Second-hand w Katanii?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej dziewczyny z Katanii, widzialyscie kiedykolwiek jakis second-hand gdzies w Katanii, albo w jakims miasteczku w poblizu?
Second-handu nie widziałam, ale jest targ, na którym można też kupić ciuchy i buty (sporo towaru typu "wszystko za 5 eu", ale jak się dobrze poszuka to są też bardzo fajne rzeczy, widziałam tam "na polowaniu" eleganckie, doskonale ubrane Włoszki). Niestety nie pamiętam, w jakim miejscu to było, ale mieszkańcy na pewno wiedzą.
czesc Ellison jestem stala bywalczynia takich targow:-) czesto udalo mi sie kupic rowniez rzeczy zupelnie nowe, ktore sa zrzutami z jakis sklepow i kosztuja uneurouneurounerouneuro hihi
zapytaj na miejscu (ja nie mieszkam we Włoszech, ale na Sycylii bywam często), pytałam kierowcy autobusu i on mi wskazał ulicę. Nie jest to w każdym razie daleko od dworca autobusowego. A buty były piękne.. :-)
jeszcze jedno: targ jest tylko raz w tygodniu...tylko niestety nie pamiętam którego dnia. Po głowie mi chodzi, że w sobotę i NA PEWNO trzeba tam pójść rano.
dzieki Elli, moze jeszcze ktos tu zerknie ale chyba nie ma secondhand w Katanii...
na pewno ktoś zerknie :-). Serdeczności :-).
Na bazarach na pewno sprzedja rzeczy uzywane. Nie sa to jednak second handy jak na polnocy, gdzie rzeczy sa odprasowane, powieszone itp.
a wlasnie mam pytanko, bo teraz jak latam na sycylie, to latam z przesiadka w Rzymie i mam 8 wolnych godzinek i sie nudze, a znacie moze jakies second handy w Rzymie, ale gdzies nie za daleko od termini?
kiedys jakies 7 lat temu kupowalam od murzynkow w Rzymie jakies ciuszki, ale nie pamietam gdzie oni ten bazarek mieli, wiem, ze bylo to niedaleko jakiejs stacji autobusowej, ale moze blizej Watykanu, boo?
Ardamex ,i tu..
a gdzie to jest?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia