sadze ze problem jest..w podrozowaniu z telefonem za granice..:D Majac polski nr.na karte przy wyjezdzie z kraju wlaczal mi sie roming..tzn wczesniej musialam go sobie ustawic..kodem/teraz, od dawna sam sie ustawia/.i zwrocilam wowczas uwage ,ze nie moge mms wysylac.Poniewaz dosc czesto to sie powtarzalo ,gdzyz duzo podrozowalam za granice,poinformowawszy sie dowiedzialam sie ,ze albo mam mms albo roming ,dwoch opcji na raz w tel na karte prepaid nie moge miec.to by bylo co do polskiego Simplusa..I teraz odwrotna sytuacja z wloskim numerem prepaidowym, udajac sie do Polski..powrociwszy zauwazalam, ze nie moge mms wysylac, ze za kazdym powrotem musze konfigurowc tel.tzn od nowa ustawiac mms na terenie Wloch...Za kazda podroza... wkurzalao mnie to okropnie i zaprzestalam mmsować,lepiej kompem zdjecia wyslac.Mozliwe ze to jest ten problem oktiry pytasz..jesli podrozujesz musisz ustawiac/konfigurowac od nowa mms w tel.wloskim.Zmien na Vodafone.A moze tel ma jaks wade? Moze mama nie ma skonfigurowanego tel.polskiego?Do rozwiazanie tego problemu potrzebny jest facet co sie zna na tel. Mozesz podac marke i typ waszych telefonow?