polacazenia z lotniska Fiumicino na Ciampino

Temat przeniesiony do archwium.
Jak najprosciej i najszybciej dojechac z lotnisna Fiumicino na Ciampino,rzeczjasna wylaczajac taxi...
jest duzo lotow z rzymu do polski ale niestety przy polaczeniach lokalnych zdarza sie bardzo czest, ze samolot z mniejszego lokalnego lotniska przylatuje na Fiumicino a linie low cost wylatuja z ciampino.I trzeba sie tluc na termini zeby z tamtad wziac autobus do ciampino.Ja do rzymu przyjezdzam autem po czym zostiam je na parkingu, ale jest sporo osob ktore musi dojecha srodkami kom.publicznej, wiec moze jednak ktos zna lepsze rozwiazanie?
z fiumicino weż pociąg w kierunku Fara Sabina ( kosztuje tylko 5,20 w odróznieniu od tego turystycznego, który jedzie tylko na Termini- nie wiem ile teraz kosztuje, bo nim nie jeżdżę, ale kiedyś płaciłam ok 15 euro), podróż trwa ok. poł godziny
wysiądź na Tiburtinie , kup bilet za 1 euro, przesiadź sie na metro B i linią B dojedź na Termini, ( ok 10-15 min.)
tu zmień linię na czerowną ( A) w kierunku Anagnina, dojedź do stacji końcowej
( ok pół godziny)
przesiadź sie do autobusu Atral, ( pierwszy peron), który zawiezie cie bezpośredni na Ciampino ( kosztuje 1,20)( ok 40 minut)
cała podróż trwa dość dlugo, wliczajac oczekiwanie na pociag, autobus itp. musisz sobie zarezerwować przynajmniej 2,5-3 godziny, za to jest to chyba najtańsza wersja ( jesli nie bierzesz z fiumicino pociagu na Termini), przynajmniej ja lepszej wersji jeszcze nie opracowałam, a spedzam na obydwu lotniskach oraz w drodze pomiedzy nimi zdecydowanie za dużo czasu;)
ze tez jeszcze nie znalazl sie jaki sprytny Polak, ktoryby zorganizowal busik dowozacy pomiedzy dwoma lotniskami!Interes zapewniony, jako ze nie tylko Polacy maja ten problem...W ogole z przesiadkami jest niezla polka.W Milano np.ladujesz na Linate a odlot masz z Malpensy-itp itp...Mimo wszystko jednak wygodniej jest leciec ,choc przy dlugich oczekiwaniach na lotnisku mam ochote kogos pogryzc...

« 

Pomoc językowa