ile płacicie miesiecznie za wode, prąd, gaz

Temat przeniesiony do archwium.
ile zapłacę miesięcznie za wodę, prąd, gaz wynajmując monolocale w toskanii? wiem, ze ten temat był już poruszany na forum, ale czas płynie, ceny sie zmieniają i nie wiem jak to się przedstawia obecnie.
ja w okresie od listopada do marca za sam prad place od 22[tel]euro za miesiac. Mieszkam w regionie Molise i mam 95 m2. tobie ze 150 powinno wyjsc lekka reka.
mhmm, 2[tel]euro to strasznie duzo, moim zdaniem, Ja w dwupokojowym mieszkaniu place ok 40-50 euro na 2 miesiace za energie elektryczna. Co do oplat za gaz, to poniewaz niedawno sie przeprowadzilam jeszcze nie wiem jak beda wygladac, bo sezon ogrzewczy dopiero sie konczy i bedzie wyrownanie, natomiast w poprzednim mieszkaniu placilam srednio 60- 70euro na 3 miesiace - tam tez bylo ogrzewanie gazowe.
dzis w prasie natknelam sie na srednią....'media 50/60'
ja sa samo ogrzewanie zaplacilam jakies 200 euro :-/
jak ktos placi za ogrzewanie 4[tel]euro to chyba siedzi w domu w kurtkach. tak jak dolce vita ja tez slono za gaz place (ogrzewanie)
myślę że miesięczne opłaty licznikowe w małym mieszkanku nie wyniosą więcej jak 100 e.
my jestesmy we dwojke w duzym mieszkaniu. wszystkie oplaty miesiecznie wynosza nas od 4[tel]euro
latem jest ok. 100 mniej. oszczedza sie na gazie czyli ogrzewaniu ale dochodzi prad bo chodza 2 klimy.
Ja w Mediolanie za bilocale, 2 osoby, placilam za prad zima max 80 euro a latem moglo zejsc nawet do 40 euro za bimestre (byl pojler na ciepla wode). Za gas 10 euro raz na 3 miesiace bo byla tylko kuchenka, za to ogrzewanie bylo wliczone w spese condominiali (100 euro miesiacznie).
u nas jest problemik bo ogrzewanie mamy gazowe... zima jak chcesz sie ograc to albo podkrecasz 'termostato' i siedzisz w cieple albo marzniesz i oszczedzasz troche kasy. ewentualnie pozostaje ci opcja zakupu kilku metrow drewna i grzanie w kominku. sprawa bardzo fajna i przyjemna ale polowa mieszkania jest nie ogrzana.
dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia