...hehehe...Modena: mercato contadino, da oggi ogni terza del mese Modena - Frutta e verdura, ma anche latte crudo, erbe officinali, aceto balsamico, parmigiano reggiano, miele e tanti altri prodotti delle nostre campagne, tutti in vendita direttamente dal produttore al consumatore: arriva anche a Modena, al parco Novi Sad ogni terza domenica del mese, il mercato degli imprenditori agricoli, che si chiamerà "Campagna in città" hehe..contadini,dobre sobie contadini..komu sie chce..niech jedzie contadinow se obejrzec w 3 niedziele...To sie nadaje na tytul do TV he he he...udalo ci sie mnie rozwesleic..contadini...ale dobre! dzieki!
..dziewczyny dlaczego wy z google nie korzystacie same?..tylko ja sie musze tym zajmowac.. po nocach..he he ,wstyd mi za was...:D
hahahahha ja tez polalam:D :))) az mi lzy ze smiechu polecialy teraz hahaha, dobre , brzuch az mnie boli, kurcze dzieki gaio, ale by bylo:) ja bym sie na shopping wybrala na ciuchy a tu latte crudo;)
gdzie w Boloni jest to mercato? na Largo Cardinale Lercaro?
dobra,to ja proponuje w takim razie by wrzucac sobie w google slowa:
Mercato settimanale.
Bancarelle con merce varia, abbigliamento, oggetti per la casa, alimentari, fiori ecc.I dopisywac nazwe miasta gdzie chcecie na to mercato wyruszyc,mysle ze wyszukiwarka musi cos wypluć!
gaio w Bolonii jest na piazza 8 agosto, i jest naprawde duze, i sa tez ladne ciuchy, nieuzywane, po 5 euro:) a nawet za 3 e:) Mozna sie ubrac duzo ladniej niz w sklepie gdzie zywkla bluzka czy sukienka taka sama jak na mercato jest po 30 euro albo i 50 e. Moja kolezanka kupila w Milano sukienke za 50 euro w sklepie i to nie firmowym, a tu na mercato widziala prawie identyczna!! I to za 5 e:)
Treviso- kazdy wtorek i sobota (8-13), a Quinto di Treviso kazdy piatek rano:))
rimini -sroda i sobota od 8 rano do 12.30-13.
Hej. Melegnano w kazdy czwartek i niedziele od 8-12.
Bolzano sobota, Trento czwartek, Rovereto wtorek od 7 do 12.30
Ej ale w Modenie na stadionie jest targowisko z ciuchami w kazdy poniedzialek, i to naprawde bardzo duze, wiec nie ma sie z czego smiac.
Super jest ten targ w Bolonii :D Bluzkę ostatnio za 2 euro kupiłam i śliczna (nieużywana!) ale najczęściej to tam kupuję bieliznę (po 50 centów :D)
Temat przeniesiony do archwium.