Polacy we Włoszech-ANKIETA-WAŻNE-PILNE!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich bardzo serdecznie:)
Mam ogromną prośbę do osób, które mieszkają/mieszkały przez jakiś czas we Włoszech. Przygotowuję referat na studiach (II rok język włoski stosowany), którego temat brzmi:"Język obcy w sytuacji migranta - wywaidy z Polakami za granicą i z obcokrajowcami w Polsce". Temat został doprecyzowany i mam poruszać sie tylko w obrębie Włoch i Polski. Dlatego też chciałabym prosić o pomoc. Chodzi o odpowiedź na kilka pytań, dotyczących m.in.: aklimatyzacji we Włoszech, sposobu nauki języka włoskiego, jeśli ktoś wyjeżdżał do Włoch bez jego znajomości; opowiedzeniu sytuacji śmiesznych bądź kłopotliwych związanych z językiem włoskim, które przytrafiły się podczas pobytu; w jakim stopniu znajomość języka lub brak tej znajomości ułatwiała/utrudniał znalezienie pracy;jak byli/są Państwo traktowani przez Włochów, pracodawców, sąsiadów;czy ciężko było zawrzeć znajomości. Bardzo proszę o pomoc, każde spostrzeżenie jest dla mnie bardzo ważne, zastrzegam że wszystko jest anonimowe. Jśli ktoś ma ochotę, można pisać także na [gg] lub na adres [email] Dziękuję;-)
?
wystarczy wejsc na pare linkow i juz masz wszystkie odpowiedzi:)
A tak naprawde to o co ci chodzi??
nie byloby latwiej opracowac ten wywiad jak sie nalezy?Wywiad polega na tym, ze jedna osoba zadaje pytania, a druga odpowiada.Przygotuj taki zestaw konkretnych pytan, wtedy forumowiczki napewno udziela ci konkretnych wypowiedzi.
Inaczej bedziesz miec tylko pianke...

« 

CafeItalia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia