ustalenie ojcostwa we wloszech

Temat przeniesiony do archwium.
szukam dobrego kontaktu na Sycylii w Palermo z tamtad pochodzi ojciec mojego dziecka,ja mieszkam z 9mies.corka w Sosnowcu i jestem zmuszona zalozyc sprawe o ustalenie ojcostwa ,alimenty itd.nie wiem szczerze mowiac od czego zaczac potrzebna mi jest pomoc prawna i wsparcie dobrych dusz.Mam adres ojca ale nie jestem pewna czy jest prawdziwy czy jest ktos kto mieszka w Palermo i moze to sprawdzic bo bez tego nie moge zrobic nic,poznalismy sie w Polsce bo on tu pracowal w fabryce Fiata.I okazalo sie ze jest zonaty wiec nie rozpoznal dziecka bo bal sie o swoj tylek.moze jest tam jakies stowarzyszenie dla kobiet potrzebojacych pomocy?prosze mi pomuc bo nie wiem co mam robic,jezyk nie jest dla mnie bariera bo mowie po wlosku b.dobrze.
pisalam o tym na forum..brak dokladnego adresu nie jest teraz zadna przeszkoda we wniesieniu pozwu do sadu...mozesz smialo ruszac do polskiego sadu...sad ustanowi kuratora i to kurator bedzie wystepowal w imienu pozwanego.Mysle ze potrzebne ci jest jedynie potwierdzenie adresy..mozna to zrobic droga urzedowa przez Anagraf..mozliwe ze sad sie tym zajmie......jest takie okienko w Rzymie. W drugim okręgu dzielnicowym w stolicy Włoch, na via Garigliano 55 znajduję się okienko dla kobiet prowadzone przez Krajowe Stowarzyszenie Telefono Rosa udzielające pomocy kobietom w trudnej sytuacji życiowej.
Biuro oferuje pomoc kobietom mającym problemy w rodzinie, w związku z partnerem, a także trudności związane z odnalezieniem w społeczeństwie czy w świecie pracy.
Okienko czynne jest we wtorki i piątki popołudniu w godzinach od 15-ej do 18.30. We wtorki można uzyskać pomoc prawną, a w piątki pomoc psychologiczną w godzinach od 15.30 do 18.00.
Więcej informacji na temat znajduje się na stronie internetowej comune.roma.it.
greta zob tu http://www.wloski.ang.pl/forumw.php?IDt=29189
Hehehe, myslałam, że Łukasz narozrabiał.
gaio wie wszystko, mogła by mnie adoptować. Jest nie tylko specjalistka wiedzy o Włochach i Włoszesz ale i także polskim prawnikiem!!!
dzieki za rady,wczoraj wlasnie bylam u prawnika i wszystko juz wiem ale nadal potrzebny mi jest adres raczej ktos kto mi sprawdzi czy pod tym adresem ktory mam przebywa pozwany ,owszem sad wysle pozew ale jak pozew wroci to sad nic wiecej nie zrobi bo kurator wkracza w momencie jak pozwany sie nie wstawi na wezwanie,ja przebywam teraz w Polsce nie mam mozliwosci jechac teraz do Rzymu do tego stowarzyszenia moze jest tam jakis numer telefonu lub mail bylabym bardzo wdzieczna .chcialam sie skontaktowac z kims z Palermo czy jest tam ktos?
wszystko co mialam to ci podalam, moze ktos z Rzymu by ci bezinteresownie pomogl /przeszedl sie tamze.. rozpytac../zrob moim sposobem..poszukaj tematow o Rzymie potem zerkaj na kazda osobe w jej profil i wpisy ,az odnajdziesz gg maila..i to samo rob z postami o temacie Palermo..szukaj..do dziela..popros te osoby o pomoc..w temacie Palermo jest dziewczyna co ma narzeczonego policjanta byc moze to wlasciwa osoba dla ciebie...Trzymam kciuki.podobny sposb zastosoj na samym gg szukaj osob z Palermo,gdyby to byl Neapol..albo mialabym kogos z wejsciami do karabinierow...ale nie mam, juz nie mam..moze ktos z forowiczow ma i ci pomoze../Podaj swego jakiegos 'lewego' maila w swym profilu..bo nie ma sensu poruszac wszystkich tematow na forum...za duzo 'zlych oczu' tu patrzy..:D
ok.dzieki ze poswiecilas mi czas,czuje ze jestes bardzo dobra duszyczka pozdrawiam i do uslyszenia .Postaram sie zrobic jak mi radzisz pa pa
mozesz do mnie napisac na mail [email]
witam...ja ojcostwo bede ustalac w polsce...nie uda sie to w italli go capne...
W Rzymie w 10 okregu dzielnicowym na via Tuscolana 1003 otwarto centrum uslugowe LOGOS FAMIGLIA E MINORI.Centrum oferuje pomoc prawna, psychologiczną i socjalna wszystkim rodzinom, szczegolowe infromacje na stronce www.comune.roma.it
dzieki!zaraz to spradze pozdrawiam pa pa
witam Cię gaio i proszę o prztł. Cieszę się,że Twoja siostra wyszła ze szpitala ale napewno był to cięzki okres dla Ciebie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

CafeItalia