Szukam wakacyjnej pracy w regionie Venezia Friuli

Temat przeniesiony do archwium.
Zwracam się z pytaniem do użytkowników forum, czy ktoś Was zna osoby potrzebujące pracowników na okres wakacjny (koniec czerwca-początek października) w regionie Friuli Giulia (najchętniej Trieste, Udine, Grado,Gorizia)??? Ostatnie 3 sezony wakacyjne pracowałam jako kelnerka i recepcjonistka; języki: włoski-komunikatywny, angielski i rosyjski-bardzo dobry, niemiecki-podstawowy.Proszę tylko nie odsyłać mnie do stron internetowych- te już sprawdziłam:), podobnie jak i ofety urzędu pracy tego regionu i czekam wciąż na odpowiedzi;/.Być może ktoś z Was ma jakiś ''prywatny'' kontakt, z góry dziękuję za pomoc:), mój email: [email]
Z reguly jak ktos ma cynk ze ktos poszukuje pracownika to sam sie zglasza lub poleca bliska mu osobe (przyjaciela czy kogos z rodziny). Korzxystanie z agencji pracy jest najbardziej bezpieczne i legalne. We Wloszech przed wakacjami pojawia sie duzo rozno kuszacych ofert pracy dla Polek, dziewczyn z est i potem okazuje sie, ze czesc z nich to oszustwo lub nabor do prostytucji. Dlatego trzeba byc ostroznym. Zwroc sie do Adecco, Manpower, i podobnych i szukaj w ich ofertach.
Tak zdaję sobie z tego sprawę, wiem że niezbyt łatwo jest samemu znaleźć pracę i w 100% zaufać obcej osobie...Do wakacji jedna sporo jeszcze czasu i mam nadzieję że uda mi się cokolwiek załatwić poprzez biuro pracy.. dziękuje za rady:) pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Kultura i obyczaje