siracusa-sicilia

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie.czy wie ktoś ile kosztuje pociag z turynu na siracuse??? w necie piszą tylko rozkłady a cen nie widze:(
ok 40 e
właśnie tak pytałam bo jeden znajomy mówił o 60 euro ale nie chciało mi sie wierzyć ze tak malutko-czyli gdzies w tych granicach będzie,to dobrze:) a powiedz mi -słyszałam ze sycylia jest piekna ale podobno ludzie mają niezbyt przyjemną mentalnosc-mam tam prace od marca i musze sie nastawic;)
hm...wiesz u nas tez w Krakowa do Kołobrzegu w pospiechu przejedziesz za 80 zł :):)
Moim zdaniem niezbyt przyjemna mentalnosc maja osoby uprzedzajace sie i kierujace stereotypami. Tylko co z tego? Tez maja prawo zyc.
cos ty-na Sycylie jedziesz , a tam to strzelaja w ludzi i wszyscy z dubeltowkami po ulicach chodza!!! I tylko na oslach jezdza i samochodow jeszcze nie maja!!!!Nie sluchaj glupot , co roku kilka milionow turystow jest na Sycylii i jakos zywi wracaja- zreszta dla Wlochow niestety nadal wiekszosc Polakow to pijacy spiacy pod mostami w Rzymie albo w grotach-jak mowi sie w dziennikach o jakims kraju - to tylko wtedy ,kiedy cos sie zlego dzieje, niestety...
Najtańszy bilet kosztuje 81,70e. Ceny możesz sprawdzić na stronie trenitalia.
Jesli chodzi o te mentalnosc sycylijska to najlepiej samemu sie przekonac. Z mojego doswiadczenia jednak wiem ze ludzie tutaj sa bardzo zamknieci i bardzo nieufni wobec obcokrajowcow. Niestety wciaz pokutuje tu stwierdzenie ze obcokrajowiec to ktos gorszy o nizszych kwalifikacjach.
hmmm nie nastawiaj się i nie słuchaj ludzi...
pojedziesz,zobaczysz i ocenisz..:) ludzie jak ludzie mają ręcę,nogi i języki ...tzn czasami mówią coś milego czasami niemiłego...itd...mozna wymieniać...Sycylia ma swój klimat jako miejsce.
Temat przeniesiony do archwium.

»

CafeItalia