tanie linie lotnicze

Temat przeniesiony do archwium.
hej wszystkim czy moze ktos znam tanie linie lotnicze z sycyli do warszawy szukalam i nic nie znalazlam ! moze ktos mi poda jakos stronke gdzie so promocje bo na swieta nie ma zadnych promocji.pa
nawet na Sycylię jest trudno się dostać ..
wiem, bo nie mogę się tam wybrać samolotem.
tylko pulmanem ,
alitalia i meridiana nie latają już..
bylo nie bylo ale loty samolotowe sa usluga luksusowa...wiec kosztuja,tu www.smartfly.pl..znajdziesz tani dolot do Itali ale tylko Malpensa, Rzym a dalej jakos ..moze innym srodkiem lokomocji?:D
co ty mowisz, jak to nie mozna sie dostac?, linie, ktore wymienilas nadal lataja, a poza tym nie tylko te, ja latam co miesiac i sie tam przeprowadzam niedlugo i jakos bez problemu latam, roznymi liniami
karina ja latam z katowic lub krakowa do katanii przez rzym, mediolan lub bolonie od niedawna: jesli katowice to: wizzair a potem windjet lub bluexpress, a jesli z do krakowa to easyjet z katanii, a potem z milano volareweb, ale to odradzam, ps volare lata tez do warszawy, wizzar rowniez, pokombinuj sobie, ja tak zawsze latam i tanio wychodzi, tylko caly dzien z glowy...
dzieki za odpowiedz popatrze na te linie lotnie raczej chcialabym do warszwy blizej do domu hehhe buzka pa
a może zacznijmy od tego- ile to jest "tanio"- lot na Sycylię z przesiadką lub bez kosztuje ponad 1000zł- a dla mnie to nie jest tanio:( kiedyś centralwings latał bezpośrednio do Katanii ale niestety skończyła siętania linia:(
taniej autokarem- bo ok150 e tyle ze jedzie się 2dni:( jak ktoś z Was znajdzie coś ciekawego to piszcie tu- może się przyda innym:)
a to ciekawe skad wzielas te 1000 zl, bo taks ie sklada, ze jakos zawsze laczna cena za 4 bilety lotnicze, tzn 2 do i 2 z powrotem kosztuja mnie maksymalnie 700, ale to max 700 zl...
i za nic w swiecie nie zamienila bym na ciasny autokar i strate 2 dni na podroz, za tylko 100 zl roznicy w cenie.
to ktos jeszcze sie telepie autokarami? twardziele ;) ja ostatnio za bilet do Polski zaplacilam ok 90 euro lecialam volarweb tym ponoc strasznym co to prawie sie rozbija co tydzien ;) musze powiedziec, ze znowu nie mialam zadnych zastrzezen, no nie moge sie absolutnie do niczego przyczepic :D bylam wrecz w szoku, bo wylot byl zgodny z planem niczym w szfajcarskim zegareczku, a potem ledwo wysiadlam z samolotu, zarzucilam wlosem a tam juz jechaly walizy na tasmie :)
mulino skoro byli nieraz rimproverati to normalne, ze sie musieli poprawic...ja i tak do nich nie wroce...
O Boze ja zarezerwowalam lot z Volare do Wroclawia na 23 grudnia i juz mam cykora widzac wypowiedzi. A na dodatek lece z psem, to bedzie niezla jazda!
kurcze a ja za dlugo czekalam i teraz zeby leciec na swieta do rodzinki musimy wydac z mezem ponad 500 euro na wizzair z bergamo do katowic.
Az serce boli kiedy mysle ze we wrzesniu jak bylam sama wydalam ... 50 euro w 2 strony...
zTez lece na swieta do domu. Za dwa bilety a/r easyjet-em z Malpensy na Schoenefeld w Berlinie zaplacilam niecale 140 euro.
o boze to straszne :O lepiej zalatw sobie od razu jakas spluwe :D mamma mia ja latam z volare od momentu kiedy powstaly polaczenia warszawa-mediolan, a latam srednio co 3 miesiace nigdy nie mialam z nimi problemow
to bylo do Magdy :) wyluzuj dziewczyno :D
diddlina1 jestem ciekawa gdzie znalazlaś takie loty?? Ja nie latam sama tylko z 2letnią córką, i np. teraz szukam lotu tylko w 1 str na Sycylię i niestety ale kapliza......1300zl.......
Kto szuka ten znajdzie...
Właśnie znalazłam lot z W-wy do Rzymu w 1 str dla mnie i dla dziecka za 416zł- na grudzien. Tylko z Rzymu na Sycylię musiałabym jechac pulmanem...
a po co? przeciez tani jest bluexpress z rzymu na sycylie, albo drozszy windjet?
bluexpress od 45 do max 83 euro te 83 24 grudnia, to w jedna strone do katanii, a do palermo ceny oscyluje miedzy 45 a 65 euro, a wind jet juz jest drozszy 22 grudnia ponad 60 euro do 100 do katanii, a do palermo 22 grudnia tylko 20 euro!!!!
właśnie znalazłam ten bluexpress, akurat tak pasuje- ze z wizz za 416zł, a potem bluexpress za 63euro- czyli nawet ok. Tylko nie wiem jak jest z płatnością w bluexpress za bilety???
No dobrze, ale co mi po Berlinie. Pochodze z Katowic, jak sie tam potem dostac?
ja place zawsze karta i tam max 5 pobieraja, a bagaz juz jest w cenie
no tak, ale kupujesz bilet na jakiś czas przed odlotem, a jeśłi chodzi o mnie to biuro jest w warszawie- bo to jakiś pośrednik a ja mieszkam 150km od Wawy- jedyne wyjście to przelew i fax do firmy o wpłacie...
pozwolę sie wtrącic,ale jest to normalne że przed okresami gorącymi czyli tj świeta nikt nie będzie robił promocji,bo niby dlaczego mają nie zarobić.

Ale ceny byly niższe to prawda np w alitali w maju w dwie strony Katania-Wawa kosztowalo 230 euro, teraz na tej samej trasie 270-320 euro.I przed swietami bedzie jeszcze wiecej.Polecam tez stronke www.skaysccaner.net/pl. Co do lini Centralwings to jest to linia sezonowa od maja do pazdziernika 1 x w tyg i w tym sezonie bilet kosztowal znacznie wiecej bo ok 300 euro.
Dodatkowo na Sycylię można sie udać na lotnisko Reggio Calabria i tam jest autobus za 7 euro na Sycylię ( w tym przeprawa promowa) do Messyny.Pozdr
nie,no ja generalnie to jestem odwazna ale jak mam leciec z Clemntina (jamnik) to pekam. ja tez mialam niezla przygode i to nie z tanim przewodnikiem tylko z naszym lotem. to bylo jakies 6 lat temu. lot milano - warszawa - wroclaw. zima , przed swietami. mielismy nieprzewidziane ladowanie w krakowie bo warszawa byla zasypana sniegiem nie startowaly ani nie ladowaly samoloty. po 3 godzinach na krakowskim lotnisku w koncu oglosznie ze startujemy do waszawy. ladowanie w stolicy to byl horror!! rzucalo na lewo i prawo, otwieraly sie schowki na bagaze, lataly jakies torby i kamizelki ratunkowe (nie wiadomo skad!). slychac bylo tylko 'o Boze', 'o Jezu', i 'Ojczena Nasz ktorys jest w niebie'! jak wyszlismy z samolotu to kilka osob plakalo i smialo sie na przemian, oczywiscie wszyscy stwierdzili ze 'nigdy wiecej samolotem'. na lotnisku obsluga powiedziala ze dziwili sie kiedy nasz lot dostal pozwolenie na ladowanie. do wroclawia oczywiscie nie dolecialam tylko dojechalam autobusem. no a samolotami dalej latam.
raz mialam podobny lot..jak Magda..trzeslo wszyscy wpanice.. aja spokojnie czytam Gazete..sasiadka mnie szturcha/psa miala na kolanach/Nie boisz sie?..Opowiadam:Boje sie ale chce dokonczyc ten artykul zanim sie rozbijemy..Mysle ze nie ma co panikowac..szczegolnie grupowo..nie ma sensu..trzeba achowac przytomnosc umyslu..i zaczac pomagac potrzebujacym na ile sily pozwola..rzadko mysle, ze mi sie cos przytrafi..ekstremalne sytuacje to u mnie woda na mlyn..moge sie wykazac..ze wiem.. ze umię... ze potrafie..ze chce...A co ma byc to bedzie...Ocaleja ci co w ogonie siedza...:D
Witaj Gaio! ... masz genialną klawiaturę..generalnie nie pisze polskich znaków, ale jeśli już pisze, to ..error.. >>>.. ze umię...
odwazna kobita! ale masz racje co ma byc to bedzie. a sluchaj jak ty tak z tym psem na kolanach, wyjelas go z klatki, pozwolili ci?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia