Ravenna -praca

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam osob mieszkajacych w Ravennie, bo wlasnie tam wybieram sie do pracy...wlasnie do pracy, pod warunkiem ze ja znajde ;+) pewnie jak wiekszosc bede zaczynac od sprzatania lub jako opiekunka do dzieci...zbliza sie sezon, wiec moze jakas praca sezonowa... swobodnie porozumiem sie w jezyku wloskim, znam rowniez troche angielski. mieszkac bede z kuzynka, wiec jedyny problem to znalezc prace, jak oceniacie moje szanse?slyszy sie czasem "in giro" ze ktos szuka etc. pytam, bo mam pewne obawy ...byc moze znacie jakies psrednictwa pracy godne polecenia???dzieki za wszystkie odpowiedzi!pozdrawiam!
Witaj ! Widze ze szukasz pracy w ravennie ? ja właśnie jestem tutaj od tygodnia i tez szukam prace przy rodzinie albo coś w tym rodzaju , gydybym znalazła coś więcej to dam ci znac pozdrawiam .
Powodzenia w szukaniu pracy!:+) czekam na same optymistyczne wieści ;+) dlaczego akurat Ravenna jeśli moge wiedzieć? są jakieś "widoki" na pracę czy na razie stoisz w punkcie wyjścia? a może przebierasz w propozycjach ;+) oby!
Ze wzglendu na to że mieszkam tutaj w okolicy i wydaje mi się miasteczkiem spokojnym , Ty natomiast czemu wybrałaś Rawenne - masz znajomych ?
Zgadłaś, Rawenna ze względu na to że mam tam gdzie się zatrzymać. Masz jakiekolwiek rozeznanie czy jest szansa na znalezienie pracy?pytam dopóki jestem w Polsce, nie chciałabym jechac i wracac bo nie znajdę pracy...
Rozglądne się i dam ci znac w następnym tygodniu ze względu na to ze nie mam znajomych , na pewno są prace ale tylko po znajomośći będzie mozna je dostac .
osobiscie doradzam rozejrzec sie za praca w rimini ...niedaleko od ravenny..wkrotce zaczyna sie sezon wiec moment jak najbardziej odpowiedni..glownie sa to prace w hotelu ( z mozliwoscia zamieszkania) a przy znajomosci jez.nie powinno byc problemu bo zapotrzebownie jest ogromne.powodzenia
dzięki za informacjię , nie orientujesz się przypadkiem czy przy rodzinie mozna coś znalesz w ravennie , oczywiśćie na godziny ?
zobacz tu http://www.riminimpiego.it a potem przejdź na zakładkę Lavorare in Riviera tam jest sporo ogłoszeń pracy na sezon.
Ja mieszkałem w Ravenna 4 lata ale tam coraz trudniej o pracę,nie wiem co chcesz robić zobaczyć zawsze można
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie